Pareri despre drujba Makita UC3541A

Am modificat articolul ultima data pe: 24.06.24

 

Avantaje:

Lant cu lungime de taiere de 35cm si frana pentru protectie.

Maner cu design ergonomic, perna de cauciuc si suprafata antialunecare.

Functie de ungere automata a lantului.

Motor puternic, de 1800W cu alimentare electrica.

Genereaza pana la 101dB si are un nivel redus al vibratiilor.

Are o greutate redusa si este usor de manevrat.

 

Dezavantaje:

Este o versiune cu fir, ceea ce inseamna ca vei fi limitat, ca zona de manevra, la maxim 150m de o sursa de curent electric, ca iti va fi putin mai dificil sa te descurci printre crengile aflate la inaltime si ca trebuie sa ai mare grija pe unde duci cablul, ca sa nu te impiedici sau sa il tai din greseala. Aceste minusuri sunt insa compensate de o putere mai mare si o greutate mai mica decat la versiunile pe acumulator.

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Desi, din punctul de vedere al lungimii de taiere, exista versiuni cu lanturi de pana la 60cm, cei mai multi iti vor recomanda, pentru uz personal, o varianta cuprinsa intre 30 si 40cm. Este marimea optima pentru o buna adaptabilitate la crengi de grosime mica si medie si pentru a avea siguranta si precizie in coordonarea dispozitivului de taiat. Cu 35cm, Makita UC3541A se incadreaza asadar cu brio in modelele bune pentru gospodarie.

 

 

Pentru ca atat greutatea drujbei, cat si forta generata de motor iti solicita bratele si rezistenta, este bine sa ai la indemana un maner cu format cat mai confortabil. Aceasta versiune de la Makita iese in evidenta prin perna de cauciuc integrata si exteriorul aderent, care previne alunecarea mainilor si iti asigura o priza buna pe intreg parcursului procesului de taiere.

Un lant bine intretinut este in esenta un lant uns periodic. Pentru ca putini dintre noi au timp si inclinatie pentru acest tip de lucrari frecvente de intretinere, multe dintre variantele de fierastraie electrice, cum este si aceasta drujba, la un pret bun, includ sistem de ungere automata care asigura functionarea optima fara interventia permanenta a utilizatorului.

Makita UC3541A se numara printre variantele cu motor de 1800W, peste nivelul mediu standard, potrivit pentru cei care doresc sa poata face ceva mai mult decat simpla cosmetizare a copacilor. Alimentarea prin cablu ii ofera suficienta forta pentru a-ti fi de folos si atunci cand vrei sa tai copaci mai tineri sau sa formezi bustenii pentru foc.

Cu 4.3m/s2 si un maxim de 101.3dB, aceasta drujba poate fi considerata destul de confortabila pentru organismul uman, daca este utilizata pe perioade medii de timp. Daca esti obisnuit cu instrumentele puternice, iti va parea chiar silentioasa, iar vibratiile foarte usor de trecut cu vederea. 

Nu uita insa ca tot ce trece de 80dB trebuie folosit cu prudenta si in combinatie cu casti antifonice, daca este vorba despre o perioda mai lunga de timp.

Cantareste doar 4.4kg, mai putin decat un pepene cu greutate medie pe care il cumperi vara si include doua manere care permit mentinerea intr-o pozitie sigura si confortabila.

 

 

Concluzie:

Este o drujba semi-profesionala, cu alimentare electrica prin cablu, suficient de puternica pentru a face mai mult decat curatare de crengi subtiri si uscate. Iti va fi de ajutor in numeroase proiecte din jurul casei si poate fi manevrata confortabil, chiar si de persoanele care nu sunt familiarizate cu aceasta categorie de unelte.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu