Modele recomandate in 2025
Fiskars X27
Este suficient sa arunci un ochi pe comentariile lasate de utilizatori la produsul Fiskars X27, pentru a-ti da seama ca este cel mai bun topor de spart lemne din comert. In primul rand, are o lama foarte ascutita si cu un profil special, care favorizeaza despicarea chiar si in cazul butucilor cei mai nodurosi, cum sunt cei de fag.
Taisul are si un invelis PTFE, ce-i confera proprietati ani-aderente si rezistenta la coroziune. Manerul e turnat direct pe lama, asa ca se imbina perfect, iar riscul ca toporul sa iasa din coada este aproape imposibil. In plus, materialul din care e realizat e solid, in special in zona imbinarii cu taisul, astfel ca lama nu va “juca” in timpul lovirii si nici nu vor avea loc accidente (de exemplu, sa se desprinda in aer).
Este o unealta usoara si confortabil de folosit, avand o greutate de doar 2,6 kg, o lungime de 915 mm, care asigura o dinamica optima si un centru de greutate echilibrat, iar manerul soft grip e bland cu palma.
Meister
Potentialilor cumparatori care doresc sa isi imbogateasca trusa de scule cu un topor bun de despicat, le spunem ca trebuie sa analizeze cu atentie forma uneltei si materialul din care e acesta realizat, inainte de a se opri asupra unui produs.
Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, afla ca am facut noi asta pentru tine si am identificat produsul de la Meister. Ceea ce ne place la el este lama confectionata din aliaj de otel de inalta calitate, care va face fata in urma impactului produs de despicarea butucilor.
De asemenea, il vei putea utiliza si la bucati mai mari, intrucat latimea maxima de lucru e de 20 cm, astfel ca vei reusi sa crapi lemnul dintr-o singura lovitura. Mai mult, coada este confectionata din fibra de sticla, unul dintre materialele cele mai avantajoase, intrucat ofera un raport balanta/rezistenta optim. De mentionat ca are o greutate de 3 kg, iar lungimea maxima e de 90 cm.
Strend Pro GSA1002
Strend Pro GSA1002 este un topor pentru spart lemne, ieftin si bun, care poate fi util in gospodaria oricarei persoane care stie ca nu va utiliza pana la epuizare unealta, asa ca nu e nevoie sa investeasca o suma prea mare de bani.
Ceea ce ne place la produs este, in primul rand, rezistenta constructiei: taisul este metalic, fiind conceput din otel de inalta calitate si, mai mult, lama e acoperita cu un strat de teflon, care reduce din frecarea cauzata de topor in timpul despicarii lemnului.
Manerul este realizat din fibra de sticla, reusind sa absoarba socul, fara a obosi prea tare utilizatorul. Greutatea totala a uneltei este de doar 2 kg, iar coada are o lungime de 88 cm, fiind usor de prins in maini. Insa, ceea ce impresioneaza si mai tare la acest produs ieftin e forma ergonomica a manerului: are adancituri pentru degete si un finisaj din cauciuc, pentru o prindere usoara.
Cum aleg cele mai bune topoare de spart lemne
Ghidul cumparatorului
Un topor pentru spart lemne este foarte necesar in gospodaria oricarei persoane care detine o soba sau o teracota. Unul de calitate trebuie sa nu se toceasca prea repede si sa fie destul de solid pentru a nu ramane cu coada in mana, atunci cand spargi butucii. Il vei cumpara usor, daca vei tine cont de urmatoarele pareri despre cele mai bune topoare de spart lemne.
In primul rand, trebuie sa stii ca nu toate topoarele de pe piata pot fi utilizate pentru a sparge butuci, unele fiind concepute doar pentru cioplit sau taiat copaci. Tie iti trebuie unul pentru despicat, care sa aiba un profil mai deschis si un tais suficient de lat, pentru ca in urma impactului, bucatile sa se desfaca si sa cada pe parti. Nu uita ca trebuie sa tai in directia paralela cu orientarea fibrelor din lemn, altfel, vei deteriora toporul.
Mai exact, vei sparge butucii vertical, insa nu te pune sa retezi trunchiul unui copac, deoarece pentru aceasta activitate exista topoare anume. Vei dori o lama durabila, iar una din otel e cea mai buna, intrucat nu isi pierde usor ascutimea. Pentru si mai multa rezistenta la impact, se foloseste adaos de carbon (0,3 – 0,6%), iar pentru ca lama sa treaca usor, iar frecarea sa fie redusa, unele taisuri sunt prevazute cu un strat de teflon.
In ceea ce priveste manerul, iti sugeram sa alegi unul din lemn sau fibra de sticla, care absorb mai bine socurile. Vei dori sa verifici lungimea si grosimea cozii, dar mai ales greutatea uneltei. Aceasta trebuie sa fie usor de manevrat, sa nu aiba mai mult de 3 kg si sa ofere un balans perfect, chiar si atunci cand e manevrat cu o singura mana.
Nu stii unde gasesc topor de spart lemne, la un pret bun, alti utilizatori interesati de o oferta avantajoasa? Intra pe Internet, unde vei gasi numeroase oferte online satisfacatoare.
Lasa un comentariu
0 Comentariu