Cele mai bune zdrobitoare de struguri

Am modificat articolul ultima data pe: 24.06.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Lore Enologia LGCSR5

 

1.Lore Enologia LGCSR5Daca iti doresti cel mai bun zdrobitor de struguri electric, incearca modelul Lore Enologia LGCSR5, care va intrece cu usurinta asteptarile oricarui potential cumparator. Se inscrie in categoria celor motorizate, fapt care face sa aiba nevoie de alimentare la curent si sa vina cu posibilitatea de a prelucra cantitati mari de fructe (1500kg/h). Este dotat cu un desciorchinator, drept pentru care te poti astepta la costuri de achizitie ridicate.

In ceea ce priveste materialele de fabricare, produsul poseda o cuva de 90 x 50 cm si o carcasa din inox, precum si niste role din teflon, toate elementele beneficiind de o durata mare de viata. In plus, sistemul de reglare si snecul pentru directionarea strugurilor recomanda acest zdrobitor ca fiind foarte eficient. Mai trebuie mentionat cilindrul perforat si inzestrat cu paleti pentru eliminarea ciorchinilor curatati de boabe pentru a-ti face o idee clara despre performantele uimitoare ale acestui model.

Luand in calcul toate virtutile acestuia, este just sa afirmam ca din punct de vedere calitativ este greu inegalabil.

 

Avantaje:

Beneficiaza de garantie pe 24 de luni.

Vine cu o mare durata de viata, multumita inoxului si teflonului.

Vinul facut din strugurii zdrobiti cu acest produs este mai sanatos si lipsit de impuritati, multumita desciorchinatorului.

Nu depui efort pentru a-l actiona, deoarece este motorizat.

 

Dezavantaje:

Trebuie sa faci o investitie considerabila pentru a intra in posesia acestui zdrobitor.

 

 

 

 

Lore Enologia LGCSR0

 

2.Lore Enologia LGCSR0Modelul Lore Enologia LGCSR0 se recomanda drept unul dintre cele mai bune zdrobitoare de struguri manuale. Acest lucru se datoreaza, in primul rand, faptului ca este inzestrat cu un desciorchinator, drept pentru care vinul rezultat va fi de o calitate superioara. Ba mai mult, vine cu niste valturi usor distantate, astfel incat samburii nu vor fi striviti, iar taninul din interiorul acestora nu vor compromite savoarea licorii.

In al doilea rand, un bun indicator al durabilitatii produsului sunt materialele de fabricare. In consecinta, trebuie sa stii ca poseda o cuva (90 x 50 cm), o carcasa si un cilindru din inox, riscul oxidarii fiind unul redus, precum si role din teflon. Nu in ultimul rand, beneficiaza de o capacitate de prelucrare medie de 400-600kg/h si este ideal pentru productii anuale de cateva tone. Cantareste 39 de kilograme, fiind un model cu o manevrabilitate redusa, insotit de niste costuri considerabile.

In concluzie, zdrobitorul prezinta o larga utilizare si nu vei suporta cheltuieli inutile in timpul realizarii sarcinilor.

 

Avantaje:

Include o garantie pe o perioada de 24 de luni.

Il poti folosi “pana la adanci batraneti”, multumita materialelor care nu ruginesc.

Este un produs 2 in 1, intrucat dezbroboneste si striveste strugurii.

Se curata intr-o maniera simpla, doar cu apa.

 

Dezavantaje:

Necesita eforturi considerabile pentru amplasare, deoarece cantareste 39 de kilograme.

 

 

 

 

Lore Enologia LGCSR1

 

3.Lore Enologia LGCSR1Atunci cand aleg, multi se orienteza dupa un zdrobitor de struguri care sa realizeze un bun echilibru intre costuri si calitate. Daca te numeri printre acestia, poti sa mergi pe mana noastra si sa incerci modelul Lore Enologia LGCSR1. Acesta prezinta o cuva de 90 x 50 cm din tabla smaltuita si vopsita antistatic, niste role din teflon rezistente, precum si un cilindru perforat din inox, care are un aport considerabil in separarea boabelor de ciucure.

Astfel, este un produs dotat cu desciorchinator, ceea ce inseamna ca vinul va fi lipsit de impuritati si va avea o savoare complet naturala. Eficienta se exprima prin capacitatea mare de struguri prelucrati in interval de o ora (400-600kg). Cantareste 39 de kilograme si, pentru a indeplini sarcinile, este nevoie sa depui efort, deoarece se inscrie in tipologia modelelor manuale.

In mai putine cuvinte, ti-a fost prezentat un zdrobitor desciorchinator ieftin si bun, ideal pentru orice gospodarie.

 

Avantaje:

Rolele sunt reglabile si au palete pentru a indeparta ciorchinii curatati de boabe.

Nu vei suporta cheltuieli inutile in ceea ce priveste factura la energie electrica, deoarece este actionat manual.

Poti zdrobi o cantitate considerabila de struguri in interval de o ora.

Include o garantie pe 24 de luni.

 

Dezavantaje:

Cuva se poate deteriora in caz de socuri din cauza ca este realizata din tabla smaltuita.

 

 

 

 

Strend Pro BG-41401

 

4.Strend Pro BG-41401In cazul in care nu ai nevoie de un model dotat cu desciorchinator, poti opta pentru un zdrobitor clasic, extrem de util pentru strugurii alb. Un produs bun si avantajos este cel fabricat de Strend Pro. Se inscrie in clasa modelelor manuale si iti permite sa prelucrezi 300-500kg/h. Este realizat din tabla vopsita, antistatica, ceea ce poate reprezenta un minus, deoarece nu beneficiaza de o mare rezistenta (se poate deforma). In schimb, se manevreaza usor, intrucat cantareste doar 7,6kg.

Nu trebuie, asadar, sa depui eforturi colosale pentru a muta si amplasa zdrobitorul de struguri. Cuva pune la dispozitia ta o capacitate de 25l, astfel incat sa poti rasturna lesne continutul sacului in aceasta. Tamburii sunt confectinati din poliamina si au posibilitatea de a fi ajustati. Dimensiunile totale ale produsului sunt de 70 x 40 x 38 cm. Pretul infim il face accesibil oricui.

Mai pe scurt, se recomanda drept un zdrobitor clasic iefin, de folosit pentru strugurii albi, pentru ca acest soi nu necesita imperativ dezbrobonire. Vinul ce rezulta isi va pastra savoarea chiar si fara a face aceasta operatie.

 

Avantaje:

Manevrabilitatea modelului este una mare, doarece cantareste putin.

Este dotat cu tamburi superiori din punct de vedere calitativ si care pot fi reglati.

Are o capacitate de lucru buna: intre 300 si 500 kg in interval de o ora.

Manerul din lemn contribuie la confortul din timpul utilizarii.

 

Dezavantaje:

Este un zdrobitor de struguri care nu beneficiaza de garantie.

 

 

 

 

Lore Enologia LFCSH

 

5.Lore Enologia LFCSHPentru o utilitate universala in gospodaria ta, se recomanda sa te orientezi dupa un model care sa fie dotat cu role dintate si inzestrate cu niste cutite. Drept urmare, iti recomandam produsul Lore Enologia LFCSH, care poate fi simplu caracterizat ca fiind un zdrobitor de fructe la un pret bun.

Ba mai mult, beneficiaza de o capacitate de prelucrare de 300-500 de kilograme, ceea ce reprezinta o performanta uimitoare. Cat despre materialele de fabricare, acestea sunt inoxul, in cazul cuvei de dimensiuni medii (43 x 36 cm), si aluminiul (rolele). Multumita lor, modelul nu rugineste si se bucura de o durata de viata generoasa. Cantareste 10 kg, fapt care face sa fie usor de manevrat, si se intretine usor. Pretul este unul avantajos.

Cu alte cuvinte, este un produs relativ ieftin, pe care il poti folosi atat pentru a zdrobi struguri, cat si in cazul fructelor mici, precum: merele, perele, bananele, kiwi s.a.m.d.

 

Avantaje:

Mentenanta se realizeaza cu usurinta, doar prin spalarea cu apa si uscare.

Este un zdrobitor de fructe insotit de o garantie pe 24 de luni.

Se bucura de o rezistenta crescuta, multumita materialelor de constructie.

Manevrabilitatea este una facila, deoarece cantareste putin.

 

Dezavantaje:

Intrucat este un model manual, utilizarea lui pe o perioada mare de timp poate deveni incomoda.

 

 

 

Cum alegi un zdrobitor de struguri bun

 

Ghidul cumparatorului

Inca din primele poezii invatate pe de rost stii ca toamna este anotimpul in care oamenii culeg roadele pamantului. De asemenea, mirosul mustului se resimte pretutindeni. Insa, pentru a te bucura de acea licoare dulce si din care mai apoi se face vinul, este nevoie de o unealta care nu trebuie sa lipseasca din nicio gospodarie, si anume zdrobitorul de struguri. Marile probleme apar atunci cand trebuie sa achizitionezi unul, deoarece un produs calitativ se recomanda printr-un set de caracteristici esentiale. Drept urmare, noi am realizat acest ghid cu scopul declarat de a-ti fi de folos in a decide asupra unui model, dar si in a afla unde gasesc zdrobitoare de struguri la un pret bun toti ceilalti gospodari.

Tipul: dupa sarcinile pe care le poti duce la indeplinire, ai posibilitatea de a alege intre traditionale si dotate cu un desciorchinator. Cele dintai sunt folosite pentru a zdrobi fructele la un loc cu ciucurele, ceea ce poate avea efecte negative asupra culorii si calitatii vinului. Dintre acestea mentionam: un nivel de alcool mai scazut, prezenta unor elemente chimice nocive in formula lichidului (din cauza pesticidelor folosite), precum si riscul casarii. In aceasta ordine de idei, ideal devine un zdrobitor de struguri cu separator ciorchine, care poate strivi si dezbroboni, in aceeasi masura. Pentru aceasta insa vei suporta cheltuieli mai mari.

In functie de modul de actionare, poti intalni zdrobitoare manuale si motorizate. Primele mentionate necesita o forta mecanica reprezentata, de regula, de bratul omului care pune in miscare cilindrii cu ajutorul unui maner. Cu alte cuvinte, este un model care te obliga sa faci un efort considerabil, drept pentru care, in cazul unor cantitati mari de struguri, ai sa obosesti cu certitudine.

Avantajele acestuia constau in costurile de achizitie mici si in faptul ca nu consumi energie electrica pentru indeplinirea sarcinilor. De cealalta parte, un produs motorizat este capabil a zdrobi un volum mai mare de struguri intr-un interval de o ora, fara a depune stradanii supraomenesti. In schimb, resimti comoditatea aceasta in factura la energie electrica (chiar daca sub niste valori infime), precum si in pretul pe care trebuie sa il achiti la cumparare.

Daca luam in calcul cantitatea de fructe prelucrata, atunci putem identifica alte doua tipuri de zdrobitoare. In primul rand, este vorba de unul casnic, conceput in scopul de a fi utilizat pentru cateva tone de struguri. Ele sunt populare in randul celor care cultiva vita-de-vie in interes propriu. In al doilea rand, in cazul marilor podgorii se folosesc zdrobitoarele industriale (de regula, motorizate), deoarece cantitatea de roade se exprima in mii de tone. Logic, atatia struguri nu ar putea fi prelucrati in timp util cu ajutorul unora casnice.

 

Materialul: este un bun indicator al durabilitatii si sigurantei igienico-sanitare cu care se prezinta modelele aflate pe piata. Conform multor pareri depre cele mai bune zdrobitoare de struguri, un produs superior calitativ trebuie sa respecte anumite cerinte tehnice in ceea ce priveste materialul din care aceste dispozitive sunt fabricate. Esential este, spun specialistii, ca toate piesele care intra in contact cu fructele sa fie realizate din otel inoxidabil tratat la temperaturi mari, astfel incat sa capete o rezistenta mare la coroziune. In plus, aceleasi norme sanitare impun ca valturile sa fie acoperite cu un cauciuc, deoarece acest material este anti-bacterian, si ca sistemul de ungere al acestora sa nu intre in contact cu strugurii prelucrati.

 

Dimensiunile cuvei: reprezinta un aspect important de verificat, in special pentru a evita situatiile cand vrei sa versi continutul unui sac sau, cel putin, sa il sprijini, iar aceasta se dovedeste neincapatoare. Drept urmare, esti nevoit, de pilda, sa rastorni din sac in galeata si-abia apoi in cos. In mai putine cuvinte, marimea influenteaza in mod direct utilitatea, un produs eficient venind cu o cuva dotata cu un diametru minim de 40 cm si o adancime pe masura. Ceea ce trebuie sa stii, pe langa toate acestea, consta in faptul ca dimensiunile cosului impun restrictii si in ceea ce priveste locul in care vei amplasa peste iarna dispozitivul.

 

Manevrabilitatea: se refera la cat de usor iti va fi sa muti produsul dintr-un loc in altul sau sa il amplasezi deasupra cazii in care mustuiesti. Acest aspect depinde, in principal, de greutatea modelului. Cu cat acesta are o masa mai mica, cu atat mai putin efort depui pentru a manipula dispozitivul. Totusi, pentru a putea fi manevrate lesne, majoritatea zdrobitoarelor prezinta in partea inferioara doua bare metalice paralele, bine prinse de corpul uneltei. Acestea sunt utile, totodata, in sprijinirea modelului de marginile cazii.

Accesoriile speciale: intrucat orice detaliu conteaza, ar fi bine ca, atunci cand te decizi sa cumperi un anumit zdrobitor de struguri, sa te interesezi de dotarile adiacente pe care acesta le include. Un mare plus il poate reprezenta sistemul de reglare a distantei dintre role, deoarece iti permite sa ajustezi valturile astfel incat acestea sa striveasca doar boabele, nu si samburii care sunt amari. Acest lucru este extrem de folositor si dupa utilizare, cand vrei sa speli dispozitivul.

Un alt accesoriu important si destul de intalnit consta intr-o paleta elicoidala, numita snec, care are rolul de a ghida fructele catre zona de zdrobire, ceea ce inseamna ca nu mai trebuie sa te chinuiesti a impinge strugurii cu mana in timp ce actionezi manerul. Nu in ultimul rand, rolele inzestrate cu niste cutite maresc utilitatea zdrobitorului si il fac potrivit si pentru alt fel de fructe, deoarece acestea sunt pretaiate inainte de strivire.

 

Intrucat avem certitudinea ca acum poti discerne eficient intre un produs bun si unul de o calitate indoielnica, iti vom indica si locul unde gasesc zdrobitor de struguri la un pret bun celelalte persoane care se pregatesc gospodareste de culesul viei. Acesta este mediul online, preferat de multi deoarece doar asa pot da de oferte si promotii ce lipsesc din magazinele din oras. In plus, ai posibilitatea de a te informa despre experientele utilizatorilor cu modelul dorit de tine, printr-un singur click pe sectiunea review. Astfel afli cum se comporta in realitate si daca ceilalti considera ca si-a meritat banii.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu