Cele mai bune hidrofoare

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.23

 

Cel mai bun hidrofor  – Recomandarile noastre pentru 2023

 

Hidroforul e un aparat capabil sa furnizeze apa curenta in locuintele in care nu exista alte posibilitati de conectare la o retea mai mare. El trebuie ales cu grija, pentru a fi potrivit pentru consumul vizat de tine. Daca vrei sa faci online o astfel de achizitie, lista de mai jos poate fi un bun punct de inceput. Ea se deschide cu Steinhaus PRO-BOO24, un hidrofor cu putere de 800W, vas de 24 litri, debit de 3200 l/min si presiune de 8 bari, care se alimenteaza cu curent monofazat, are adancime de absorbtie de 8 metri si inaltime de refulare de 38 metri. Daca vrei un model ceva mai performant, vezi a doua optiune, Wasserkonig WK3800/25H.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Steinhaus PRO-BOO24
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un hidrofor suficient de performant pentru o casa in care nu exista foarte multi consumatori, avand o putere de 800W, debit maxim de 3200 l/h, inaltime de refulare de 38 m si adancime de absorbtie de 8 m. Se conecteaza la sursele de alimentare clasice, de 230V si are o presiune de 3.8 bari.

Avand in vedere caracteristicile pe care le are, nu e un produs potrivit pentru un numar mare de consumatori, ci e un model rezidential.

Cu putere de 800W, vas de expansiune de 24 litri si debit maxim de 3200 l/h, e un hidrofor potrivit pentru spatii rezidentiale.

A 2-A OPTIUNE!

Wasserkonig WK3800/25H
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un hidrofor eficient pentru gospodarii, deoarece e un model de suprafata, cu un debit de 3800 l/h, care aspira apa de la aproximativ 9 metri, datorita unei puteri de 950 W. Este un produs pe care il poti achizitiona la un pret accesibil, chiar daca nu se afla la reducere.

In cazul acestui articol, costul transportului este destul de mare, in comparatie cu alte produse care se comanda din magazinele online.

Este un dispozitiv potrivit pentru un numar relativ redus de consumatori si e potrivit pentru situatiile in care apa trebuie extrasa de la cel mult 9 metri.

A 3-a Optiune!

APC JY100A/24
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest hidrofor este un model ce presupune o investitie financiara pe care ti-o vei permite si va fi de un real folos in orice gospodarie, daca iti doresti sa ai mereu apa curenta pentru consum. El lucreaza cu o forta de 1100 W si are un debit de apa de cel mult 3300 l/h.

Nu este potrivit pentru cazurile in care apa trebuie pompata de la mai mult de 9 metri, deoarece aceasta este adancimea de absorbtie maxima.

Daca apa pe care o folosesti provine dintr-o sursa curata si cauti un hidrofor care sa o extraga de la cel mult 9 metri, vezi acest model.

 

 

Cum alegi un hidrofor bun

 

Ghidul cumparatorului

Daca locuiti la curte sau in zone mai putin dezvoltate ca infrastructura, unde conectarea la canalizare este problematica, stiti cat de dificil este sa alimentezi locuinta cu apa sau chiar sa efectuati irigatii, mai ales atunci cand aveti in grija si o gradina.

Asadar, preocuparile gospodaresti si gradinaritul vor necesita un ajutor suplimentar, sub forma unui hidrofor de calitate, care sa pompeze apa atat de necesara desfasurarii activitatilor casnice. Pe langa faptul ca un astfel de dispozitiv este eficient, permite economie si nu genereaza prea mult zgomot, el este ideal pentru gospodariile izolate si destul de durabil.

Orice model conventional incorporeaza un mecanism simplu care sustrage si filtreaza apa, pompand-o apoi catre utilitatile dorite. Nu intotdeauna e usor sa gasiti cele mai bune hidrofoare dintre care sa alegeti un produs performant, insa veti putea lua o decizie inspirata, numai daca respectati cateva criterii simple de selectie.

 

 

Cum functioneaza: Principiul de functionare este simplu, fiind alimentat la reteaua electrica, un motor puternic activeaza o pompa de mare capacitate, care trimite apa catre gurile de evacuare. Majoritatea produselor o si filtreaza, astfel incat aceasta sa fie lipsita de impuritati si de corpuri straine.  Procesul se desfasoara in interiorul aparatului, iar apa din mediul extern nu mai intra in contact cu cea pompata. In functie de unde puteti plasa un astfel de produs, se deosebesc doua tipologii principale.

 

Tipul: puteti gasi in comert hidrofoare de suprafata si modele de adancime. In functie de particularitatile fiecarei categorii, veti putea sa adaptati caracteristicile sursei de apa la cele ale hidroforului.

Hidrofoarele de suprafata au sarcina de a extrage apa de la adancimi reduse, superficiale, pana la nivelul de 7-8m. Multe dintre ele sunt ceva mai avantajoase ca pret, decat cele din categoria opusa. Din moment ce pompa nu trebuie sa actioneze cu presiuni extrem de mari, nici consumul energetic al motorului nu va fi exagerat. Singurul inconvenient este ca nu veti putea utiliza un astfel de model pentru a aduce apa din puturi adanci, drept pentru care e necesar sa stiti in prealabil ce sursa de apa veti utiliza.

Hidrofoarele de mare adancime sunt dotate cu pompe performante si motoare de putere mai mare, avand rolul de a aduce apa de la adancimi mai mari de 8 – 9m. Din moment ce constituie un caz mai special, ele pot fi usor mai costisitoare, atat ca pret de achizitie, cat si drept consum energetic. Le veti recunoaste dupa indicatiile tehnice si dupa prezenta unui ejector extern al pompei de suprafata. Daca doriti sa stiti care este cel mai bun hidrofor cu ejector, e suficient sa cautati un model ce poate pompa apa de la aproximativ 30m adancime.

 

Pompa: Din punct de vedere al metodei de aspirare, aveti de ales intre un hidrofor cu pompa submersibila sau cu pompa de suprafata. Puteti intui cu usurinta ca cele submersibile sunt scufundate in intregime in sursa de apa. Aceasta categorie include doua variante: monojetate si multijetate, cu diferenta ca cele monojetate sunt special create pentru ape murdare, care necesita filtrarea, in timp ce ultima varianta va pompa numai apa curata.

Asadar, ca si in cazul hidroforului propriu-zis, va veti orienta in functie de natura sursei de apa din care alimentati locuinta. Pompele de suprafata se impart in modele de mica adancime si de mare adancime. Primele aspira pana la o adancime maxima de 10.33m, celelalte sunt echipate cu tub Venturi(ejector) mai special, care se introduce in putul sursa pentru a aduce apa de la adancimi de peste 10m.

In functie de materialul din care sunt confectionate, pompele se mai categorisesc in: pompe din inox si pompe din fonta. Inoxul este un aliaj foarte rezistent la coroziune, iar randamentul acestor modele este stabilit la 10 metri cubi pe ora. Desi este un material greoi, fonta are meritele sale: rezistenta sporita, iar pompele construite astfel ating acelasi debit ca si cele din inox.

O categorie aparte o constituie hidrofoarele cu pompe periferice, acestea pot pompa apa numai dintr-o retea de alimentare cu apa. Le recunoasteti dupa debitul mic, de 2 sau 3 metri cubi pe ora. Per total, tipologia si materialul pompei constituie aspecte estentiale pentru buna functionare si achizitia unui hidrofor performant.

 

 

Indicatorii de performanta: Multe pareri despre cel mai bun hidrofor sunt de acord ca va trebui sa verificati nu numai puterea motorului, ci si presiunea la pompare, marimea hidroforului si sistemele ce incorporeaza functiile suplimentare.

Puterea este indicata intotdeauna in watti(W) si puteti deduce ca, pe masura ce creste puterea motorului, creste si capacitatea hidroforului de a aduce apa de la adancimi mari.

Marimea dispozitivului trebuie adaptata la numarul de consumatori. Daca se consuma apa foarte frecvent, efectuati irigatii sau aveti mai multe bai, un produs cu rezervor mai mare este indicat, adica poate chiar un hidrofor de 100l. Pentru locuinte conventionale, si unul de 25l este suficient.

Presiunea in interiorul hidroforului variaza in functie de cantitatea de apa. O perna de aer interna asigura de obicei suficienta presiune pentru a scoate apa de la adancimi si a o aduce chiar la inaltimi mari deasupra solului. Procedeul se numeste amorsare, multe dispozitive beneficiind de sistem de auto-amorsare, care nu necesita verificare sau reglaj din partea utilizatorului. Cu cat presiunea este mai mare, cu atat mai sus va ajunge apa pompata. Indicatorul se masoara in bari(bar) si este specificat de cele mai multe ori in descrierile produselor.

Orientati-va catre modele de hidrofoare care pornesc automat in momentul in care presiunea din interior scade. Fenomenul este comun, deoarece in timp ce se consuma apa filtrata, rezervorul se goleste. In consolidarea acestei functii, o optiune cu indicator de presiune(manometru) este intotdeauna foarte utila si va sfatuim sa o abordati ca solutie.

Optiunile suplimentare se refera la functia de pornire sau oprire automata, mai ales in momentul cand nu mai este apa in putul de alimentare. Functia este indeplinita de presotat, un comutator comandat de presiune care cupleaza sau decupleaza motorul electropompei in functie de doua valori: presiunea minima si presiunea maxima. De cele mai multe ori, aveti mentionate aceste informatii si puteti decide personal ce se potriveste mai bine pentru gospodaria dumneavoastra.

 

Mentenanta: este un capitol ce va permite sa reduceti cheltuielile de intretinere la minim. In vederea unei functionari fiabile, hidroforul trebuie sa fie echipat corespunzator, dar si conectat corect la reteaua de distributie din casa. Pentru a beneficia de randament maxim, nu utilizati racorduri si artificii tehnice la conectare. Bazati-va strict pe dimensiunile orificiului de aspirare si pe teava cu diametrul corespunzator. In caz de inghet, prezenta unui buson de golire este foarte utila, deoarece va permite sa goliti rezervorul, eliminand astfel riscurile de deteriorare.

Avand in vedere toate aceste aspecte, va recomandam sa incepeti cautarile unui model corespunzatr necesitatilor locuintei pe care o detineti. Daca nu stiti unde gasesc hidrofoare de adancime la preturi bune cei interesati, va sugeram sa analizati oferta de pe internet. Puteti alege dintr-o gama mult mai variata de modele, calitatea produselor este aceeasi, iar pretul de achizitie poate fi mult mai avantajos. Daca piesa aleasa nu va multumeste pe deplin ca performante, atunci puteti returna sau schimba produsul.

 

 

Modele recomandate in 2023

 

 

Steinhaus PRO-BOO24

 

Daca vrei sa asiguri alimentarea cu apa a unei locuinte, acest hidrofor ar putea fi o varianta potrivita pentru casa ta. El foloseste curent monofazat pentru a functiona, asadar il poti alimenta cu usurinta. Este realizat din materiale de inalta calitate, avand o pompa din fonta si un vas de expansiune metalic. 

Hidroforul acesta are o putere de 800W si o capacitate a vasului de 24 litri. Debitul maxim pe care il ofera e de 3200 l/h, iar presiunea cu care lucreaza e de 3.8bari. In ceea ce priveste inaltimea de refulare, ea e de 38 m, iar adancimea de absorbtie e de 8 metri. Poate fi utilizat cu apa ce are o temperatura maxima de 35 grade Celsius. 

46.5 x 28 x 57 cm sunt dimensiunile acestui hidrofor. Greutatea lui e de 14.2 kg, iar cablul de alimentare are o lungime de 100 cm. In timpul functionarii, aparatul produce un zgomot de pana la 80 dB.

 

 

Wasserkonig WK3800/25H 

 

Acest hidrofor este un model de suprafata, ce va ajuta la pomparea apei de la o adancime de cel mult 9 metri. El poate fi intrebuintat pentru spatii rezidentiale, mici spalatorii sau alte locuri in care nu exista o alta sursa de apa curenta. E dotat cu o pompa din fonta, rezistenta, ce are un ax fabricat din inox, 2CR13. Nu exista si alte detalii cu privire la aceasta componenta.

Puterea pe care o foloseste acest hidrofor e de 950 W, iar vasul de expansiune e de 24 de litri. Debitul de apa e de 3800 l/h, asadar, va pompa suficienta apa. E un model ce va da randament pentru o intreaga gospodarie.

Nu exista detalii legate de functiile suplimentare pe care acest model le detine, motiv pentru care va trebui sa contactezi producatorul daca ai anumite intrebari. Pretul de achizitie in cazul acestui model este unul accesibil. Transportul insa costa destul de mult in comparatie cu alte produse.

 

Avantaje

Este un produs potrivit pentru gospodarii.

Are o putere de 950 W, fiind capabil sa ofere un debit de 3800 l/h.

Are un pret accesibil, deci nu necesita o investitie financiara foarte mare.

Pompa acestui model e realizata din fonta, material mai greoi, dar foarte rezistent.

 

Dezavantaje

Costul transportului este unul destul de mare, ceea ce poate fi deranjant pentru unii cumparatori.

 

 

APC JY100A/24 

 

Ti-ar putea fi de folos acest hidrofor, daca te numeri printre consumatorii casnici conventionali. El are o putere foarte mare, de 1100 W, pentru a furniza apa cat mai usor si a fi durabil, si detine un vas de expansiune de 24 litri. E capabil de un debit maxim de 3300 l/h si ofera o presiune de cel mult 2.8 bari.

Acest model de hidrofor este unul de suprafata, cu o adancime de absorbtie de 9 metri si o inaltime de refulare de 46 de metri. Lucreaza cu ajutorul unei pompe realizata din fonta, ce va fi eficienta doar pentru apa curata, ce nu necesita filtrare. E dotat cu manometru si presostat pentru a putea controla presiunea.

Dimensiunile acestui dispozitiv sunt de 43.5 x 19 x 21 cm, iar greutatea lui e de 18 kg. Este un model silentios, ce nu va produce mult zgomot in timpul functionarii. Raportul dintre pretul produsului si calitatea lui este unul corect. Transportul costa pana in 20 de lei, ceea ce e rezonabil.

 

Avantaje

Lucreaza cu o putere mare, de 1100 W, ceea ce permite o buna presiune (2.8 bari) si un debit ridicat (3300 l/h).

Este un model potrivit pentru gospodarii, fiind potrivit inclusiv pentru irigarea gradinii.

Reprezinta un model compact, ce are dimensiuni 43.5 x 19 x 21 cm.

Este convenabil din punct de vedere financiar.

 

Dezavantaje

Nu este recomandat in cazul in care consumatorii sunt foarte multi, deoarece e un produs de suprafata.

 

 

Omnigena W JY1000/50INOX 

 

Modelul acesta este apreciat in primul rand pentru ca are un rezervor mare, de 50 litri, ceea ce va duce la performante foarte bune in gospodariile in care exista mai multi utilizatori. El are o putere de 1100 W si un debit de 3600 l/h, fiind potrivit atat pentru a furniza apa de consum, cat si pentru cea menajera sau cea necesara irigarii gradinii. Va face fata cu brio chiar si atunci cand e nevoie de el pentru baia de la etaj, avand o presiune maxima de 2.8 bari.

Acest hidrofor are o adancime de absorbtie de 9 metri, ceea ce inseamna ca de la aceasta adancime poate extrage apa. Inaltimea de refulare e de 50 metri. El este realizat din inox, un material foarte rezistent in timp, inclusiv la rugina.

Produsul acesta necesita o investitie financiara destul de mare, dar pretul e explicabil, avand in vedere caracteristicile mentionate mai sus. Livrarea este gratuita.

 

Avantaje

Rezervorul este mare, de 50 litri, ceea ce permite performante mai bune si durabilitate.

E confectionat din inox, fiind rezistent chiar si la rugina.

Are o putere de 1100 W si o presiune maxima de 2.8 bari, permitand urcarea apei cu usurinta chiar si la 50 de metri.

Transportul este gratuit.

 

Dezavantaje

Costa destul de mult, motiv pentru care trebuie sa pregatesti un buget mai generos.

 

 

 

Cum se foloseste un hidrofor

 

Daca vrei sa-ti alimentezi practic si rapid casa sau gradina cu apa curenta si ai la dispozitie o sursa pe care poti sa o folosesti in acest scop, montajul si utilizarea hidroforului nu ar trebui sa impuna probleme speciale. Totusi, pentru cei care fac asta prima data, vom mentiona cateva reguli simple de utilizare:

 

 

Materiale necesare

Ca sa incepi instalarea dispozitivului, vei citi prealabil manualul de utilizare, care iti va permite sa cunosti eventuale precautii la primele amorsari. Mai ai nevoie de: prefiltru, in cazul in care pompa nu se livreaza cu acest accesoriu, flotor cu intrerupator, un furtun pentru aspiratie si un tub de alimentare, sorb cu filtru(va impiedica infiltrarea impuritatilor in pompa), banda izolatoare(teflon), plus racordurile necesare. In materie de instrumente, iti trebuie o cheie reglabila, un cutter si  o surubelnita.

 

Instalarea

Se plaseaza dispozitivul pe o suprafata plana orizontala, folosindu-se o placa de lemn, in care se fixeaza picioarele aparatului cu suruburi/dibluri(acest procedeu va impiedica deplasarea sau alunecarea accidentala). Ventilul de evacuare trebuie sa beneficieze de spatiu liber in directia in care este plasat. Montati obiectul la o distanta de minim 50 cm de pereti sau alte obstacole.

Racordul orificiului de aspiratie al pompei se izoleaza cu cateva straturi succesive de banda de teflon. Se ataseaza aici tubul de aspiratie, intercaland un filtru, in cazul in care acesta nu este integrat  pompei. In capatul opus, tubul respectiv va fi echipat cu sorbul filtrant, care va include si clapeta antiretur. Acesta va fi scufundat in putul cu apa.

La fel, orificiul de iesire al pompei se protejeaza cu banda teflonata si se conecteaza acolo conducta de alimentare(aceasta trebuie sa reziste la presiunea maxima de functionare a hidroforului si sa fie perfect compatibila ca diametru). Se recomanda ca acest tub sa fie facut din polietilena, macar in zona de conexiune cu pompa, astfel incat sa amortizeze din vibratii si sa permita acces facil la  fanta de refulare.

 

 

Amorsarea

Dupa ce hidrofrul este gata de lucru, trebuie si amorsat. Pentru efectuarea corespunzatoare a procedeului, e necesar ca pompa sa fie umpluta cu apa, aceasta fiind turnata prin orificiul dopului de umplere(busonul se insurubeaza la loc dupa asta). Se adauga apa pana in momentul in care se umple cu apa nu numai corpul pompei, ci si tubul de aspiratie.

Se conecteaza atat pompa, cat si flotorul(care va permite ulterior oprirea automata a hidroforului), la o priza adecvata. Se verifica presiunea interna pe manometru; aceasta trebuie sa aiba valori de 1.5 – 1.6bar.

Nu vei porni deocamdata pompa, ci mai intai vei deschide robinetele instalatiei de livrare a apei, eliminand astfel aerul din tubul de alimentare. Pompa se amorseaza si apa incepe sa curga – acum poti opri robinetele instalatiei. O pompa corespunzator amorsata se va opri dupa ce inchizi robinetele, iar presiunea interna ajunge la nivelul automat de stopare a activitatii.

Daca nu se deconecteaza, poate exista o problema la vasul de expansiune, deci trebuie sa verifici presostatul si sa reiei procesul. Recomandam sa consulti o lista cu posibile defectiuni, fie online, fie in manualul dispozitivului.

 

 

Mentenanta

Amintim ca orice operatie de intretinere se va face cu pompa deconectata de la retea si cu intrerupatorul prealabil dezactivat. Nu recomandam demontarea dispozitivului – aceasta este permisa numai personalului calificat, atragand cu sine pierderea garantiei. Hidroforul se decupleaza periodic si se goleste, spalandu-se cu apa curata. Se recomanda verificarea presiunii aerului din interiorul buteliei cel putin o data la 3 luni.

 

 

 

Marci populare:

 

Un hidrofor bun devine esential intr-o gospodarie care ori nu e racordata la infrastructura de canalizare si trebuie alimentata cu apa potabila, ori se doreste mai mult debit pentru udarea gradinii sau irigatii. Investitia nu e neaparat cea mai ieftina, asa ca trebuie sa fii sigur ca achizitionezi un produs fiabil si eficient. Tocmai de aceea, o strategie inteleapta e sa alegi mai intai brandul producator, orientandu-te catre marcile apreciate deja de cunoscatori, precum Wasserkonig, Pentax sau Stern.

 

Brandul Wasserkonig apare pe piata din Romania in anul 2003, reprezentantii acestuia avand inca de la inceput o strategie bine implementata: tintirea segmentului mediu de consum si oferirea de produse performante, la preturi competitive. Se pare ca planul a functionat, avand in vedere vizibilitatea firmei la nivel national.

Momentul aparitiei a fost unul propice, caci la inceputul anilor 2000 existau inca numeroase zone rurale in Romania unde retelele publice de apa potabila nu erau implementate. Totodata, a raspuns si nevoii agricultorilor si celor din zonele aflate la marginea oraselor, iar in prezent, producatorul se bucura de o prezenta extinsa pe teritoriul tarii.

In gama de produse fabricate sunt incluse nu doar hidrofoare, dar si pompe de apa, submersibile si pentru suprafata, motopompe pentru alimentarea locuintelor, dar si pentru drenaj sau irigarea terenurilor cultivate. Pe langa produse, Wasserkonig  ofera si servicii de consultanta, asa incat orice cumparator sa poate alege sfatuit de specialistii din domeniu.

O gama aparte o reprezinta linia Premium, lansata in anul 2013 si care e imbunatatita si extinsa in continuare. Produsele comercializate in aceasta serie vin cu garantii de pana la 5 ani, demonstrand superioritate din punct de vedere calitativ.

 

Pentax e un brand italian, specializat in productia de pompe electrice hidraulice, printre altele. Este prezent pe piata de aproape 25 de ani, iar pana in zilele noastre a reusit sa se extinda la nivel international. Succesul de care se bucura e justificat prin atitudinea de-a veni in intampinarea cumparatorilor si cerintelor pietii inca de la intemeiere, la care se adauga o atentie sporita imbunatatirilor tehnologice.

Hidrofoarele si pompele de apa (submersibile, de suprafata, centrifugale, etc.) din gama producatorului sunt concepute atat pentru uz domestic si rezidential, cat si pentru agricultura si industrie. Un aspect aparte, care il diferentiaza de competitori, este serviciul de consultanta pe care il ofera clientilor, in functie de nevoile acestora, dar si de pozitionarea geografica unde se doreste instalarea unei pompe, de agentii atmosferici si de alte conditii.

Si capacitatea de productie a crescut considerabil in timp. Daca in anii ’90, din fabricile producatorului ieseau, zilnic, aproximativ 600 de dispozitive, a cate doua modele de pompe propulsate cu motor, in prezent, sunt fabricate cate 150 de sortimente diferite, ajungandu-se la 4000 de piese realizate in fiecare zi.

Compania are sediul in Veronella, la cativa kilometri departare de Verona, Italia. De asemenea, a implementat facilitati de productie si in afara tarii, iar produsele fabricate sunt exportate in peste 100 de tari.Stern este un brand recunoscut pe piata internationala datorita sculelor si uneltelor electrice produse, apreciate in special datorita costurilor prietenoase cu buzunarul cumparatorului. A fost infiintat in anul 2000, de catre producatorul austriac MEGRE & CO GmbH, iar chiar din primele luni de la aparitie, produsele au intrat si pe piata din romania.

De comercializarea si distribuirea dispozitivelor si instrumentelor Stern se ocupa, la noi in tara, compania STENUS INTERNATIONAL TOOLS SRL, iar acesta este unicul importator autohton. Gama extinsa de scule semi-profesionale, pentru uz gospodaresc, a condus la popularizarea marcii, astfel ca sunt mari sanse sa fie recunoscuta de orice mester profesionist sau amator.

Vei gasi numele brandului inscriptionat pe o gama larga de produse, care variaza de la instrumente precum surubelnite, rindele, fierastraie circulare si pana la ciocane rotopercutoare, polizoare unghiulare, aparate de sudura, pompe de apa si hidrofoare. Extrem de apreciata e gama Stern Performance, care se adreseaza tot utilizatorilor casnici, dar care, spre deosebire de seriile conventionale, contine produse facute sa se preteze la uz indelungat. Deci, mai scumpe, dar mult mai fiabile.

Producatorul functioneaza sub sloganul “Elibereaza puterea!”, iar fiecare unealta fabricata se remarca printr-o constructie practica, ce pastreaza un design modern. Toate acestea sunt facute pentru a oferi utilizatorului cat mai mult control si spor.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Stern GWP-300A

 

Un produs ideal pentru irigatii si gata sa faca fata celor mai ridicate solicitari este si acest model Stern, conceput pentru a oferi performanta si durabilitate. Fiind un hidrofor de adancime moderata, el este capabil de a extrage apa de la maxim 8m. Totusi, puterea motorului este evaluata la impresionanta valoare de 4800W, incadrandu-l in clasa de eficienta maxima, insa determinand si un consum energetic pe masura.

Debitul maxim este de 46 000 de litri pe ora, ceea ce indica o buna compatibilitate cu evacuarea rapida a apei din incaperi, efectuarea irigatiilor de amploare si golirea in timp record a rezervoarelor sau bazinelor de mare capacitate. In orice caz, motorul de mare putere compenseaza capacitatea redusa a rezervorului, acesta avand un volum de 3l.

De aceea, functionarea continua este necesara pentru atingerea debitului maxim. Sistemul de siguranta pentru avertizare si oprire in lipsa uleiului pentru motor asigura o utilizare fiabila.

 

Avantaje

Este ideal pentru irigatii, avand un debit maxim de 46 000l/h.

Lucreaza eficient pentru majoritatea tipurilor de utilizatori, la o adancime de pompare maxima de 8m.

Este fiabil, oprindu-se atunci cand detecteaza o posibila defectiune la motor.

Se comercializeaza la un pret accesibil.

 

Dezavantaje

Consumul energetic e ridicat, deoarece puterea motorului e foarte mare.

 

Technik TK8-44/19H

 

Daca esti in cautarea unei piese rezistente, cu o pompa realizata din fonta, cu o durata substantiala de viata, Technik TK8-44/19H este dispozitivul de care ai nevoie. Pachetul include butelia de 19 litri cu membrana din cauciuc alimentar, manometru, presostat si furtun flexibil, astfel incat sa poti monta si sa folosesti produsul in depline conditii de siguranta si de functionalitate.

Diametrele de aspiratie si de refulare sunt de cate 1”, iar debitul maxim obtinut este de pana la 3000 litri pe ora, ceea ce il face adecvat pentru alimentarea cu apa a locuintelor, irigarea gradinii sau umplerea si golirea piscinelor.

Puterea este una mare, de 900 W, adancimea maxima de aspirare fiind de 8 metri, iar cea de livrare a apei de pana la 44 metri. Greutatea de 17 kg si dimensiunile de 500 x 290 x 530 mm il fac usor de integrat in locasul de dimensiuni mici special proiectat. Carcasa motorului e confectionata dintr-un aliaj de aluminiu pentru o greutate redusa, iar axul rotor e din otel pentru o fiabilitate insemnata.

 

Avantaje

Pompa din fonta si ax rotor din otel pentru durata mare de viata.

Putere mare de 900 W – ideala atat pentru locuinte cat si pentru gradini.

Adancime de aspirare 8 metri si inaltime de livrare de pana la 44 metri.

Include manometru si presostat – un kit complet de monitorizare a functionarii.

 

Dezavantaje

Pret de achizitie pe masura performantelor.

 

 

Aquatehnica, cu pompa submersibila

 

 

Produsul acesta este format din doua elemente: o pompa submersibila si un rezervor. El va fi potrivit pentru alimentarea cu apa curata din interiorul puturilor, pentru a-ti uda gradina atunci cand e necesar sau pentru a pompa apa adusa de ploaie, facand totul cu o putere de 750 W.

Avand in vedere ca e submersibila, pompa trebuie introdusa in totalitate in apa. Ea e realizata din inox, pentru a nu rugini si va fi capabila sa ofere un debit de doar 3 mc/h. Va fi potrivita pentru puturile cu diametru de 4 inch (10.16 cm). Are un cablu de alimentare de 20 metri, ceea ce permite un acces mai usor la o sursa de energie electrica. Rezervorul de apa e de 24 de litri si e construit in asa fel incat sa fie asezat intr-o pozitie orizontala.

Costa destul de mult, dar transportul este gratuit, oriunde in tara. Poate fi achizitionata si in rate, daca nu iti permiti in momentul de fata pretul ei intreg.

 

Avantaje

Este un model potrivit pentru extragerea apei din puturile inguste.

Pompa este realizata din inox, astfel incat sa fie durabila si rezistenta la coroziune.

Cablul de alimentare este lung, de 20 de metri.

Se livreaza gratuit si poate fi cumparat si in rate.

 

Dezavantaje

Are un debit mic, de doar 3 mc/h.

 

 

Pentax Cam 100/50 -00

 

 

Acum este usor sa achizitionati un hidrofor de 50l, deoarece acest model de la Pentax e echipat cu un rezervor de mare capacitate. Puterea nominala a fost stabilita la valoarea de 1020W, ceea ce indica un bun randament, alaturi de o adancime maxima de imersie de 9m si un nivel de livrare de 52m.

Eficienta este astfel demonstrata, iar debitul maxim masoara 3600l/h. Materialele utilizate la confectionarea acestui produs sunt superioare din punct de vedere calitativ, pentru a garanta rezistenta si durabilitate.

Turbina este realizata din noryl si beneficiaza de o etansare mecanica cu grafit ceramic, una dintre cele mai bune solutii tehnologice existente in prezent. Asadar, fiti siguri ca puteti utiliza acest dispozitiv cu succes in aprovizionarea cu apa pentru instalatii domestice mici si pentru irigatii/gradinarit.

 

Avantaje:

Functioneaza eficient, fiind echipat cu un motor puternic, de 1020W.

Are un bun randament, datorita debitului maxim de 3600l/h.

Permite si efectuarea de irigatii, avand un rezervor de mare capacitate, 50l.

Se adapteaza usor multor cerinte, deoarece are o adancime maxima de imersie de 9m.

 

Dezavantaje:

Deoarece incorporeaza cele mai bune materiale si tehnologii, pretul de achizitie este pe masura.

 

 

Wasserkonig WK3300

 

 

Pentru cei care cauta un hidrofor Wasserkonig de suprafata la un pret convenabil, acest model va reprezenta o optiune atragatoare. Dispozitivul este echipat cu un motor asincron cu 2 poli, piesa de putere medie, de 900W, care indica performante bune si un consum energetic destul de scazut.

Pompa este confectionata din fonta turnata rezistenta si prevazuta cu ax din inox, combinatie ideala din punct de vedere al durabilitatii. Ejectorul este din noryl armat cu fibra de sticla, o rasina in amestec cu polistiren si polifenilen, combinatie cu rezistenta electrica superioara. Adancimea maxima de extractie este evaluata de 9m, iar cea de livrare la 45m, valori rentabile pentru majoritatea utilizatorilor conventionali.

Debitul maxim atinge 3300l pe ora, iar rezervorul are o capacitate de 24l, indicatori ai unui randament optim in cazul unei gospodarii de dimensiuni medii. Presiunea maxima de functionare este de 4.5bar, cu mentiunea ca hidroforul dispune nu numai de manometru, dar si de presotaj pentru reglare. Asadar, dispozitivul va relua automat pomparea atunci cand valorile din interior scad la 1.5bar, pentru a livra apa in mod constant. Pe langa un discount de 29%, mai beneficiati si de o garantie de 36 de luni.

 

Avantaje:

Este incadrat in clasa hidrofoarelor cu randament optim si consum moderat, deoarece are motor de 900W.

Ofera performanta durabila, fiind echipat cu pompa din fonta si inox.

Are un raport excelent pret/calitate.

Permite livrarea apei pana la inaltimi de 45m.

 

Dezavantaje:

Nu permite pomparea apei de la adancimi mai mari de 9m.

 

 

Einhell RG-AW 6536

 

 

In acest exemplu este vorba despre un hidrofor Einhell automatizat ce include o pompa de gradina conectata cu un comutator electronic de debit. Este clar ca avem de-a face cu un hidrofor de suprafata, foarte potrivit pentru irigatii. Puterea oferita este de 650W, indicand un randament convenabil si consum energetic redus.

Pompa este confectionata cu o carcasa din plastic si echipata cu prefiltru. Debitul maxim a fost evaluat la 3750 litri pe ora, indice de eficienta superioara. Adancimea maxima de pompare este de 8m, iar cea de livrare de 38, valori suficiente pentru multe surse conventionale de apa si gospodarii aferente.

Presiunea maxima de functionare este de 3.8bar, iar optiunea de pompare automata se activeaza cand aceasta scade pana la 1.5bar. Un sistem de siguranta previne supraincalirea pompei sau functionarea in lipsa unei surse de apa, asigurand  intrebuintare optima si durabilitate. O garantie de 24 de luni insoteste acest produs.

 

Avantaje:

Consuma moderat energie si ofera un randament conventional, deoarece ofera o putere de 650W.

Este eficient, atingand un debit de 3750l/h.

Are fiabilitate demonstrata, fiind prevazut cu sistem de protectie la supraincalzire si anti-secare.

Poate livra apa la o inaltime de 38m, foarte convenabil pentru majoritatea gospodariilor.

 

Dezavantaje:

Nu poate extrage apa de la adancimi mai mari de 8m.

 

 

Metabo HWW3000/20G

 

Acest model cu pompa de suprafata de la Metabo este un hidrofor rentabil si indeajuns de performant pentru a suplini necesitatile unei locuinte conventionale.

Coordonatele de functionare sunt simple si putem mentiona o adancime maxima de pompare de 8.5m, fata de o inaltime de livrare de 43m, raport bun, ce indica un randament optim pentru majoritatea utilizatorilor.

Recipientul colector este confectionat din otel si are o capacitate de 24l, in timp ce debitul maxim atins are o valoare de 3000l/h. Dispozitivul se alimenteaza la 230V si are un motor de 900W, indicand o clasa de economie medie. Pompa este confectionata din fonta, pentru a oferi durabilitate maxima. Aparatul este presotat si echipat cu manometru, indicand corect presiunea din interior si activandu-se cand aceasta scade.

 

Avantaje:

Are un raport bun pret/calitate.

Este relativ economic, consumand 0.9Kw la 230V.

Poate aspira foarte eficient la adancimi conventionale, avand un debit de 3000 litri pe ora.

Este durabil, fiind confectionat cu rezervor din otel si pompa din fonta.

 

Dezavantaje:

Nu aspira la adancimi mai mari de 8 – 8.5m.

 

 

Metabo HWW3000/20S

 

Ca oferta pentru un hidrofor Metabo de suprafata, acest model reprezinta o optiune superioara calitativ. Dispozitivul este echipat cu un motor de putere medie, 900W si permite aducerea apei de la adancimi maxime de 7m.

Randamentul poate fi considerat optim pentru instalatii domestice in locuinte mici, deoarece are un debit maxim de 3000 litri pe ora. Rezervorul are o capacitate evaluata la 24l, valoare conventionala, ca de altfel si cea a presiunii maxime, 4.3bar.

Corpul pompei este confectionat din inox, garantand rezistenta si functionare indelungata. Pe langa toate aceste caracteristici, pretul de achizitie avantajos constituie si el un argument in plus.

 

 

Avantaje:

Poate fi considerat drept cel mai bun hidrofor din inox de suprafata de la Metabo, din punct de vedere al raportului pret/calitate.

Are un raport bun pret/calitate.

Este eficient, avand un debit destul de ridicat, 3000l/h.

Functioneza in parametrii unei pompe de performanta, cu o presiune maxima de peste 4bar.

 

Dezavantaje:

Nu poate pompa apa mai jos de 7m.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

2 Comentarii

VASILE BOLOS

November 22, 2020 at 2:57 pm

Da, detaliile sunt extrem de importante pentru cei interesati .Felicitari pentru echipa care a furnizat astfel de informatii…Sunt interesat de un anume tip de hidrofor …DAB ACTIVE JET 102 M,electronic ,mai multe detalii…

Respuesta
Gradinaru

November 23, 2020 at 6:27 am

Buna, Vasile,

Deocamdata nu am scris despre produsul mentionat de tine.

Totusi, la o privire sumara pe internet, aflu ca acest model ofera un debit de 3,6 metri cubi pe ora, are adancime de absorbtie maxima de 9 metri si o inaltime de pompare pana la cel mult 41 m.
Poti consulta manualul de utilizare aici.

Respuesta