Pareri despre atomizorul Cifarelli M1200

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Avantaje:

Motor de 5CP pentru utilizare intensiva, in proiecte hobby si profesionale.

Asigura o forta de dispersie de pana la 18m pe orizontala si 16m pe verticala.

Include rezervor incapator pentru solutie de pulverizare, cu capacitate de 17 litri.

Permite folosirea de substante atat sub forma lichida, cat si solida.

 

Dezavantaje:

Toate aceste componente tehnice, care iti ofera un nivel ridicat de performanta, cantaresc 11.8kg fara combustibil si solutia de pulverizare. Desi este prevazut cu ham ergonomic, care asigura o pozitie confortabila in spatele tau, vei simti cu siguranta diferenta daca esti obisnuit cu un model mai light, din gama hobby.

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Cei 5CP, care definesc motorul acestui model, il incadreaza catre limita superioara a versiunilor disponibile, fiind o varianta care, desi conceputa pentru uz personal, in gospodarie, trece usor in gama profesionala daca este nevoie. 

Puterea folosita se concretizeaza practic intr-un debit de 27mc de aer circulati pe minut si un volum de lichid pulverizat de pana la 3.5litri in 60 de secunde. Pentru alimentarea sa, designul include rezervor de combustibil de 2.15litri, care iti ofera o autonomie de lucru de pana la 2 ore si jumatate, cu un consum de 0.9litri pe ora.

Printre avantajele de care beneficiezi datorita motorului puternic si tehnologiei moderne de ventilare a aerului se numara si distanta de degajare a solutiei, care ajunge pana la 18m pe orizontala si 16m pe verticala. 

Este o caracteristica ce il recomanda usor ca atomizor bun pentru suprafetele agricole de marimi medii si livezile cu pomi de peste 10m, care necesita tratament cu pesticide. Il poti utiliza de asemenea in vie si pe straturile cu legume sau verdeturi, dar si pentru dezinsectie in spatii inchise, cu respectarea conditiilor de siguranta.

Pentru solutia chimica pe care trebuie sa o pulverizezi ai la dispozitie un rezervor cu capacitatea de 17litri, printre cele mai mari din categoria versiunilor de atomizoare tip rucsac, cu purtare in spate. Este asadar un model pe care nu trebuie sa il reincarci des, chiar daca stropesti zone de peste 1000mp, un singur plin fiind de multe ori de ajuns pentru gradinile de dimensiuni medii.

Cifarelli M1200 este din toate punctele de vedere o versiune performanta, care iti ofera mai mult decat optiunile clasice de tip hobby. Printre plusurile evidente se numara si posibilitatea de a pulveriza pesticide si ingrasaminte atat sub forma lichida, cat si solida, ca pulbere. Este prevazut cu 9 trepte de evacuare, care iti permit sa gestionezi cu precizie viteza de dispersare si implicit, cantitatea pulverizata. 

Poate fi de asemenea folosit si pentru a curata suprafata gazonului dupa cosire si pentru indepartarea frunzelor uscate, cazute din copaci, similar unei suflante, daca nu introduci solutie in rezervor.

 

 

Concluzie:

Atomizorul Cifarelli M1200 se numara printre optiunile recomandate celor care doresc sa aiba in gospodarie un dispozitiv de pulverizare performant, care depaseste caracteristicile tehnice ale modelelor standard. Este livrat, in general, impreuna cu un ham rezistent si confortabil si face fata cu usurinta la toate sarcinile din gradina ta.

 

Lasa un comentariu

2 Comentarii

Ioan

April 29, 2021 at 7:46 am

am cumparat si eu anul trecut atomizor Cifareli si acum sunt total dezamagit ca mi-am aruncat banii peaceasta mizerie.nu mai recomand deloc cifareli.

Respuesta
Gradinaru

May 10, 2021 at 11:01 am

Buna, Ioan,

Multumim pentru feedbackul tau.

Cele bune!

Respuesta