Idei pentru o grădină mai confortabilă

Am modificat articolul ultima data pe: 02.12.23

 

Locuiești la casă, ai o terasă foarte mare la apartament sau vrei să îți faci o grădină mult mai confortabilă și mai primitoare? Răspunsul la toate aceste întrebări se regăsește în paragrafele de mai jos. Astăzi dezbatem care sunt cele mai bune accesorii pentru sporirea confortului grădinii tale, accesorii care ar putea foarte bine fi folosite și pentru alte spații din exterior unde tu îți poți petrece timpul relaxându-te. Nu uita că toate recomandările noastre se pot potrivi pentru unii cititori, dar nu și pentru tine.

Poți oricând alege alte variante mai bune din punct de vedere financiar sau al aspectului. Nu ne dorim decât să găsești inspirație în aceste cuvinte și să afli cum să te simți mult mai confortabil în grădină casei tale. 

 

Scaune și șezlonguri

Prima categorie despre care vorbim astăzi este cea de scaune și șezlonguri. Probabil unele dintre cele mai bune accesorii și obiecte de mobilier pe care le poți include în grădina din spatele casei. Unele dintre ele ar putea foarte bine să fie utilizate și pentru relaxarea pe terasă în timpul unei sesiuni la Vlad Casino, dar despre asta nu vom vorbi prea mult. Suntem aici pentru a discuta despre cât de mult contează să ai scaune de calitate și șezlonguri în grădină chiar dacă în acest moment nu ți se pare a fi cel mai necesar lucru de inclus pe lista de cumpărături. Cu toate acestea, un șezlong cu perne moi în care să te așezi de fiecare dată când termini o sesiune de plantat răsaduri este ca o binecuvântare. Grădina nu trebuie să fie doar un loc unde îți crești fructele și legumele, ci poate fi și un loc unde citești, asculți muzică, pictezi sau meditezi.

Magazinele de masă unde găsești foarte multe variante de mobilier, scaune, șezlonguri sau alte accesorii pentru grădină îți vor oferi foarte multe opțiuni și game de produse. Trebuie să fii atent la prețurile foarte mari practicate de către acești furnizori deoarece pentru doar câteva bucăți de materiale prelucrate vor cere sume enorme. O alternativă extrem de eficientă ar fi să cumperi un fotoliu sau un scaun dintr-o gamă mult mai ieftină și să îl prelucrezi astfel încât să fie mult mai confortabil, să se potrivească design-ului grădinii tale și să contribuie și la satisfacția sufletească pe care o vei avea după ce grădina ta va arăta excepțional și vei putea vedea rezultatul final cu ochii tăi.

Nu uita și că vorbim despre grădina ta personală unde poți avea absolut orice accesorii vrei, orice tip de scaun, toate categoriile de șezlonguri, customizate și vopsite în cele mai unice moduri cu putință. Nu este greșit să alegi nici măcar o colecție de mobilier vintage pe care să le recondiționezi, să le adaugi flori, pături vechi și să le transformi în cele mai rustice locuri de odihnă din grădină.

 

Leagăn

Poate că un scaun sau un șezlong s-ar potrivi foarte bine într-o grădină mică, izolată unde nu ai foarte mult spațiu, dar ce vei face pentru o grădină aerisită, cu foarte multe tipuri de plante, unde ai muncit chiar și pentru a aranja tot felul de elemente de vegetație? Ai nevoie de un scaun mult mai mare, de un șezlong mult mai confortabil și ce metodă mai bună de a face acest lucru dacă nu prin montarea unui leagăn simpatic de care se vor putea bucura toți membri familiei, inclusiv cei care vin în vizită? Nu trebuie să montezi un leagăn de modă veche, agățat de ramura unui copac, în două sfori. Poți oricând să montezi un leagă mult mai mare, mai rezistent și care să creeze și un loc foarte simpatic pentru poze de instagram.

Limita unui astfel de element de grădină stă doar în imaginația ta. Un leagăn nu trebuie nici măcar să fie cumpărat, pentru că poți să îl construiești chiar tu cu dor câteva zeci de lei și câteva scânduri. Poți deveni creativ doar atunci când este momentul să îi oferi un design, să îl vopsești sau să îl decorezi. Poți face asta împreună cu familia, cu copiii sau alături de prieteni. Un dezavantaj notabil pentru un leagăn de grădină ar fi că ai nevoie de un copac foarte mare, cu ramuri care pot susține un leagăn folosit chiar și de un adult. Asta va garanta că leagănul rămâne sigur pentru orice copil.

O bancă colorată

Un obiect decorativ sau perfect pentru relaxare ce poate fi decorat exact așa cum îți dorești. Poate fi vopsit în tot felul de culori și se potrivește cel mai bine atunci când culorile sunt tot mai vii, aprinse, calitative, iar banca este recondiționată cât mai des posibil. Dacă te hotărăști vreodată să construiești o astfel de bancă pentru grădina ta, asigură-te că o faci alături de o persoană apropiată, de partenerul de viață sau chiar alături de copiii tăi. Te vei uita în spate la amintiri excelente și vei găsi acea bancă să fie un puternic liant emoțional pentru tine și apropiații tăi. 

 

Concluzie

Cele mai multe decorațiuni pentru grădină sunt cele pe care te hotărăști să le construiești chiar tu, din proprie inițiativă. Dacă pe parcurs vei găsi un scaun, un leagăn sau chiar un șezlong vechi, recondiționează-le, adaugă-le în grădina ta și vei fi mai legat emoțional de grădina ta decât ai crede.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu