Motocultoare Ruris – Opinii si Recenzii in 2024
Motocultoarele Ruris sunt la mare cautare in randul celor care vor un astfel de utilaj de calitate, care sa ii ajute la diverse lucrari agricole pe suprafete restranse. Pe cele mai populare modele ti le prezentam in lista de mai jos. Daca nu ai timp sa o parcurgi, afla ca prima pozitie e ocupata de Ruris 918acc, un dispozitiv de 18 CP, care lucreaza la o latime maxima de 1100 mm si minima de 750 mm, care poate patrunde la o adancime de pana la 360 mm si cantareste 165 kg. Daca vrei un model mai accesibil financiar si nu foarte performant, vezi Ruris DAC 6000K.
Tabel comparativ
E un motocultor performant, care va fi de ajutor chiar si pentru suprafete de teren mai generoase, gratie motorului puternic, de 18 CP si a capacitatii cilindrice de 460 cm3. Te ajuta sa lucrezi terenul destul de rapid, putand sa-l reglezi la o latime de 75-110 cm si patrunde pana la o adancime de 36 cm.
Il vei manevra destul de greu daca nu ai conditie fizica buna, deoarece cantareste foarte mult si anume 165 kg.
E o investitie semnificativa, care isi merita banii daca vrei un motocultor puternic, cu un motor de 18 CP si adancime de 360 mm.
Un model din gama semi-profesionala ce te va ajuta sa iti lucrezi terenul eficient, avand un motor in 4 timpi, cu 3 trepte de viteza (2 inainte si una inapoi), ce functioneaza cu benzina, cu un consum de 1 l pe ora, cu capacitatea rezervorului de benzina de 3 l, cu pornire manuala.
Desi are un pret bun trebuie sa iei in calcul si alte accesorii daca ai nevoie, pe care le vei achizitiona separat.
O investitie decenta, dotari tehnice performante, posibilitatea de a adauga si alte accesorii, sunt doar cateva motive pentru care recomandam acest produs.
E acel motocultor pe care ar trebui sa-l aiba pe langa casa oricine are o bucata de pamant pe care o lucreaza, avand un motor cu o capacitate cilindrica de 208 cm3 si o putere de 7 CP. Are o productivitate de 800 m2/h, o latime de lucru de 830 mm si o latime de 560 mm.
Nu se livreaza impreuna cu prea multe accesorii, motiv pentru care va trebui sa investesti apoi sume suplimentare pentru a le achizitiona.
E recomandare pe care ti-o facem daca esti in cautarea unui motocultor accesibil financiar, cu o putere de 7 CP.
Pareri despre cele mai bune motocultoare Ruris
Special concepute pentru diferite lucrari agricole, care sa vina in ajutor atat profesionistilor, cat si amatorilor, aceste produse le poti achizitiona usor din mediul online. Indiferent ca ai nevoie de cositoare motocultor Ruris, prasitoare motocultor Ruris sau doar motosapa, vei gasi diverse modele care sa satisfaca pana si cele mai exigente cereri.
Ruris 918acc
Daca esti in cautarea unui motocultor puternic, ce sa te ajute sa faci fata lucrarilor agricole pe care le ai de realizat in solarii, pe suprafete de teren chiar de peste 10.000 mp, acest model ar putea fi unul potrivit, deoarece are un motor foarte puternic, in 4 timpi, de 18 CP si o capacitate cilindrica de 460 cm3.
Utilajul acesta foloseste benzina ca si combustibil, avand un rezervor de 6.5 litri. Consumul e destul de mic, de doar 1 l/h. Capacitatea rezervorului de ulei e de 1 litru. Referitor la performantele pe care le are in practica, latimea de lucru maxima e de 1100 mm, iar maxima de 750 mm, adancimea e de 360 mm si are 2 viteze pentru mersul inainte si 1 pentru marsarier.
Modelul acesta poate fi destul de greu de manevrat daca nu ai conditie fizica buna, deoarece cantareste 165 kg. Se livreaza impreuna cu: roti de cauciuc, rarita, plug reversibil si roti metalice.
Motocultor Ruris pe benzina:
Ruris DAC 6000K
Daca ai o bucata de teren agricol pe care vrei sa o lucrezi in timpul liber ai nevoie de scule si unelte, iar un motocultor Ruris, la un pret bun, iti va fi de mare ajutor. Acest model este din gama semi-profesionala si se preteaza pentru terenuri mici si mijlocii.
Datorita dotarilor tehnice pe care le detine: motor in 4 timpi; cutie de viteze in 3 trepte: 2 inainte si una in marsarier; alimetare cu benzina cu capacitate rezervor de 3 l si consum de 1 l pe ora; este un ajutor de baza, usor de manevrat si puternic.
Este astfel construit incat permite montarea si a altor accesorii in caz de nevoie precum: remorca, ce are o capacitate de pana la 500 kg, plug, rarita sau dispozitiv pentru a scoate usor cartofii. Latimea de lucru are un maxim de 83 cm si un minim de 56 cm, iar adancimea pana la care poate ajunge este de 29 cm. Cantareste 80 kg.
Motocultor Ruris Zimbru:
Ruris Zimbru
Motocultorul acesta are un motor de 7 CP, o capacitate cilindrica de 208 cm3, fiind un model care vine in sprijinul micilor fermieri, care vor sa lucreze pamantul din gradina sau solarii. El functioneaza pe benzina, are pornire manuala si un rezervor de combustibil cu o capacitate de 3 litri. Marimea rezervorului de ulei e de 0.6 litri.
Utilajul acesta are doua viteze pentru mersul inainte si una pentru inapoi, o latime maxima de lucru de 830 mm si minima de 560 mm. Poate sa patrunda la adancimi cuprinse intre 150 si 250 mm si are o productivitate de 800 m2/h. Consumul de combustibil e de 1 litru/ora.
Acest motocultor vine impreuna cu rotile metalice, cele din cauciuc si cultivatorul. Daca mai vrei si alte accesorii (rarita, dispozitiv de scos cartofi, remorca, plug cu o brazda), va trebui sa le achizitionezi separat. Greutatea utilajului e de 80 kg, asadar, nu e extrem de solicitant.
Motocultor Ruris 731K:
Ruris 731K
In caz ca detii o gradina sau un teren agricol de peste 7000 m atunci un motocultor Ruris 731k este ceea ce ai nevoie pentru a efectua diferite lucrari. Este cu motor in 4 timpi si functioneaza cu benzina, avand un rezervor cu capacitate de 3,6l si un consum de 1l pe ora.
Cutia de viteze este in 3 trepte, cu doua viteze inainte si una in marsarier. Latimea de lucru se incadreaza intre 56 cm si 83 cm, iar adancimea brazdei poate fi de 15 cm sau 34 cm.
Este un set care iti ofera pe langa motosapa propriu-zisa si o rarita, 2 roti de cauciuc si 2 roti metalice. Pornirea este manuala, iar aprinderea este electronica. Se manevreaza usor si este foarte rezistent, avand carcasa din fonta nodulara. Trusa de scule cu care este echipata iti permite sa ai tot timpul la indemana accesoriile dorite.
Motocultor Ruris 7 CP:
Ruris DAC 7000K
Daca ai nevoie de un motocultor Ruris, ieftin si bun, poti sa te bazezi pe acest model, din gama semi-profesionala, dedicat pentru lucrari agricole din solare sau gradini.
Este un motocultor Ruris 7 cp, cu un randament bun, in 30 de minute putand marunti 500 de mp de sol. Avand o cutie de viteze cu 3 trepte, inclusiv marsarier, poti intoarce usor in spatiile inguste de la capatul terenului. Pornirea este manuala si are sistem de aprindere electronic, facil de utilizat chiar si de catre incepatori.
Ca si combustibil se recomanda benzina fara plumb, rezervorul avand o capacitate de 3 l, iar consum mediu fiind de 1 l pe ora. Are o latime de lucru curpinsa intre 83 cm si 56 cm, iar adancimea brazdei este de 29 cm. Pe langa motosapa mai primesti si un set de roti de cauciuc si o rarita.
Accesorii motocultor Ruris
Remorca motocultor Ruris:
Ruris UN2085
In caz ca ai nevoie de un motocultor cu remorca Ruris poti sa le achizitionezi separat, iar acest model de remorca se poate atasa simplu si usor la o mare varietate de motosape ale acestui producator sau ale altora.
Are o capacitate buna de 550 kg, fiind utila pentru transportul animalelor, pentru legume si fructe sau ingrasamant. Basculeaza in partea din spate. Scaunul este ergonomic si absoarbe vibratiile, fiind dotat cu amortizoare, asa ca vei avea o pozitie confortabila.
Sistemul de franare este mecanic, cu pedale si remorca este dotata cu semnalizare rutiera. Cantareste doar 35 kg pentru a nu ingreuna transportul, dar este stabila. Dimensiunile medii (80 x 125 x 37 cm) permit accesul si in locuri inguste.
Roti motocultor Ruris:
Ruris 400 TS 103
Daca tocmai ti-ai achizitionat un motocultor Ruris, la pret bun, dar nu are in dotare si roti metalice, nu e o problema deoarece le poti achizitiona separat, iar acest set poate fi ceea ce iti trebuie.
Sunt compatibile cu o gama larga de motocultoare Ruris atat din gama semiprofesionala, cat si profesionala. Sunt usor de atasat si te ajuta sa sapi indiferent de teren, fiind dotate cu pinteni de atac ce nu patineaza in contact cu solul.
Cele doua roti sunt pe un cadru cu 3 cercuri, sudate intre ele pentru o mai buna rezistenta, iar distanta dintre ele permite o evacuare facila a pamantului. In pachet ai si suruburile de prindere, precum si manicoturile necesare.
Plug motocultor Ruris:
Ruris rev 22015
In caz ca ai un motocultor Ruris 1001 ksd si iti trebuie si un plug pentru a putea ara terenul agricol din dotare, poti sa mergi pe acest produs, special pentru modelul achizitionat.
Este un produs robust ce faciliteaza intoarcerea unor bucati mari de pamant, si fiind perfect echilibrat la contactul cu solul iti va oferi un randament bun. Intoarce brazda doar intr-o singura parte, iar la capatul randului se poate intoarce pe langa aceeasi brazda, ceea ce conduce la un consum mai scazut de combustibil si usurinta in utilizare.
Se monteaza usor chiar daca nu esti specialist si iti asigura un randament bun, economisind pana la 20% combustibil la hectar.
Manicot motocultor Ruris:
Ruris TG 320
Manicotul se monteaza la rotile de cauciuc sau de metal si face legatura intre acestea si echipamentul propriu-zis. Pretul este bun si acest accesoriu te va ajuta sa iti faci lucrarile in bune conditii.
Acest set de doua produse este compatibil cu modelele de motocultor 751 KS si 1001 KSD, echipamente din gama profesionala a producatorului.
Este un model cu blocator, cu o tija potrivita ce ofera stabilitate utilajului in timpul efectuarii lucrarilor agricole.
Ghid de cumparare
Chiar daca agricultura este un hobby pentru tine, sau efectuezi lucrari profesionale care sa iti aduca si un venit, nu ezita sa iti achizitionezi motocultoare Ruris, la preturi bune, care sa te ajute sa executi lucrarile repede si bine. Ruris este un producator de utilaje agricole cu capital 100% romanesc, cu peste 25 de ani de experienta in domeniu, cunoscut si apreciat pe piata nationala. Inainte de a face achizitia stabileste ce nevoi ai pentru a te putea axa pe un produs care sa faca fata lucrarilor si la un pret corect.
Tipul motorului: este una dintre cele mai importante caracteristici deoarece iti ofera informatii despre puterea utilajului, despre consum, ce costuri de intretinere presupune, dar si cat este de eficient pentru suprafata de teren pe care o detii.
Astfel, poti opta pentru motoare electrice care sunt destinate pentru suprafete mai mici de teren, lucrari de tip hobby, la care puterea este exprimata in W; si motoare diesel la care puterea este exprimata in CP si consumul creste direct proportional cu randamentul.
Pentru suprafete mici este suficienta si o putere de 4 CP, pentru ferme mergi pe utilaje cu minim 6 CP, iar pentru terenuri agricole cu suprafete mari conform mai multor pareri despre cele mai bune motocultoare Ruris, puterea trebuie sa depaseasca 8 CP.
Tipul motocultorului: este de asemenea un aspect important pentru a nu alege un utilaj mult prea performant si la un pret ridicat pentru lucrari mici si totodata sa faca fata terenului pe care il detii. Astfel producatorul ofera 3 tipuri de motocultoare:
Motocultoare hobby: sunt eficiente pentru suprafete mici de teren sau pentru gradina proprie. Au un raport calitate – pret bun, se manevreaza usor si au dimensiuni mai reduse pentru a fi comod de depozitat intr-o magazie sau garaj.
Motocultoarele semi-profesionale: Se preteaza pentru suprafete de lucru mai mari, ferme, de 300 mp sau 5000 mp, in gradina sau la camp. Sistemul de transmisie este mai performant decat cele din gama hobby, si au cutie de viteze. Nu necesita operatiuni complexe de intretinere si au, de asemenea, un randament bun. Se pot atasa si alte dispozitive si accesorii, inclusiv o mica remorca.
Motocultoarele profesionale: Sunt cele mai performante si mai solide modele oferite de producator. Transmisia de la motor la cutia de viteze se face prin ambreiaj, iar cutia de viteze este cu pinioane in baie de ulei. Se preteaza pe diferite soluri pentru lucrari complexe sau usoare, fiind un aliat de nadejde pentru muncile agricole.
Pot fi folosite pentru diverse operatiuni avand o gama larga de accesorii care se pot utiliza, unele venind deja la pachet, iar alte putand fi achizitionate ulterior in functie de necesitati. Se folosesc pe suprafete mari de teren, la camp, in solare sau gradini, avand un randament bun si fiind foarte eficiente.
Latimea de lucru: acest aspect ofera informatii despre dimensiunea brazdei pe care o puteti lucra la o singura trecere si este importanta, fiind in corelatie directa cu terenul pe care il aveti. Astfel, pentru lucrari de tip hobby, intr-o gradina cu suprafata mai mica, ingusta, este suficienta o latime cuprinsa intre 50 – 80 de cm. Modelele semi-profesionale pot avea o latime de pana in 100 cm, iar cele profesionale pot ajunge pana in 140 – 150 cm.
Adancimea de lucru: este in corelatie directa cu greutatea dispozitivului, astfel o masina mai grea, din gama profesionala, va avea adancimi de lucru mai mari decat un model de tip hobby. Vitezele de asemenea au influenta, astfel viteza 1 se foloseste pentru soluri mai dificile, mai dure, viteza 2 este potrivita pentru terenuri mai afanate, iar viteza a 3 este de obicei pentru marsarier.
Accesorii: un model echipat complet te ajuta la diferite activitati din sectorul agricol si poti opta pentru pachete ce vin cu tot felul de accesorii, dar la un pret mai ridicat, sau modele simple pentru una sau doua aplicatii, la un pret mai scazut.
Printre cele mai uzuale accesorii ce vin la pachet sunt rotile pentru transport din cauciuc, rotile metalice, prasitoare, rarita, plug, dispozitive pentru scos cartofii etc. La modelele semi-profesionale sau profesionale ce au peste 6 CP se poate atasa si o remorca ce te ajuta sa transporti diferite produse de care ai nevoie, precum: animale mici, legume, fructe din productia proprie, ingrasamant pentru teren etc.
Mai poti fi atent la cateva aspecte care tin de comoditatea utilizatorului, de siguranta, cum ar fi: ghidon cu coarne lungi si reglabil, panou de comanda, oprire automata etc.
Pret: pentru a-ti putea face bugetul corect iti oferim si cateva informatii legate de pretul de achizitie. Astfel, pentru un model din clasa hobby pretul este mai redus, gasind motocultor pana in 1000 lei. Modelele semi-profesionale au un pret ce variaza intre 1000 si 2000 lei, sau chiar mai mult. Produsele profesionale ajung la preturi cuprinse intre 2300 si 5000 lei, avand performante ridicate, randament bun si accesorii.
Intrebari frecvente
Cum comand piese de motocultor Ruris? Gasesc pe site-ul de producator?
Fiind unul dintre cei mai populari producatori din Romania, poti gasi cu usurinta produsele comercializate de ei, precum si accesorii si piese pentru motocultoare. In mediul online ai o gama variata a acestor produse, atat in magazinele de specialitate, cat si pe site-ul producatorului si poti gasi cu usurinta motocultoare Ruris, ieftine si bune.
Pe site-ul producatorului www.ruris.ro poti beneficia si de ajutor sau service in caz de nevoie. De asemenea, poti vizita magazinul online al producatorului pentru a vedea si ce alte echipamente mai poti achizitiona (https://magazinruris.ro/).
E adevarat ca motocultoarele Ruris sunt doar asamblate in Romania?
Conform declaratiei producatorului de pe site-ul oficial acesta se ocupa cu “activitati de cercetare, dezvoltare si productie” a diferitelor produse necesare pentru lucrari agricole.
Daca vrei sa afli mai multe despre motocultorul pe care l-ai ales consulta manualele de utilizare, unde la specificatii tehnice si certificatul de conformitate sau declaratia de conformitate, ai toate informatiile necesare despre produs. Astfel spre exemplu motocultorul 5500 R de tip hobby are trecut la producator Z.F.G.M. Co. din China, iar modelul 701KS din gama profesionala are trecut ca si producator Ruris.
Cele mai uzuale accesorii Ruris pentru motocultor
Acum ca ti-ai achizitionat cel mai bun motocultor Ruris poti sa te indrepti si spre alte accesorii care sa te ajute sa iti executi cu precizie si eficient lucrarile necesare. Producatorul ofera o gama larga de accesorii, printre cele mai uzuale fiind:
Roti metalice – sunt de mai multe tipuri si se monteaza in partea din fata, in locul frezelor, echipamentul fiind astfel pregatit pentru a putea avea o priza mai buna pe sol, in momentul executarii altor lucrari. Pot fi cu manicot sau fara.
Remorca – ce poate fi folosita la transportul anumitor materiale, pentru ingrasaminte, pentru produsele culese precum legume sau fructe, pentru transportul animalelor mici. Poate fi de mai multe dimensiuni si trebuie sa fii atent la acest aspect in caz ca accesul este ingust. Variaza si greutatea suportata intre 450 kg si 1000 kg.
Plug – acesta se poate monta tot in partea din fata cu un adaptor dedicat, si ajuta la arat. In general sunt cu intoarcerea brazdei pe o singura parte, in directia de mers.
Cultivator – se foloseste pentru a pregati pamantul prin maruntire, afanare si nivelare, dar este util si pentru a distruge buruienile ce apar intre culturi.
Semanatoare – se ataseaza usor fixandu-se pe suportul piciorului motocultorului. Ajuta la procesul de insamantare a solului dupa ce au fost executate lucrarile de pregatire. Adancimea de plantare poate varia intre 10 si 35 de mm, iar capacitatea cuvei este, in general, de 5 kg seminte.
Dispozitiv de scos cartofii – daca pe langa alte culturi te ocupi si de cartofi ai nevoie de un dispozitiv care sa te ajute sa ii scoti usor si mecanizat. Se monteaza cu usurinta folosind un adaptor pentru accesorii si doua suruburi pentru fixarea acestuia.
Dispozitiv de plantat si fertilizat cartofii – este un dispozitiv de mare ajutor pentru producatorii de cartofi, ce indeplineste mai multe operatiuni si anume: insamanteaza, acopera santul creat si fertilizeaza. Este compatibil cu motocultoarele Ruris din gama profesionala si este de mare ajutor, usurand munca si executand rapid si bine operatiile pentru care este destinat.
Lasa un comentariu
2 Comentarii
March 21, 2021 at 9:43 am
Buna ziua. Mai jos am postat 2 poze. Nu știu cum trebuie prins al doilea fir de lângă cel galben. Masa am prins-o de un șurub de sub rezervor. Ruris 731k este modelul. Ma incurca faptul ca mai sunt încă 3 cabluri negre nemufate, nici acestea nu știu ce sa fac cu ele. Exact asa a venit. Multumesc anticipat !
Respuesta
March 22, 2021 at 8:57 am
Buna, Ionut,
Vezi in clipul de aici cum trebuie sa arate conexiunea: https://www.youtube.com/watch?v=6xTIrua_rVg
De la 3:55 incepe partea care te intereseaza.
Succes!
Respuesta