Cele mai bune masini de erbicidat

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Bufer MET 1000

 

Daca te numeri printre cei care au nevoie de o instalatie de erbicidat noua, noi iti sugeram sa te opresti asupra modelului de fata, laudat de majoritatea utilizatorilor pentru ecartamentul foarte generos (de 18 m), care il face potrivit muncilor pe suprafete agricole mari. De asemenea, ceea ce il recomanda iarasi sarcinilor intense de lucru este capacitatea de 1000l, volum ce, in principiu, este suficient pentru stropirea a cel putin doua hectare de teren.

Se inscrie in tipologia masinilor de erbicidat purtate, fapt care inseamna ca trebuie montata la un utilaj agricol. Tot de aici se deduce ca dispune de un design compact, rampele de pulverizare putand fi pliate manual, pentru ca tu sa poti transporta instalatia in conditii de maxima siguranta. Totodata, trebuie mentionat ca necesita o putere minima de 90 CP, deci asigura-te mai intai ca tractorul tau dispune de aceasta valoare!

Pe de alta parte, amintim ca rezervorul este fabricat din polietilena dura, optiune care are implicatii pozitive in ceea ce priveste masa instalatiei. Cu toate acestea, echipamentul se infatiseaza cu o greutate de 450kg. Se comercializeaza la un pret usor piperat si insotit de o garantie pe 12 luni, precum si de avantajul transportului gratuit pana acasa.

 

Avantaje:

Unii cumparatori o considera cea mai buna masina de erbicidat, multumita debitului de 80 l/min.

Este un produs destinat muncilor pe suprafete mari.

Se bucura de garantie si de livrare gratuita.

Pe durata transportului rampele de pulverizare pot fi pliate manual.

 

Dezavantaje:

Este necesara atasarea la un utilaj cu minim 90 CP.

 

 

 

 

Bufer MET 800

 

Nu mai este nevoie sa cauti in alte magazine o masina de erbicidat ieftina si buna, deoarece se afla chiar in fata ta si isi asteapta cumparator. Dispune de un ecartament care permite stropirea pe o latime de 12 m, precum si de un bazin cu un volum generos (800l), aceste aspecte ajutand la evidentierea vitezei de lucru avantajoase pe care o poseda produsul. De altfel, se potriveste muncilor pe suprafete medii, intrucat un rezervor incarcat complet ajunge pentru stropirea a aproximativ doua hectare.

Pe de alta parte, se remarca prin greutatea redusa (300kg), echipamentul fiind apreciat de catre specialisti drept unul usor si cu un design compact. Se infatiseaza cu un rezervor realizat din polietilena si cu o pompa al carei debit este de 80 l/min, la o presiune de lucru de 50bar si o turatie de 540rpm.

De asemenea, te informam ca aceasta masina de ierbicidat face parte din categoria modelelor purtate. Prin urmare, este necesara montarea cu ajutorul unor bolti in partea din spate a tractorului, utilaj care trebuie sa aiba o putere minima de 70 CP, altfel nu vei putea realiza sarcinile in conditii optime. Se vinde la un pret convenabil, alaturi de o garantie pe un an.

 

Avantaje:

Se prezinta cu un debit crescut si cu o capacitate de 8 hectolitri.

Asigura o stropire optima pe o latime de 12 m la o singura trecere.

Produsul este livrat gratuit.

Cand nu o folosesti, ai posibilitatea de a plia manual rampele de pulverizare.

 

Dezavantaje:

Ecartamentul acestui model nu poate fi ajustat.

 

 

 

 

Bufer MET 600

 

O optiune, de asemenea, inteleapta o reprezinta modelul de fata, considerat drept una dintre cele mai bune masini de erbicidat. Aceasta se inscrie in tipologia produselor purtate, ceea ce inseamna ca trebuie atasata unui utilaj agricol. El va dispune de o putere minima de 50 CP pentru a tracta o instalatie care cantareste 350kg (cu bazinul gol).

Intr-o alta ordine de idei, se infatiseaza potentialilor cumparatori cu o capacitate a rezervorului de 600l, dar si cu o latime de 12 m. De-aici se poate deduce ca modelul acesta este ideal in cazul sarcinilor de lucru medii. Beneficiaza de un debit generos (80 l/min) la o presiune de 50bar si o turatie de 540rpm, drept urmare ai garantia unei viteze de lucru sporite. Tot in scopul inlesnirii muncii, vine cu o macara hidraulica si cu un sistem de reglare pe inaltime – lucru care face masina utila in cazul oricarui tip de cultura agricola.

Nu trebuie trecut cu vederea ca rampele de pulverizare se pot plia manual, ca acestea sunt echipate cu un numar de 25 de duze moderne – cu sistem antipicurare –, ca materialul de fabricare este poliuretanul, ca pretul este unul accesibil, ca produsul este insotit de o garantie si ca se bucura de livrare gratuita.

 

Avantaje:

Aceasta masina de erbicidat are in dotare o macara hidraulica.

Poseda 25 de duze inzestrate cu o tehnologie inteligenta antipicurare.

Garantia oferita este valabila pe o perioada de 12 luni.

Poti trata cu ajutorul acestei instalatii diferite tipuri de plante.

 

Dezavantaje:

Produsul cantareste putin cam mult pentru clasa din care face parte.

 

 

 

 

Bufer MET 200

 

Cauti de mult timp un produs eficient pentru tratarea chimica a culturilor agricole, dar nu iti doresti sa scoti din buzunar sume uriase de bani? Ei bine, aceasta masina de erbicidat la un pret bun ar putea fi exact lucrul de care ai nevoie, cu atat mai mult cu cat este destinata lucrarilor pe suprafete mai mici.

Dimensiunile reduse – care se reduc la ecartamentul de 6 m – asigura o mobilitate ridicata, iar masa de doar 200kg necesita tractarea de catre un utilaj cu o putere minima de 25 CP. In consecinta, nu este un model pretentios, potrivindu-se in gospodaria oricarui doritor. Pe de alta parte, rezervorul poate adaposti circa 200l de lichid, cantitate care ajunge pentru stropirea unei portiuni de teren de jumatate, respectiv un hectar, in functie de indicatiile substantei folosite.

In cele din urma, te informam ca produsul de fata dispune de un bazin special pentru lichidul destinat spalarii pe maini, de niste rampe de pulverizare pliabile (astfel incat sa iti fie usor sa-l transporti), de o presiune de lucru de 50bar si de o turatie de 540rpm. De remarcat sunt si niste detalii mai putin tehnice: garantia pe o perioada de 12 luni si transportul gratuit pana acasa.

 

Avantaje:

Poate fi montata la un utilaj cu o putere minima de doar 25 CP.

Este un produs cu o masa redusa.

Ai posibilitatea de a plia rampele de pulverizare.

Se bucura de un pret scazut, precum si de garantie si livrare gratuita.

 

Dezavantaje:

Nu o poti folosi in lucrari de mare amploare.

 

 

 

 

Cum aleg o masina de erbicidat buna

 

Ghidul cumparatorului

Oricine vrea sa aiba grija de culturile sale, se preocupa a-si achizitiona din timp o masina de erbicidat, avand in vedere ca aceasta este special conceputa pentru lucrari in viticultura, arboricultura, horticultura sau pentru intretinerea parcurilor si a gradinilor, promitand combaterea cu succes a bolilor si a daunatorilor.

Pe scurt, este un utilaj cu ajutorul caruia se realizeaza tratarea chimica a plantatiilor, drept care este de nelipsit din dotarea unui agricultor desavarsit.

Totusi, s-ar putea sa ai nevoie de cateva informatii pentru a putea decide avantajos, astfel ca noi iti recomandam sa consulti ghidul de fata, unde sunt enumerati cei mai importanti parametrii de selectie.

Tipologia: reprezinta un criteriu de selectie decisiv, depinzand in principal de preferintele utilizatorului. In consecinta, poti alege intre trei mari categorii: modele purtate, tractate si autopropulsate.

Primele se ataseaza in partea din spate a utiliajului agricol cu ajutorul unor bolturi, ele neavand alt punct de sprijin in afara de cadrul stabil conectat la tractor. Asadar, este vorba de instalatii suspendate, ale caror rezervor beneficiaza de un design compact si ingust, astfel incat sa nu afecteze centrul de greutate, cu atat mai mult cu cat exista alternative cu bazinul plasat frontal.

O asemenea masina de erbicidat purtata prezinta avantajele unei manevrari rapide la intoarcere, a unei mobilitati sporite chiar si in panta, precum si al unui pret convenabil, comparativ cu alte tipologii.

De cealalta parte, modelele tractate se infatiseaza cu roti mari (care joaca rolul de punct de sprijin) si un rezervor mult mai voluminos, destinat lucrarilor pe suprafete mari. Acestea se leaga, asemeni unei remorci, in partea din spate a utilajului, prin intermediul timoneriei.

Barele care o constituie trebuie sa fie dure si sa reziste la uzura, dar sa se bucure si de un sistem de suspensie eficient pentru ca miscarile sa nu bruscheze tractorul. In principiu, se caracterizeaza prin pompele de putere crescuta – ceea ce le face ideale in cazul sarcinilor de lucru mari – si prin usurinta la utilizare.

Nu in ultimul rand, prin instalatie de erbicidat autopropulsata se intelege propriu-zis un utilaj agricol de sine statator, cu motor si cabina destinata soferului. Dupa cum spun specialistii, se utilizeaza adesea pe suprafete foarte mari, randamentul cuantificandu-se undeva la cateva zeci de hectare pe ora.

Ba mai mult, exista si alte cateva avantaje evidente care merita amintite: viteza de lucru ridicata, rezervorul urias si o stropire optima a culturilor agricole. Dezavantajos insa este pretul de achizitie piperat, dar justificat de virtutile de care da dovada.

 

Parametrii de lucru: sunt cei care indica eficienta unei asemenea ustensile, motiv pentru care trebuie sa te informezi asupra lor cu mult inainte de a te intreba unde gasesc masini de erbicidat la preturi bune toti ceilalti agricultori. Principalele aspecte pe care merita sa le consideri se refera la debit, capacitate, viteza de lucru si puterea minima necesara, ele fiind specificate in fisa tehnica a produsului.

Debitul iti arata ce cantitate de apa (amestecata cu substanta folosita pentru a distruge daunatorii sau a inlatura bolile) este imprastiata intr-un anumit interval de timp. Cel mai adesea apare sub forma l/min, iar valoarea depinde, in mod esential, de numarul duzelor. Ca o regula generala, cu cat debitul este mai mare cu atat mai bine stropite vor fi culturile.

Capacitatea se refera la cantitatea de apa pe care o poate purta masina in urma unei incarcari complete. In consecinta, de acest aspect depinde cat de mare va fi suprafata stropita. Referitor la volumul rezervorului, specialistii disociaza intre modele mici, medii si extinse. Cele dintai dispun de un bazin de cativa hectolitri (200 – 500l), in timp ce ultimele mentionate ajung la valori masurate in kilolitri (1000 – 2000l).

Viteza de lucru este un criteriu care defineste capabilitatea masinilor de erbicidat autopropulsate, el avand rolul de a te informa asupra rapiditatii cu care se deplaseaza utilajul pe durata functionarii. Se masoara, in mod firesc, in kilometri pe ora si este un bun indicator al timpului alocat lucrarilor specifice.

Puterea minima necesara te informeaza asupra numarului de CP pe care trebuie sa ii aiba utilajul agricol din dotare pentru a putea tracta masina de erbicidat. Ea este relativa la volumul rezervorului. Cu alte cuvinte, ilustrand printr-un exemplu concret, daca instalatia vine cu un bazin de 800l, atunci ai nevoie de un tractor cu o putere minima necesara de 70 CP. De retinut ca aspectul de fata se refera doar la primele doua tipologii descrise mai sus.

Ecartamentul: este detaliul tehnic din care iti poti da seama cu usurinta ce latime din suprafata totala este stropita la o simpla trecere.

Conform celor mai multe opinii despre cele mai bune masini de erbicidat, un model eficace se infatiseaza cu un ecartament generos (de 18 m), mai ales daca lucrarile acestea trebuiesc efectuate pe suprafete mari, de zeci de hectare.

In cazul in care iti doresti stropirea unei arii mici sau medii, poti opta pentru variantele care dispun de o latime de 6, 8, respectiv 12 m. Intr-o alta ordine de idei, se impune sa te interesezi si daca modelul dorit dispune de reglaj pe inaltime, astfel incat sa poti adapta acest aspect in functie de tipul de plante tratat.

 

Duzele: Contrar a ceea ce se credea pana acum, este imperativ ca acestea sa produca picaturi mai mari de 100 de microni. Concluzia de fata a rezultat in urma studiilor care demonstreaza ca particulele foarte fine (de 20 de microni) duc la poluare si la tratament ineficace.

Ele sunt transportate de vant pana la o distanta de 125 m, ceea ce inseamna, in mod evident, ca suprafetele raman nestropite, iar culturile sunt vulnerabile in continuare la daunatori. Cu alte cuvinte, alegand intelept duzele ce realizeaza particule de cel putin 100 de microni, micsorezi efectul de deriva si lucrezi eficient.

Iar pentru a pune la dispozitia ta nestirbit corolarul de informatii utile, afla ca Internetul este locul unde gasesc masina de erbicidat la un pret bun toti cei interesati. De altfel, majoritatea cumparatorilor apreciaza mediul online pentru ofertele si promotiile disponibile, precum si pentru confortul de care se bucura atunci cand achizitioneaza produsele dorite.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu