Pareri despre motocoasa Stihl FS 56

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.23

 

Avantaje:

Acest model este prevazut cu sistem de amortizare a vibratiilor.

Include cap de taiere cu lama, eficient si pe vegetatie mai dura.

Manerul este de tip ghidon, cu coarne, usor de manevrat.

Este o versiune cu lungime peste medie, de 1.70m.

Ofera un diametru de taiere de 420mm, pentru randament ridicat.

 

Dezavantaje:

Pune la dispozitie o putere de 1.1CP care, desi potrivita pentru lucrarile in gospodariile mici, iti limiteaza eficienta in cazul in care ai de intretinut o suprafata mai mare de teren sau ai de-a face cu vegetatie mai deasa ori cu specii de plante cu tulpina groasa sau semi-lemnoasa.

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Cu cat dispozitivul este mai puternic, cu atat motorul va genera vibratii mai intense in timpul folosirii. Acest miscari continue ale motocoasei iti obosesc organismul si iti suprasolicita incheieturile si muschii, motiv pentru care este bine sa cauti intotdeauna un model cu sistem de amortizare si valori cat mai reduse ale acestui indicator. 

Stihl FS 56 genereaza vibratii de pana la 5.5m/s2, nivel redus pentru optiunile pe baza de benzina, care iti protejeaza corpul si te ajuta sa lucrezi confortabil pentru mai mult timp.

 

 

Spre deosebire de alte versiuni de motocoase hobby, prevazute cu cap de taiere cu fir de nailon, acest model iti pune la dispozitie lama metalica ce iti permite sa abordezi fara emotii si buruieni cu tulpini mai dure, arboret tanar, arbusti, iarba incalcita, stuf. In timp ce firul se poate rupe din cauza suprasolicitarii, necesitand inlocuire frecventa, cutitul metalic sectioneaza usor si vegetatia mai dificila.

Designul manerului dublu, de tip ghidon, cu coarne, este utilizat pentru versiunile gandite pentru cei care doresc sa curete suprafete mai mari de gradina intr-un timp mai scurt. Permite miscari de rotatie stanga-dreapta, cu precizie si forta, asigurand in acelasi timp confort utilizatorului si o postura corecta. 

Este de asemenea o versiune multifunctionala, structura manerului integrand si butoanele de control pentru a-ti permite sa gestionezi usor functionarea, fara miscari sau opriri inutile.

Un model mai lung este mai potrivit pentru persoanele inalte si ofera in acelasi timp o raza de acoperire mai buna, fara a adauga o greutate semnificativa. Aceasta versiune de 1.70m de ajuta sa cureti o suprafata mai mare in jurul tau, necesitand astfel mai putine treceri.

Marimea capului de taiere influenteaza atat durata de timp in care reusesti sa ingrijesti iarba din intreaga curte, cat si precizia cu care poti aborda zone mai inguste. Cu diametrul de 420mm, acest model combina in mod echilibrat ambele caracteristici. 

Ofer suficienta latime de taiere pentru a fi eficienta pe suprafete medii, dar este inca destul de mica pentru a putea curata usor iarba din jurul copacilor sau de printre randurile de arbusti, fara sa intri accidental in scoarta.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu