Pareri despre motocoasa Stihl FS 38

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

 

Avantaje:

Este un model cu motor pe benzina, cu rezervor cu capacitate de 0.33l si putere medie de lucru, de 0.9CP.

Motocoasa este prevazuta cu maner rotund, reglabil.

Aceasta versiune include sistem Elastostart pentru diminuarea vibratiilor.

Dispozitivul are o greutate redusa, de numai 4.2kg.

Asigura un diametru de taiere de 380mm.

 

Dezavantaje:

Sistemul de taiere inclus in design este de tip Autocut, cu fir de nailon, ideal pentru gazon si vegetatie subtire si cu tulpini fragede, dar mai putin potrivit pentru gradinile in care se tund si plante uscate, radacini iesit din pamant sau tulpini dure ori lemnoase.

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Pentru ca functioneaza cu benzina, iti ofera atat o putere mai mare decat versiunile electrice, cat si mobilitate ridicata de miscare. Nu ai nevoie de cablu sau alimentator care sa ridice nivelul de greutate al aparatului, iar rezervorul este suficient de mare pentru a lucra eficient.

Nivelul de putere de 0.9CP este unul mediu, optim pentru ingrijirea gradinilor de dimensiuni mici, cu suprafata de vegetatie de pana la 80 – 100mp, pentru intretinerea gazonului si indreptarea marginilor, fiind una dintre variantele preferate pentru gestionarea spatiilor verzi din gospodarie. Este, in plus, usor de pornit si folosit, si consuma putin.

Manerul circular, de dimensiuni mici, este conceput in mod special pentru a oferi un control cat mai bun asupra directiei de taiere si a permite lucrul in spatii mici, printre randuri de arbusti, in jurul copacilor sau pe langa casa. Are un format ergonomic, care permite o priza buna, prevenind alunecarea, si te ajuta sa orientezi usor si rapid capul de taiere in zona in care vrei sa cureti gazonul.

La aceasta caracteristica se adauga diametrul redus al capului de taiere, de 380mm, care te ajuta sa previi sectionarea gresita a altor plante decat cele vizate, aflate la marginea spatiuluii de lucru, oferind mai multa acuratete in miscare. Poti aborda fara griji resturile de iarba ramase netaiate de langa stratul cu trandafiri sau rosii ori iarba crescuta prea mult la umbra pomilor.

Vibratiile produse de functionarea motorului sunt obositoare pentru muschi, oase si articulatii si, in plus, pot afecta precizia cu care lucrezi. Versiunile de motocoase Stihl includ un sistem patentat de reducere a acestor miscari deranjante, care face ca dispozitivele sa fie folosite confortabil, chiar si pentru perioade mai lungi de timp.

Pentru ca este un aparat a carui greutate trebuie sa fie suportata de utilizator in timpul folosirii, conteaza foarte mult cate kilograme trebuie sa duci cu tine atunci cand lucrezi. Acest model cantareste doar 4.2kg, fara benzina din rezervor. Nu ai nevoie de ham, pentru ca este foarte usor de mentinut pe pozitie si de utilizat, chiar si de catre persoanele mai tinere sau mai putin robuste.

 

Concluzie:

Stihl FS 38 este solutia optima pentru persoanele care cauta o unealta moderna, eficienta si usor de folosit, care sa ii ajute sa intretina aspectul gazonului fara prea mult efort sau costuri ridicate. Profilul sau tehnic se potriveste cel mai bine gradinilor mici si medii si lucrarilor de finete si detaliu.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu