Cele mai bune pompe de erbicidat

Am modificat articolul ultima data pe: 19.05.24

 

Cea mai buna pompa de erbicidat – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Pentru a avea culturi sanatoase si productive si gradini cu plante bine dezvoltate, este necesar sa administrezi periodic substante erbicide, care impiedica cresterea necontrolata a buruienilor. Indiferent de suprafata pe care o ingrijesti, vei avea nevoie de un dispozitiv care sa te ajute sa imprastii cat mai corect si eficient aceste solutii. Pentru a nu investi inutil in modele mai complexe decat ai nevoie, este bine sa stii cateva elemente de baza in alegerea unei pompe pentru erbicidat. Le poti afla parcurgand acest articol, sau, daca ai deja experienta in domeniu, te putem ajuta cu doua exemple de calitate, incluse de specialistii nostri in lista de recomandari pentru produse din aceasta categorie. YBS YP 81 este o solutie potrivita pentru cei care au de stropit suprafete de teren de dimensiuni medii si au in dotare un tractor al carui motor poate genera puterea necesara utilizarii. Pentru cei care considera ca se descurca cu un model tip rucsac, cu functionare de tip electric, recomandam ca optiune PDR Pandora 16L 890667.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

YBS YP 81
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Versiune de pompa de erbicidat pentru tractor, ce poate asigura un debit de 85l/min. si presiune de pana la 50bar, potrivita pentru stropirea culturilor de pe suprafete de teren de dimensiuni medii. Este compatibila cu toate tipurile de motoare electrice si termice, fiind usor de adaptat la dispozitivele din dotare.

Spre deosebire de modelele manuale, acest produs reprezinta doar sistemul de pompare si necesita atasare la motor si rezervor cu solutie pentru a putea fi folosit.

Model automatizat cu presiune ridicata de lucru si compatibilitate extinsa de cuplare la motor, recomandata pentru culturi de dimensiuni medii.

A 2-A OPTIUNE!

PDR Pandora 16L
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model eficient de pompa pentru suprafete mici, cu rezervor incapator de 16l si sistem electric de sustinere a pulverizarii, cu acumulator cu autonomie de 9h. Reprezinta o solutie utila pentru gradini, vii si livezi si este dotat cu trei duze diferite si regulator de presiune, care ofera posibilitatea de controlare precisa a modului de stropire.

Printre duzele incluse in pachet nu se afla, conform evaluarilor clientilor, versiuni pentru pulverizare pe distanta mai mare sau in inaltime, ci doar pentru suprafata.

Pompa pentru stropirea plantelor cu utilizare manuala si capacitate medie de stocare a solutiei, potrivita pentru culturi de mici dimensiuni.

A 3-a Optiune!

Energo  16l 260000
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pompa cu capacitate de 16l si rezervor din plastic biodegradabil, cu protectie UV, tip rucsac, cu transport facil in spate, care permite tratarea culturilor de pe suprafete mici. Este prevazuta cu duza, lance si maner din bronz, cu rezistenta superioara la uzura provocata in timp de solutiile chimice folosite si asigura o pulverizare fina, potrivita pentru tratamentele cu efect foliar.

Fiind un model cu pompare manuala care presupune efort fizic, este mai putin eficienta pe suprafete medii sau mari decat versiunile electrice.

Versiune stil rucsac cu pompare mecanica, recomandata pentru gradini si vii, si solutii care necesita pulverizare fina.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

YBS YP 81

 

Daca gestionezi terenuri intinse de culturi agricole si ai nevoie de o varianta eficienta pentru stropit, te sfatuim sa treci pe lista optiunilor de calitate si aceasta versiune tehnica, care se numara printre cele mai bune pompe de erbicidat pentru tractor, disponibile la un pret accesibil. Are un grad de adaptabilitate ridicat, putand fi cuplata orice tip de motor, lucrand cu o putere de 8.6kw (electric) si respectiv 13CP (motor termic diesel) sau 20CP (termic benzina).

Sistemul de pompare poate genera o presiune de pana la 50 bari sau 725psi, acoperind o distanta de pulverizare de pana la 20m cu un debitde pana la 85l/min., suficient pentru a putea acoperi suprafete mari intr-un timp scurt. Este recomandata pentru lucrari profesionale si are un rezervor cu capacitatea de 1.3l.

Pachetul de livrare include 2 robineti pentru evacuarea lichidului, o supapa de protectie si valva de tur si retur. Iti atragem atentia ca acest model de pompa nu este insotit de motor propriu, necesitand conectarea la unul de tractor sau ATV.

 

Avantaje:

Ofera o presiune ridicata ce poate fi utila in obtinere de particule fine si a unui timp mai scurt de lucru.

Asigura un debit de stropire de 85l/min. care desi se incadreaza la limita de jos in categoria sa de produse, este semnificativ mai mare decat a celor manuale.

Poate fi cuplata cu orice tip de motor.

Este recomandata pentru erbicidarea eficienta a suprafetelor de teren de dimensiuni medii.

 

Dezavantaje:

Necesita cuplare la motor si rezervor pentru a putea functiona.

 

 

PDR Pandora 16L 890667

 

E timpul sa scapi gradina de buruieni si cauti un o pompa de erbicidat, la un pret bun, pe care o poti folosi usor oricand ai nevoie? Te sfatuim sa incerci acest model de la Pandora, cu capacitate de 16 litri solutie care iti permite sa acoperi inte 5 si 8 ari la o incarcare, in functie de solutia folosita si indicatiile de pe ambalaj.

Face parte din categoria versiunile electrice, cu acumulator care se incarca la 12V si iti ofera o autonomie de lucru de 9 ore sau 15 – 20 de plinuri, la 3 ore de incarcare, scazand semnificativ gradul de dificultate al procesului de stropire. Ofera o presiune de pulverizare de 5bari, doua tipuri de ejectie a solutiei: sub forma de jet si respectiv ceata pentru situatiile in care vrei sa aplici o cantitate mai mica pe metru patrat si sa asiguri o distributie mai uniforma.

Poate fi utilizat pentru gradina de legume sau zarzavaturi, sere, livezi, vii, este dotata cu lance rezistenta din inox, de 79cm si regulator de presiune care iti permite sa modifici astfel atat cantitatea de lichid pulverizata pe minut, cat si distanta de aruncare a lichidului. Pachetul de livrare include 3 duze, furtun, declansator, acumulator si incarcator. Acest model are o greutate de 3.3kg (medie).

 

Avantaje:

Versiune de 16l, capacitate medie, utila pentru gradina, vie sau livada.

Este un model de tip electric, cu acumulator care asigura presiunea necesara pulverizarii.

Fiecare incarcare asigura energia necesara pentru 9 ore de stropit sau 15 – 20 de plinuri.

Include regulator de presiune cre ofera mai mult control asupra pulverizarii.

 

Dezavantaje:

Conform opiniiilor clientilor care au incercat produsul, include doar duze pentru pulverizare pe suprafata mare, nu si pentru inaltime sau distanta.

 

 

Energo 16l 260000

 

Este o versiune de pompa de tip rucsac, cu bretele care permit sustinerea confortabila in spate in timpul folosirii si maner pentru deplasarile pe distane scurte. Include rezervor de 16l (capacitate medie), confectionat din plastic reciclabil, rezistent, cu protectie UV pentru diminuarea uzurii provocate in mod obisnuit de expunerea la soare.

Face parte din categoria optiunilor cu pompare manuala, ceea ce inseama a va fi nevoie sa iti folosesti forta mainii pentru a genera presiunea necesara pulverizarii. Dispozitivul este insa dotat cu un maner cu unghi confortabil de apasare care previne obosirea excesiva a mainii.

Duza, manerul si lancea sunt realizate din bronz, material cu rezistenta mai buna la actiunea substantelor chimice decat plasticul si otelul, care asigura o durata mai mare de viata a corpului de pompare. Caracteristicile tehnice ale duzei permit pulverizarea in particule mici, tip ceata, varianta potrivita pentru solutiile cu actiune foliara, aplicate in zile fara curenti puternici de aer sau temperaturi foarte ridicate care sa disperseze picaturile sau sa determine evaporarea lor inainte de a ajunge pe frunze.

 

Avantaje:

Corp de pulverizare realizat din bronz, cu rezistenta superioara la solutii chimice.

Include rezervor cu capacitate medie, de 16l, potrivit pentru gradini sau vii.

Este o versiune de tip rucsac, dotata cu bretele care permit sustinerea confortabila.

Permite stropirea rapida si facila a culturilor si accesul in zone in care varianele motorizate nu pot ajunge.

 

Dezavantaje:

Face parte din categoria modelelor cu pompare manuala, fiind mai putin potrivita pentru suprafete medii sau mari, care necesita efort sustinut.

 

 

Mafcom MAF16l

 

Pentru pasionatii de gradinarit, indiferent ca este vorba despre culturi de legume, zarzavaturi sau flori, am inclus in lista noastra de recomandari aceasta pompa de erbicidat, ieftina si buna, de la Mafcom, cu format tip rucsac, care poate fi transportata foarte usor, chiar si de catre persoanele cu mai putin forta musculara.

Include rezervor de 16l, confectionat din plastic rezistent si prevazut cu bretele pentru spate si maner pentru mutarea pe distante mici si este prevazuta cu furtun cu lungimea de 1.2m si lance de 80cm care asigura o precizie buna in directionarea picaturilor.

Pachetul de livrare include trei duze pe care le poti interschimba in functie de tipul de pulverizare dorit: jet cu picaturi mari, pentru absorbtie prin sol si respectiv, particule fine, tip ceata, pentru aplicare de tip foliar. Are o greutate de doar 2kg si este dotata in plus cu filtru care previne infundarea duzei. Presiunea de iesire a lichidului este imprimata manual cu ajutorul unui piston pozitionat convenabil pe lance.

 

Avantaje:

Pompa format rucsac, usor de folosit, care permite accesul si in zone mai dificile.

Capacitate de 16l potrivita pentru suprafete mici si medii.

Include filtru care previne blocarea duzelor cu impuritati.

Este livrata impreuna cu trei tipuri de duze.

 

Dezavantaje:

Este o varianta manuala, care necesita apasarea frecventa a pistonului pentru crearea presiunii necesare pulverizarii.

 

 

Gardenia 16 PROFI

 

Daca vrei un model manual ceva mai avansat din punctul de vedere al tehnologiei de aplicare a solutiei, iti recomandam sa iei in considerare modelul Gardenia, dotata cu doua lance din inox, cu sistem telescopic care permite extinderea pentru a ajunge cat mai usor si mai precis la suprafata care necesita stropire.

Este o versiune cu piston cu actionare manuala care poate genera in medie o presiune de 2 pana la 4 bari, ideala pentru obtinerea de picaturi medii si fine potrivite pentru solutii cu aplicare foliara, dar si pentru cele cu absortie prin sol.

Are rezervor cu capacitate de 16l, confectionat din plastic rezistent si prevazut cu filtru la orificiul de alimentare pentru a preveni astfel patrunderea impuritatilor si blocarea duzelor. Pachetul de livrare include 3 duze si o palnie pentru erbicidat, care te ajuta sa protejezi plantele sensibile de la stropirea accidentala, ghidand mai precis jetul de picaturi.

 

Avantaje:

Pompa livrata impreuna cu doua lance si trei duze pentru adaptabilitate buna la necesarul de pulverizare.

Pachetul de livrare include palnie pentru prevenirea stropirii in afara zonei prevazute.

Are o capacitate de 16l, medie, utila pentru acoperirea gradinilor, viilor si livezilor.

Poate genera o presiune de pana la 4 bari, oferind posibilitatea de reglare a dimensiunii picaturilor.

 

Dezavantaje:

Este o versiune cu piston manual, care necesita forta fizica in utilizare.

 

 

Cum alegi o pompa buna de erbicidat

 

Ghidul cumparatorului

Dispozitivele de pulverizare a substantelor erbicide sunt de regula formate dintr-un rezervor care permite amestecarea concentratului cu apa si obtinerea solutiei care va fi aplicata, un sistem care asigura extragerea eficienta a lichidului din rezervor, imprimand suficienta presiune pentru proiectarea la distanta si un segment tubular, de lungimi diferite, folosit pentru directionarea jetului. Elementele comune se opresc insa aici, modelele existente pe piata fiind diverse, concepute pentru situatii specifice de folosire.

Acest ghid are rolul de a-ti oferi informatiile necesare pentru a putea alege corect intre versiuni pentru tractor si cu utilizare manuala, modele automate si cu pompare la mana, diferite capacitati de stocare, debite si presiuni si alte astfel de caracteristici care diferentiaza aceste produse.

 

 

Deplasare, suprafata si precizie: Daca in cazul culturilor vaste dispersate pe zeci sau sute de hectare se utilizeaza masini complexe pentru stropit, atunci cand vorbimd despre arii mai restranse de tipul gradinilor, livezilor si fermelor mici si medii vei gasi in oferta producatorilor doua tipuri de dispozitive.

Modelele de pompe de erbicidat, la preturi bune, cu montare pe ATV sau tractoare mici, echipate cu brat de stropit si pistol de declansare, sunt recomandate pentru suprafete medii, de pana la 1 hectar. Se conecteaza la rezervoare cu capacitate mai ridicata (de cateva sute de litri) decat versiunile ce pot fi carate in spate, se pot strecura si pe terenuri dificile si sunt recomandate pentru tratarea zonelor delimitate de buruiana de pe campuri sau din ferme.

Optiunile care permit transportarea in spate, avand forma de rucsac, au de regula rezervorul confectionat din plastic cu un grad mediu de transparenta care iti permite sa verifici mereu nivelul solutiei disponibile. Sunt folosite pentru a stropi zone mici, bine delimitate, aflate in arii mai greu accesibile cu alt tip de echipament, oferind o precizie foarte buna de aplicare. Iti atragem insa atentia ca sunt de asemenea si periculoase pentru utilizatori, daca nu sunt controlate si intretinute corect si apar scurgeri chimice care ajung pe piele.

O alta varianta similara este reprezentata de pompa pe roti, care este mai potrivita pentru persoanele in varsta sau care au probleme cu spatele sau incheieturile, si nu pot cara lichidul in spate. Dezavantajul acestor modele consta in faptul ca sunt mai greu de transportat pe teren denivelat sau acoperit de plante dese.

Mai poti opta si pentru pulverizatoare care se monteaza direct la furtunul de apa pe care il utilizezi pentru a uda gradina si care elimina treptat solutie erbicida in timpul folosirii. Sunt printre cele mai ieftine si mai usor de gestionat, dar ofera o mobilitate mai redusa, fiind conditionate de lungimea si greutatea furtunului.

 

Capacitate: Pentru propria gradina sau sera, poti opta pentru o pompa de erbicidat la un pret bun, de tip manual, care poate contine intre 1 si 20l de solutie, in functie de suprafata pe care doresti sa o folosesti. Orientativ iti putem spune ca aceste dispozitive folosesc de regula intre 200 si 300 litri solutie la hectar (10.000 metri patrati sau 100ari), deci 2 – 3l lichid iti va ajunge pentru maxim 100mp de vegetatie, iar cu 20 – 30 litri poti stropi pana la 10 ari, cu pulverizare fina. Versiunile automate cu montare pe tractoare mici pot depozita intre 100 si 300 de litri.

 

Mecanism de functionare: Versiunile transportate fara suport mecanizat se impart in modele manuale si automate.

In cazul celor dintai, presiunea necesara extragerii solutiei din rezervor si pulverizarii la distanta este generata de catre utilizator prin intermediul unui sistem de pompare pe baza de piston (mai ieftin, genereaza presiune mai mare, sensibil la erbicidele care nu se dizolva complet in apa) sau diafragma (mai durabil, cu rezistenta superioara la mai multe tipuri de substante erbicide si mai facil de intretinut). Sunt recomandate pentru suprafete mici care nu reprezinta un efort fizic deosebit pentru utilizator. Cea mai buna pompa de erbicidat de acest tip este o versiune cu sistem de activare cu unghi antioboseala si parghie ce reduce forta fizica necesara pulverizarii.

Versiunile automate sunt de regula alimentate de baterii care asigura pomparea, astfel incat tot ce ai de facut este sa permiti pulverizarea jetului si sa il directionezi in spatiu. In acest caz, te sfatuim sa alegi versiuni al caror acumulator asigura o autonomie de minim 3 – 5h, pentru a putea lucra fara griji. Iti atragem atentia ca aceste variante sunt mai costitoare, cantaresc mai mult si sunt mai dificil de intretinut.

Dispozitivele care se monteaza pe tractor pot fi cuplate la motoare diesel, pe benzina sau electrice si este important sa alegi fie o versiune care poate fi adaptata la orice tip, fie una potrivita utilajului pe care o vei folosi.

 

Performante tehnice: Presiunea generata de un astfel de aparat influenteaza timpul necesar pentru pulverizare si distanta la care poate ajunge solutia. Majoritatea modelelor tip rucsac pot genera intre 1 si 5 bari, dezavantajul acestor versiuni manuale costand in faptul ca acest nivel tinde sa scada pe masura ce lichidul din recipient se consuma. Pentru a beneficia de un flux relativ constant, iti recomandam sa cauti versiuni cu valva pentru reglarea presiunii.

Optiunile activate de motoare puternice de tractor genereaza presiuni de 10 pana la 50bari, asigura un debite de stropire de 80 – 150l/min., necesar pentru a face fata cerintelor sistemelor de pulverizare cu mai multe brate.Componente si accesorii: Numeroase pareri despre cele mai bune pompe de erbicidat sunt de acord ca duzele sunt componente importante ale acestor dispozitive, influentand direct debitul, uniformitatea aplicarii, gradul de acoperire a suprafetei si pierderile cauzate de curentii de aer. Multe dintre aparat permit inlocuirea duzelor astfel incat sa poti folosi exact modelul potrivit.

Cele mai utilizate sunt modelele fantip, care pulverizeaza de sus in jos o plasa uniforma de picaturi, utile atunci cand vrei sa ai o precizie ridicata de aplicare la inaintare. Similare sunt si cele deflectip, care acopera insa o suprafata mai mare, jetul ajungand chiar si pana la 1m de o parte si de alta a duzei, pe care iti recomandam sa o utilizezi pentru straturi late sau suprafete mai mari de cultura. Variantele de tip con plin genereaza un jet de forma conica, dupa sub spune si numele, cu amprenta circulara la sol, ofera o precizie foarte buna de stropire si o distributie uniforma.

Printre accesoriile importante de care ai putea avea nevoie se numara si palnia de erbicidat, care are rolul de a limita suprafata de acoperire a jetului pentru a proteja plantele sensibile din vecinatatea celor stropite.

Te intrebi unde poti gasi astfel de dispozitive utile? Le gasesti foarte usor pe Internet, frecvent in magazinele online cu profil agricol sau de gradinarit, dar si in shoppurile mari, cu o gama diversificata de produse. Pentru a-ti fi mai facil sa gasesti varianta potrivita, te invitam sa analizezi pentru inceput cateva modele selectate de specialistii nostri ca exemple, pe baza popularitatii in randul clientilor.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu