Plante aducătoare de noroc pe care le poți crește acasă

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Aproape că nu există casă în care să nu crească cel puțin o plantă, iar unul dintre motive este că purifică aerul. Beneficiile sunt nenumărate atât pentru sănătate, pentru starea de bine, motiv pentru care se spune că există unele flori care aduc noroc în casă.

Se spune că plantele sunt frumoase și au un beneficiu asupra fiecărei încăperi în care cresc, dar datorită culturii Feng Shui s-au promovat plantele aducătoare de noroc unde cea mai cunoscută este trifoiul cu patru foi despre care se știu atât de multe lucruri. Denumită Oxalis, este o plantă pe care o revedem des pe lozurile la plic, ca simbol în păcănele online pentru că se identifică cu norocul. Motivul pentru care se spune lucrul acesta îl constituie forma frunzelor și florile delicate. Ce alte plante care aduc noroc există:

 

Citricele

Parfumate și bune de consumat pentru creșterea imunității, citricele arată bine în locuință și fac fructe tocmai bune de consumat. Se spune despre ele că aduc noroc și prosperitate, iar forma lor rotundă și aurie le fac să semene cu niște monede de aur. Citrus Calamondin este un arbust fructifer care face parte din familia Rutaceae extrem de răspândită în Asia de Sud.

Și în Europa cresc tot felul de pomi fructiferi care pe măsură ce sunt mai bogați cu fructe, se spune că vei avea parte de mai mult noroc. Nu este deloc simplu să crești astfel de pomi sau plante citrice pentru că necesită o îngrijire atentă. Înainte de a lua o astfel de plantă acasă, informează-te ce presupune îngrijirea lor și cum poți face să crești un pom roditor și sănătos.

 

Pachira Aquatica

Din categoria plantelor aducătoare de noroc în casă face parte și Pachira Aquatica. Sau cunoscut în termeni populari ca Arborele banilor sau Copacul norocului. Planta este ornamentală și își găsește originea în America de Sud și Centrală. Denumirea pe care o mai are în popor vine datorită unor legende și superstiții referitoare la frunzele și trunchiul ei.

Tot conform artei Feng Shui, se spune că Pachira Aquatica atrage prosperitate financiară în casă, dar condiția este să o poziționezi în sud-estul locuinței, acolo unde este zona pentru bani. Poate ajunge până la 20 de metri, însă dacă este ținută într-un ghiveci atunci este influențată de modul de păstrare și ajunge la o înălțime medie de 2-3 metri. Este și ușor de întreținut pentru că necesită să fie udată o singură dată pe săptămână, iar pusă într-un pământ de calitate superioară și ferită de lumină directă a soarelui are toate șansele să înflorească frumos.

Bambusul

O plantă care aduce noroc în casă și aparține familiei Asparagaceae, bambusul se numește oficial Dracaena Sanderiana. În cultura chineză se spune că planta este asociată cu norocul și bunăstarea. Ușor de crescut atât în pământ, cât și în apă, planta nu necesită să fie udată excesiv, însă sub lumina indirectă a soarelui va face să apară mici frunze verzi.

Dacă bambusul este ținut în lumina directă a soarelui, lucrul acesta poate face ca tulpinile să crească în spirală, drepte, împletite sau în formă de inimă. Creșterea lui într-un ghiveci îi permite să crească jumătate de metru în aproximativ jumătate de an, iar temperatura medie trebuie să fie cuprinsă între 18 și 35 de grade Celsius.

 

Orhideea

Regalitatea din Japonia antică considera orhideea drept un simbol al bogăției. Acestei plante i se acordă o importanță foarte mare și era păstrată în templu și în același timp pictată. Cu timpul s-a bucurat de popularitate și a devenit o plantă preferată de oamenii din întreaga lume. Ținută în casă, orhideea aduce noroc și prosperitate, dar se mai spune și că îl ajută pe proprietar să-și găsească un partener de viață.

Planta crește foarte frumos sub lumină soarelui și locurile unde temperatura este ceva mai rece noaptea decât ziua. Trebuie să fie udată în funcție de locul unde este amplasată pentru că dacă va sta în lumina soarelui, atunci are nevoie de mai multă apă.

Frumoase și mereu interesante atât pentru femei, cât și pentru bărbați, plantele aducătoare de noroc au nevoie de îngrijire atentă și condiții speciale în care să fie ținute. Dacă sunt tratate bine, se spune că acestea îl răsplătesc pe cel care se ocupă de respectivele plante.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu