Cele mai bune pompe submersibile

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Cea mai buna pompa submersibila – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Daca locuinta ta nu dispune de apa curenta ori pur si simplu ai nevoie de un produs destinat asanarii iazurilor, dar esti o persoana ocupata si nu iti permiti sa pierzi ore intregi consultand bloguri, articole si ghiduri de cumparaturi, noi venim in ajutorul tau si iti spunem concluziile la care am ajuns, in urma unei documentari detaliate, in legatura cu cele mai apreciate modele de pompe submersibile. Prin urmare, afla ca produsului Makita PF1010 i-a fost atribuit locul intai in topul nostru, multumita debitului de 15000 l/h, posibilitatii de a aspira apa murdara, dar si puterii de 1100 W. De asemenea, se bucura de o portabilitate excelenta, ridica apa la o inaltime de 10 metri si este realizat din inox, astfel incat sa reziste bine in timp, aceste avantaje caracterizand, de regula, orice model de top. O alta pompa submersibila ce merita toata atentia ta este si Makita PF1110.

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Makita PF1010
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Remarcabil din numeroase puncte de vedere, acest model se distinge prin faptul ca are posibilitatea de a pompa ape murdare in care se gasesc particule cu un diametru de cel mult 35 de milimetri. Din acest motiv, se preteaza unor aplicatii profesionale, precum asanarea iazurilor si controlul inundatiilor de subsol.

Fiindca are un cablu de alimentare ce masoara 10 metri, s-ar putea sa fie nevoie sa cauti prin gospodarie un prelungitor sau sa-l achizitionezi separat.

Atat specialistii cat si cumparatorii lauda acest model de pompa, mai ales ca raportul dintre performantele oferite si costurile de achizitie este unul foarte convenabil.

A 2-A OPTIUNE!

Makita PF1110
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Motorul reprezinta unul dintre aspectele cheie ale acestui produs, puterea livrata asigurand preluarea continua a apei de la o adancime maxima de 5 metri si ridicarea lichidului la o inaltime de cel mult 10 metri, chiar daca este vorba de un debit ce atinge valoarea de 15000 de litri in interval de o ora.

Principala plangere a utilizatorilor se refera la cablul de alimentare de 10 metri, care conditioneaza destul de mult pozitionarea, dupa cum spun cei in cauza.

Puterea, debitul, durabilitatea si toate celelalte aspecte practice recomanda acest model drept o alternativa inteleapta, asa ca merita sa-i dai atentie cand alegi pompa potrivita nevoilor tale.

A 3-a Optiune!

Einhell GH-DP 7835
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs construit tocmai in scopul de a lucra cu ape murdare, intrucat accepta impuritati cu un diametru maxim de 35 de milimetri, ceea ce inseamna ca poate fi intrebuintat cu succes pentru secarea baltilor din gradini, precum si pentru o multitudine de alte aplicatii din gospodarie sau pe santierele de constructii.

Cu toate ca ofera un plus de portabilitate pompei, carcasa de plastic nu este considerata de unii cumparatori suficient de rezistenta pentru a face fata la socuri mecanice.

Luand in calcul popularitatea de pe piata si randamentul de care face dovada, credem ca este o pompa submersibila care ar putea fi de folos in orice gospodarie.

 

 

Cum alegi o pompa submersibila buna

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca ai nevoie de o pompa submersibila de fantana sau pentru a aduce apa dintr-un lac sau de la orice sursa de adancime, utilitatea acestui dispozitiv ar trebui sa fie una clar justificata, inainte de a face o investitie definitiva. De pilda, cand se pune problema ce sa alegi, pompa submersibila sau hidrofor, poti verifica avantajele fiecarui aparat in mod comparativ, pentru a sti in ce circumstante iti va fi mai util.

Hidroforul aspira apa de la adancime, in timp ce pompa o va impinge spre suprafata si, avand in vedere ca adancimile maxime de la care poate aduce apa hidroforul fara pompa submersibila suplimentara conectata sunt de numai 8 – 10m, cand ai sursa undeva mai jos, cea mai recomandata optiune ramane a doua.

Mai mult decat atat, pompa are o capacitate conventionala de autoamorsare, in timp ce hidroforul trebuie amorsat, inainte de a functiona corect, fapt care iti va impune mai multe probleme tehnice, pentru care va trebui sa ceri ajutor profesional.

Nu in ultimul rand, ca randament, conform studiilor, specialistii au demonstrat ca dispozitivele incadrate la categoria pompe submersibile pentru puturi dau rezultate cu pana la 30% mai bune decat hidrofoarele, intrucat presiunea utilizata este mai mare, iar consumul de energie mai scazut.

Daca mai pui la socoteala ca nu trebuie sa te preocupi excesiv de intretinerea aparatelor ce fac subiectul acestui articol, decizia e destul de simplu de luat.

 

 

Asadar, daca doresti sa stii unde gasesc pompa submersibila la un pret bun alti gospodari si ce model ti se potriveste in functie de parametrii de lucru, iti oferim un set de reguli de selectie care iti vor fi de mare ajutor:

 

Apa procesata: In functie de gradul de puritate al acesteia, va trebui sa alegi intre o pompa submersibila de apa curata sau una pentru apa murdara.  Daca planuiesti sa pompezi apa dintr-un put unde lichidul este limpede sau dintr-o fantana, unde se presupune ca ai chiar apa potabila si implicit atunci cand strangi apa de ploaie intr-o cisterna pentru uz menajer, poti foarte bine sa apelezi la prima varianta.

Aceasta poate fi utila si cand se intampla sa ai o inundatie in subsol sau in locuinta, dar cu conditia ca lichidul ce trebuie pompat sa fie curat, pentru ca dispozitivele din categoria respectiva sunt mai vulnerabile cand vine vorba de impuritati ce le pot compromite integritatea.

Pentru situatiile cand apa este foarte tulbure sau plina de particule de praf si alte substante diluate, ai clar nevoie de o pompa submersibila de apa murdara cu tocator. Acest tip de produs va fi util cand aduci apa dintr-un lac, din puturi murdare si pline de noroi sau chiar din rezervoare pline de lichid rezidual.

Fiind deosebit de rezistente la agresiune, utilizare intensiva si rugina, aceste aparate se mai folosesc si in canalizari, la drenaj , in regim industial sau pentru foraj si in cazul sondelor de petrol. Rezistenta li se datoreaza unui set de sigilii care impiedica materialul pompat sa se infiltreze in motorul dispozitivului si previn astfel deteriorarea acestuia.

La fel ca cele pentru apa curata, si acestea pot fi utile in caz de inundatii, dar trebuie sa ai invedere marimea particulelor de impuritati acceptate, pentru a sti ce model e mai adecvat.

Sursa de aductiune a apei: In functie de aceasta, poti avea pompe pentru fantani/puturi sau pentru surse de apa de suprafata, cum ar fi iazuri sau lacuri. In acest caz, produsele se clasifica in pompe submersibile in sistem hidrofor sau pompe submersibile de mare adancime.

Daca nivelul de la care obtii fluidul este apropiat de cel de suprafata, ai sa cumperi prima varianta, pentru ca nu ai nevoie de modele foarte puternice, care isi pot face treaba eficient pana la cativa metri diferenta de nivel. In acest caz, cu eficienta pana la 8 – 9m, sugeram aparatele centrifugale de suprafata. Daca distanta de la care aduci fluidul este foarte mare, pompa aleasa trebuie sa ofere cate 1bar presiune pentru fiecare 100m parcursi de apa prelucrata.

Pentru cei care trebuie sa aduca apa de mai jos de 9m, pompa cu ejector(tub Venturi) este o optiune inspirata, dar daca distanta dintre locuinta si sursa mai si depaseste 20m, atunci o pompa submersibila multietajata(cu turbina) este necesara.

Conform calculelor, pentru fiecare 10 metri ce trebuie parcursi de apa pompata pe verticala, o piesa eficienta trebuie sa ofere minim o presiune de 1bar. Chiar daca producatorul nu va mentiona presiunea oferita de aparat in descrierea furnizata, iti poti da seama de aceasta impartind inaltimea de defulare, mentionata ca valoare numerica, la 10.

In cazul in care vorbim de aplicatii industriale sau de transportul apei pe distante mari si pentru actionare la adancimi considerabile, prima si cea mai viabila optiune este pompa submersibila cu surub.

 

 

Debitul de defulare: este practic cantitatea de apa adusa la capatul de consumare, exprimata in metri cubi pe ora(mc/h). In functie de valorile oferite de fiecare dispozitiv si punandu-le in raport cu numarul de consumatori, vei afla cat de puternica si de eficienta trebuie sa fie piesa aleasa.

Conform mai multor pareri despre cele mai bune pompe submersibile, pentru o locuinta conventionala, pentru care apa obtinuta nu trebuie sa fie utilizata in irigarea gradinii sau atunci cand nu e nevoie de cantitati industriale, un debit de 1 – 2mc/h va fi suficient de adecvat in majoritatea circumstantelor. In caz contrar, cand se pune problema unei locuinte mari, cu un necesar considerabil de apa sau pentru gospodariile in care apa adusa la suprafata sau obtinuta din alta sursa va fi extensiv intrebuintata in irigatii, e recomandat sa te axezi pe achizitionarea unui produs care iti ofera intre 2 si 4 mc/h sau chiar mai mult.

 

Caracteristici tehnice notabile: La acest capitol te indemnam sa verifici: prezenta flotorului, a presostatului si materialele utilizate in confectionarea aparatului.

Pentru a avea certitudinea ca dispozitivul lucreaza corespunzator si include un proces inteligent de masurare si control al presiunii de lucru, trebuie sa te asiguri ca ai ales o pompa cu presostat. Acesta iti va arata constant nivelul de presiune cu care va fi pompata apa, permitandu-ti sa anticipezi si eventuale erori de functionare sau defectiuni.

Cand vrei sa te asiguri ca produsul nu functioneaza in gol, existand riscul ca sursa de apa sa se epuizeze, e obligatoriu sa optezi pentru pompa submersibila cu plutitor. Acest dispozitiv este practic o masura de siguranta, intrucat va fi conectat la un intrerupator, iar in momentul in care flotorul detecteaza lipsa apei, piesa se opreste automat din lucru, prevenindu-se defectiuni majore. In cele mai performante cazuri, poti seta modul de actionare al flotorului, incat sa reporneasca activitatea pompei, odata ce nivelul apei creste. Ca material utilizat si pentru a preveni corodarea partilor aflate in contact cu apa, inoxul este cea mai acceptata alegere.

 

 

Alimentarea: se poate face fie cu combustibil, spre exemplu benzina, fie strict electric. In prima situatie e bine sa te informezi cu privire la consumul de carburant si la puterea totala oferita, astfel incat sa alegi un utilaj cu un randament cat mai bun si, prin urmare, economic. Motopompele de acest tip sunt cel mai des intrebuintate in aplicatii industriale si extrem de rar recomandate pentru utilizatori casnici.

Pentru cele electrice, ai de ales dintre modelele alimentate prin fir la reteaua de distributie de curent sau poti opta sa cumperi o pompa submersibila de 12V, care se va alimenta cu succes la panouri solare sau la un acumulator auto. In prima situatie, informeaza-te de putere(redata in watti), pentru a anticipa consumul, si de lungimea cablului de alimentare, ca sa vezi la ce distante o poti duce. Intr-adevar, aceasta versiune este cea mai des intalnita in gospodarii.

Daca ai nevoie de debite mici de fluid oferit si de aducerea apei din rezervoare sau cisterne situate la acelasi nivel cu consumatorii, un model portabil cu baterie iti va asigura un debit de 10 – 12l/h si performante suficiente.

Atentie, totusi, la aceasta optiune, pentru ca nu acopera necesarul de apa pentru o familie, pe timp de iarna panourile solare pot fi inutile pentru alimentare, iar bateria masinii poate oferi energie autonom pentru functionare continua circa jumatate de ora.

 

Brandul si costurile: Printre cele mai apreciate utilaje amintim modelele de pompa Gundfros, fiind urmate in clasament de dispozitive oferite de furnizori ca: Dab, Wasserkonig, Makita, Drk, Kormbach, Wilo, Pedrollo, Jar, Tricomserv, Stern sau Einhell. De multe ori, daca trebuie sa alegi o piesa ce va fi intens solicitata, e mai bine sa optezi pentru un producator cu traditie, chiar daca uneori poti cheltui si mai multi bani. Exista si oferte accesibile tuturor, in functie de materialele integrate si de capacitati.

Dupa ce am trecut pe lista noastra toate aceste avantaje importante, iata si unde gasesc pompe submersibile la preturi bune alti utilizatori: pe Internet. Principala optiune pe care o recomandam este comanda online, intrucat consideram costurile la dispozitivele astfel oferite mai mici decat pentru aceleasi modele comercializate in magazine.

Daca vrei ca produsul sa iti fie livrat chiar la adresa unde trebuie instalat, nu trebuie sa mai ai niciun dubiu, mai ales ca, in caz de erori de functionare sau defecte de constructie, poti returna fara dificultati dispozitivul respectiv.

Noi ne-am gandit sa iti usuram considerabil cautarea, propunandu-ti o lista cu aparate deopotriva populare si performante, dintre care le-am ales numai pe cele cu un raport avantajos intre pret si calitatea oferita.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Makita PF1010

 

Pentru persoanele care-si doresc sa cumpere cea mai buna pompa submersibila cu bani relativ putini, acest model de la Makita va fi raspunsul multor asteptari. Este vorba despre o piesa recomandata in pomparea apelor murdare, care sunt contaminate cu niste particule cu dimensiuni de maxim 35mm.

Avand in vedere ca este un model portabil si are o adancime de imersie de maxim 5m, o putem recomanda in asanarea micilor iazuri de suprafata sau in gestionarea inundatiilor de subsol. Produsul este propulsat de un motor electric suficient de puternic pentru a-si face excelent treaba: 1100W. Ne dam seama ca este un aparat recomandat in lucrari profesionale, deoarece va utiliza un debit maxim de defulare de 15000l/h si poate ridica apa la o inaltime de deversare de 10m, in ciuda dimensiunilor mici.

Se alimenteaza la retea, pe baza unui cablu cu lungimea de 10m, iar ca sa fie transportata facil, include si un maner specific, cantarind doar 5.90Kg. Este o pompa submersibila din inox, fiind echipata si cu un flotor, iar adancimea minima a sursei trebuie sa fie de numai 50mm. Pentru performantele profesionale, avand un cost de achizitie foarte convenabil si o portabilitate excelenta, aceasta pompa submersibila ieftina de la Makita isi merita pozitia in topul nostru de oferte. O recomandam utilizatorilor casnici, pentru asanare eficienta.

 

Avantaje

Pompa submersibila de apa murdara la un pret bun

Include un motor electric de 1100W, care ii permite sa aduca apa de la adancimi de maxim 5m

Este usor de transportat, fiind prevazuta cu maner si foarte usoara

Carcasa facuta din inox demonstreaza ca e un dispozitiv fiabil

 

Dezavantaje

Cablul de alimentare la retea are o lungime de numai 10m

 

 

Makita PF1110

 

Pompa submersibila Makita PF1110 reprezinta un dispozitiv pentru lucrari profesionale, ce poate fi cumparat de catre utilizatorii casnici pentru aducerea apei din surse de suprafata sau in combaterea inundatiilor din subsolurile locuintelor. Ca tipologie, modelul poate lucra cu apa murdara, cu diametrul maxim de 35mm al particulelor care o contamineaza.

Are motor electric, alimentandu-se la retea si oferind 1100W putere. Pe baza acesteia, adancimea maxima de preluare a apei poate fi de 5m, iar inaltimea de defulare de 10m. Lucreaza foarte eficient, asigurand un debit moderat, de 15000l/h. Un flotor incorporat determina oprirea automata in momentul in care nivelul apei din sursa ajunge mai scazut de 5cm.

Mecanismul intern este protejat de o carcasa facuta din inox, rezistenta la socuri si rugina. Din moment ce cantareste 5.90Kg si are si un maner ergonomic, o poti transporta facil otiunde. Numai firul de 10m pentur alimentare ii poate limita pozitionarea, dar in aplicatii casnice nu intampini astfel de probleme. Din moment ce Makita este un producator respectat, iar modelul PF1110 demonstreaza toate capabilitatile unei pompe profesionale utilizabile pentru asanare rapida a surselor situate aproape de suprafata, includerea in aceasta lista este una justificata.

 

Avantaje

Pe baza puterii de 1100W, poate pompa apa de la adancimi maxime de 5m

Ofera o presiune adecvata de lucru, defuland circa 15000l/h la inaltimi maxime de 10m

Se muta facil dintr-un loc intr-altul, avand greutate redusa si maner

Oprirea se face automat la epuizarea apei din sursa, pe baza flotorului inclus

 

Dezavantaje

Unii utilizatori ar fi preferat ca piesa sa dispuna de un cablu de alimentare mai lung

 

 

Einhell GH-DP 7835

 

Iata o pompa submersibila Einhell care a fost bine cotata prin prisma calificativelor oferite de utilizatori. Consideram ca, la pretul pe care il are, performantele asigurate sunt chiar optime. O recomandam pentru utilizare casnica, daca e necesara asanarea baltilor din gradina sau eliminarea apei din santierele inundate sau din subsoluri.

Poate absorbi la fel de bine apa curata sau murdara, iar impuritatile pot avea diametrul maxim de 35mm. Porneste si se opreste automat, intrucat e echipata si cu un flotor corespunzator. Constructia este destul de solida, incorporand un arbore motor facut din inox si exceptand carcasa, realizata din plastic. Motorul electric asigura 780W, permitand o adancime de aspirare de cel mult 8m, fata de livrarea la inaltimi cu aceeasi valoare.

Circa 15700 de metri pe ora va fi debitul maxim de lucru. Alimentarea la retea e posibila pe baza cablului de 10m, iar transportarea se face cu ajutorul manerului, pompa avand doar 5.6Kg. Pentru unul dintre cele mai bune preturi din comert la astfel de dispozitive, acest produs al brandului Einhell, cu performante adecvate in utilizare casnica, este sugerat cumparatorilor care au un buget de plecare scazut.

 

Avantaje

Pompa submersibila ieftina si buna

Poate prelua apa de la 8m adancime, ducand-o pana la 8m inaltime, pe baza motorului de 780W

Este special configurata pentru apa murdara, suportand particule de Ø 35mm

Are flotor, cu functie de on/off automat

 

Dezavantaje

Anumite persoane vor fi reticente in privinta rezistentei, din cauza carcasei din plastic

 

 

Wasserkonig WTX3000-48

 

Celor care cauta o pompa submersibila Wasserkonig pentru gestionarea apei curate le putem recomanda cu incredere acest model WTX3000-48. O recomandam in cazul in care se necesita transferul apei dintr-un put sau dintr-un rezervor, putand fi utila deopotriva in irigatii, cat si in alimentarea cu apa menajera pentru locuinte.

Poate fi utilizata impreuna cu hidrofor, ca pompa de adancime, sau de sine statatoare, in ambele cazuri facandu-si treaba in regim profesional. Pe baza unui motor in baie de ulei ce asigura 1100W putere, va putea defula apa pana la o inaltime de 48m, oferind si debit de 2700l/h(maxim). Piesele sunt confectionate din cele mai bune materiale: carcasa motorului e din inox si turbina este din bronz. Pompa este capabila sa functioneze continuu, atata timp cat este complet scufundata in apa si se admite un numar maxim de circa 30 de porniri pe ora.

Acest model Wasserkonig se incadreaza printre cele mai bune pompe submersibile pentru alimentarea locuintelor cu apa curata, facand parte din gama profesionala pentru uz conventional oferita de brandul respectiv.

 

Avantaje

Are o constructie foarte solida, fiind facuta din inox si bronz(turbina)

Pe baza celor 1100W putere, poate defula apa pana la 48m inaltime

Se poate conecta si cu un hidrofor, prin garnituri speciale

Asigura 2700l/h ca debit, potrivit pentru a trimite apa menajera la consumatorii din locuinte

 

Dezavantaje

Lucreaza numai cu apa curata

 

 

Einhell GH-SP 2768

 

Aceasta pompa de apa curata poate fi intrebuintata pentru a goli rezervoare sau a elimina apa ce se poate acumula in subsol. Se caracterizeaza printr-un cost scazut si performante moderate, incorporand un motor electric de 270W, al carui consum va fi, asadar, limitat. Cantitatea maxima de apa ce va putea fi pompata intr-o ora este de 6800l, fiind livrata pana la 5.5m inaltime.

Din acest motiv, poate alimenta chiar si o locuinta cu apa menajera. Se va intrerupe automat, cand nu mai gaseste apa in sursa, cu ajutorul flotorului incorporat. Va fi scufundata la maxim 5m adancime, pentru a reusi sa functioneze corect, iar alimentarea se face direct la retea.

Este confectionata cu un angrenaj din inox, iar carcasa e realizata din plastic rezistent. Va fi plasata usor in orice loc, transportandu-se cu ajutorul unui maner foarte ergonomic. In acest scop, pentru manevrare usoara, nici nu cantareste mult, doar 3.9Kg. Fiind accesibila ca pret oricarui utilizator, pompa GH-SP 2768 de la Einhell face parte in mod justificat din clasamentul aici prezentat. O recomandam in special cumparatorilor interesati de dispozitive destinate folosirii casnice.

 

Avantaje

Costurile acestei achizitii vor fi reduse

Cei 270W oferiti de motor sunt suficienti pentru a prelua apa de la 5m adancime.

Debitul de 6800l/h este acceptabil pentru o pompa utilizata la alimentarea unei case(rezidentiala)

Se intrerupe in mod automat, prin flotor, pentru a preveni mersul in gol

 

Dezavantaje

Va procesa doar apa care este curata

 

 

 

Cum se foloseste o pompa submersibila

 

Atunci cand vrei sa intrebuintezi o pompa submersibila pentru a obtine apa dintr-un foraj de alimentare sau pentru evacuarea lichidului din subsoluri, se presupune ca trebuie sa si stii cum se poate utiliza obiectul in mod corespunzator. Nu recomandam celor care nu au minim de cunostinte in instalatii sa realizeze acest procedeu fara sa citeasca instructiunile sau fara a tine cont de sfatul unui specialist. Mai departe, daca te bazezi sa montezi pe cont propriu produsul, iata ce trebuie sa stii:

 

 

Ce piese sunt necesare

Ai nevoie de urmatoarele accesorii: un furtun de refulare, un cablu electric, diverse reductii de montaj si o cordelina(pentru sustinere, in cazul in care inserezi pompa intr-un put/foraj). Pentru unele modele din comert, mai e necesar sa incluzi pe lista o supapa de sens si un manson pentru cablul electric( denumit si “tub termocontractibil”). Spunem asta intrucat exista si variante care se livreaza direct insotite de piesele respective.

 

Amorsarea

De cele mai multe ori, produsul va trebui amorsat, inainte de a incepe lucrul. Acest demers se face in felul urmator: se umple complet pompa cu lichid(apa curata, indiferent de tipul pompei); adaugarea se face doar prin orificul special indicat in acest sens. Capacul se sigileaza, iar procedeul va trebui reluat de fiecare data cand pompa nu a fost utilizata pentru o perioada mai extinsa de timp.

 

Suspendarea

Pentru foraje mai adanci, e important sa alegi o cordelina care sa respecte adancimea de montare, nivelul apei din put, dar si diametrul adecvat(ca sa incapa usor in coloana de refulare). Nu uita ca si greutatea pompei trebuie sa fie sustinuta eficient, pentru a evita pierderea accidentala a acesteia. Este esential ca obiectul sa nu fie niciodata suspendat doar de furtunul sau de evacuare.

 

Conexiunea la retea

In majoritatea cazurilor, nu trebuie decat sa introduci stecherul in priza, iar dispozitivul va fi gata de utilizare, dupa ce a fost securizat la adancimea corespunzatoare sau plasat in zona din care trebuie sa preia apa. Reamintim ca este interzisa suspendarea aparatului numai de cablul sau de alimentare – acesta nu trebuie sa fie prea lung, dar nici tensionat la maxim in timp ce pompa va lucra.

 

 

Prima utilizare

Inainte de pornire trebuie sa te asiguri ca pompa sta pe fundul bazei sau al putului intr-o pozitie stabila, conform instructiunilor producatorului pentru modelul respectiv de dispozitiv. Asigura-te ca firul de conectare la retea nu este prea intins, evitand riscul de rupere. Trebuie sa confirmi ca in zona conexiunii la retea nu exista umiditate – totul trebuie sa fie perfect uscat. Nu introdu niciodata pompa intr-un put fara apa si nu-i permite sa lucreze “pe uscat” – caci riscul de defectiune va fi iminent.

 

Mentenanta

Inainte de orice procedeu de ingrijire a aparatului, se va deconecta prealabil fisa de alimentare(cu electricitate). Ori de cate ori se pune problema sa muti dispozitivul dintr-un loc intr-altul, e obligatoriu sa il cureti prealabil de impuritati, folosind apa curata. Daca decizi sa montezi permanent pompa si astfel necesita instalare de tip stationar, atunci plutitorul la care aceasta este conectata pentru oprire automata se va verifica la fiecare 3 luni.

Nu folosi niciodata produsul la temperaturi de inghet, curata particulele solide care se aduna in carcasa pompei, dar si arborele sau rotorul(eliminand noroiul care se poate depune aici). Evita sa pornesti piesa de foarte multe ori in interval scurt de timp, alegand o marja maxima de 15 porniri pe ora.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Stern WP900D

 

Cand analizam aceasta pompa submersibila Stern, observam in principal posibilitatea de conectare la mai multe diametre pentru tevi si furtunuri, pe baza racordurilor de diverse dimensiuni oferite.

Totusi, pentru evaluarea performantelor, e necesar sa luam in considerare si alti parametri de functionare. Produsul include motor electric, iar valoarea maxima de putere asigurata este de 900W. Asta inseamna ca randamentul este unul imbucurator, din moment ce adancimea maxima de aspirare va fi de 8m, iar debitul de apa oferit ajunge la 14000 de litri pe ora. In mod firesc, posibilitatile de absorbtie vor varia in functie de adacimea la care va fi scufundata, dar le poti afla consultand schema oferita de producatori.

Chiar si daca apa este murdara, motorul va fi potejat, acceptandu-se in lichid particule cu diametrul de maxim 30mm. Se pot face setari, astfel incat dispozitivul sa intre in functiune automat, cand se inregistreaza un anumit nivel al apei, iar flotorul are intrerupator, deci va preveni deteriorarea mecanismului cand nivelul de lichid din rezervor scade sub 5cm. Piesa are maner pentru transport si cablu electric de 10m. Putem concluziona ca WP900D de la Stern se caracterizeaza prin doua aspecte importante: raportul pret-capabilitati foarte bun si posibilitatea extinsa de racordare cu diverse accesorii, pe baza garniturilor incluse in pachet, elemente ce favorizeaza clar aceasta oferta.

 

Avantaje:

Debitul de 14000l/h constituie o valoare optima si pentru irigatii

Motorul asigura 900W, determinand adancime de preluare de 8m, utila la asanari

Pompeaza si apa murdara

Sistemul cu flotor garanteaza protectia prin oprire automata

 

Dezavantaje:

Dimensiunile maxime ale particulelor acceptate in apa murdara sunt mai reduse

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

2 Comentarii

Valeriu

March 17, 2020 at 7:22 pm

Vreau sa va mai recomand un model foarte reusit!
Elefant Aquatic 4SKM200 (editat)

Respuesta
Echipa GradinaVesela

March 20, 2020 at 10:46 am

Multumim, Valeriu,

Numai bine!

Echipa GradinaVesela.ro

Respuesta