Mobilier de grădină cum să îl alegi?

Am modificat articolul ultima data pe: 24.06.24

 

Pe măsură ce se apropie vara, grădina devine un refugiu, un loc special și drag nouă unde putem scăpa de agitația zilnică și ne putem bucura de aerul proaspăt, de câteva runde de Dice Roll și natura înconjurătoare. Mobilierul de grădină potrivit poate transforma spațiul exterior într-un sanctuar, unde ne putem relaxa și petrece timp prețios alături de familie și prieteni. 

 

Materiale

Atunci când vine vorba de mobilierul de grădină, alegerea materialului potrivit este esențială pentru a obține un aspect plăcut și durabil.

Există mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când alegi materialele pentru mobilierul de grădină: modul în care vei folosi mobilierul, amplasarea acestuia în grădină, condițiile meteorologice și temperaturile la care va fi expus, stilul grădinii și multe altele. Cu toate acestea, cele mai importante întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a face o alegere sunt: cum vei utiliza mobilierul și unde îl vei amplasa în grădină?

Dacă ai nevoie de mobilier pe care să îl folosești frecvent alături de familie și prieteni, vei putea opta pentru un mobilier masiv și rezistent, fabricat din materiale durabile, care să reziste utilizării intense. Evită sticla sau materialele fragile și îndreaptă-te către mobilierul din lemn, care oferă o durabilitate și rezistență excelente, însă asigură-te că este lemn lacuit pentru a spori rezistența mobilierului la intemperii.

În schimb, dacă dorești să amenajezi un colț din grădină în care să savurezi o cafea dimineața și să te bucuri de liniște, un mobilier realizat din materiale sau combinații de materiale mai puțin “solide” poate satisface nevoile tale. În această situație, poți opta pentru combinații mai exotice, cum ar fi bambusul în combinație cu sticla, ratanul natural, etc.

Mobilierul de grădină din lemn masiv se numără printre cele mai recomandate materiale. Printre calitățile lemnului se numără rezistența, durabilitatea și faptul că nu absoarbe căldura. Mobilierul de grădină realizat din lemn este apreciat datorită aspectului său plăcut și capacitatea de a se potrivi cu orice stil de amenajare (rustic, modern, clasic, etc).

Mobilierul de grădină din aluminiu are linii simple, de obicei potrivite pentru un stil modern și minimalist. Aluminiul este ușor de întreținut și nu rugineste, de aceea este potrivit pentru curțile cu piscină, pentru terase sau balcoane.

 

Tip

Mobilierul de grădină trebuie ales în funcție de nevoile și de utilizarea pe care dorești să o ai. Există o gamă largă de modele, tot ce trebuie să faci este să-ți identifici nevoile și să alegi în consecință.

Utilitatea mobilierului de grădină este extrem de importantă. Trebuie doar să îți stabilești nevoile și să alegi mobilierul care să le satisfacă cel mai bine.

Dacă dorești un mobilier simplu pentru a bea cafeaua singur sau alături de familie și prieteni, îți recomandăm un unul cu o înălțime medie sau mică, format dintr-o masuță de cafea și scaune sau băncuțe joase. Acest mobilier de grădină cu înălțime redusă este potrivit pentru a te relaxa confortabil în grădină și pentru a purta discuții cu prietenii în timp ce savurați o cafea sau o limonadă răcoritoare.

În schimb, dacă dorești un mobilier potrivit pentru un grătar în aer liber cu familia sau prietenii, recomandăm un set de tip dining, format dintr-o masă înaltă și scaune. Înălțimea și forma acestui mobilier sunt mai potrivite pentru aceste scopuri.

Componenta mobilierului de grădină este un alt aspect important de luat în considerare înainte de a face o alegere. Alegerea componentelor depinde de nevoile și preferințele tale.

Poți opta pentru un mobilier de grădină format din masă și scaune, un mobilier format din masuță de cafea și băncuțe, unul format din masă cu fotolii, unul format din masuță joasă și șezlonguri, și lista poate continua.

Piesele care alcătuiesc mobilierul de grădină trebuie să fie alese în funcție de nevoile și preferințele fiecăruia. Din fericire, modelele sunt destul de variate. Elemente precum mese, scaune, băncuțe, canapele, colțare, fotolii sau taburete pot fi combinate în diferite variante pentru a compune stilul perfect pentru grădină.

Dimensiune

Alegerea dimensiunilor mobilierului de grădină este foarte importantă. Poți alege mobilierul perfect în funcție de spațiul disponibil și de numărul de persoane care îl vor utiliza. Mobilierul de grădină trebuie să fie practic, eficient și să îndeplinească scopul dorit.

 

Mobilier de grădină mare

Dacă dispui de suficient spațiu și obișnuiești să primești mulți prieteni, este indicat să optezi pentru un mobilier de grădină mare, format din mai multe piese și cu suficiente locuri. Poți alege o masă mare, pentru cel puțin 6 persoane, și suficiente scaune și canapele pentru a oferi locuri tuturor invitaților.

Există mese cu scaune pentru 8 persoane sau seturi de mobilier de grădină compuse din masă, scaune și canapele. Din fericire, piața oferă o gamă largă de modele și poți alege setul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

 

Mobilier de grădină pentru 2 persoane

În schimb, dacă ai nevoie de mobilier de grădină doar pentru tine, un loc unde să te bucuri de cafeaua de dimineață sau să savurezi un pahar de vin la apus, poți opta pentru un mobilier mic, format dintr-o masuță mică și două scaune sau o masuță cu o bancă. Acest set este suficient doar pentru tine și te va ajuta să creezi un colț magic în grădină, un loc numai al tău.

Alege cu atenție și creează un spațiu exterior în care să te relaxezi și să te bucuri de momentele speciale în aer liber. Fie că este vorba despre o petrecere în grădină sau de momente de liniște și contemplare, mobilierul de grădină potrivit îți poate transforma experiența într-una extraordinară.

 

Concluzie

Mobilierul de grădină ales cu grijă și înțelepciune va contribui la crearea unui spațiu exterior plăcut și funcțional, în care să ne bucurăm de natură, să ne relaxăm și să creăm amintiri de neuitat. Indiferent de stil și dimensiuni, alegerea mobilierului potrivit îți va putea transforma complet grădina.

Așadar, lasă-ți imaginația să zboare și fă alegeri inspirate în ceea ce privește mobilierul de grădină. Creează-ți propriul paradis în aer liber, unde poți trăi momente de bucurie, relaxare și conectare cu natura.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu