Cel mai bun motocultor Rotakt

Am modificat articolul ultima data pe: 16.01.25

 

Modele recomandate in 2025

 

 

Rotakt RO 1100-6D

 

1.Rotakt RO 1100-6 DCel mai bun motocultor Rotakt pentru cultivatorii de suprafete medii de teren este reprezentat de modelul RO 1100-6D. Produsul este alimentat de un motor diesel in 4 timpi cu un cilindru si racire fortata cu aer. Injectia directa impreuna cu demarorul manual cu sfoara si supapa de decompresie fac ca pornirea motorului sa se faca usor si rapid.

Puterea motorului este de 6 CP (4.41 kW) calculata la 3600 rotatii pe minut, ceea ce face ca dispozitivul sa functioneze cu un consum moderat de motorina. Capacitatea rezervorului este mare, de 5 litri, iar toba de esapament este supradimensionata, ceea ce iti va garanta un lucru fara pauze timp de aproximativ 5 ore. Filtrul de aer are o capacitate mare de filtrare si este reprezenat de un burete si un pahar decantor cu ulei.

Astfel, intretinerea este foarte usoara si nu este nevoie sa schimbi filtrele periodic, fapt ce duce si la o crestere a duratei de viata a motorului. Produsul functioneaza cu 3 viteze, doua inainte si una inapoi, si are o latime de cultivare de 110 cm si o adancime de cultivare de 30 cm – valori la limita superioara pentru un produs de aces tip.

 

 

 

 

 

Rotakt RoG 80

 

2.Rotakt RoG 80Un motocultor Rotakt ieftin si bun, destinat profesionistilor, este modelul RoG 80. Dotat cu un motor de 7 CP si cu roti mari de cauciuc, produsul face fata cu brio si pe cele mai dificile terenuri. Fiind atat de puternic si de manevrabil, ii poti atasa fara ezitare un plug, o remorca sau o semanatoare.

Latimea de lucru este variabila, cuprinsa intre 560 si 800 mm, frezele fiind segmentabile si detasabile. Adancimea de lucru este de asemenea reglabila, intre 150 si 250 mm, astfel incat produsul poate fi utilizat si intre randurile de vita de vie, dar si la camp. Ghidonul este reglabil pe doua directii, sus-jos si stanga-dreapta, astfel incat aparatul este usor de utilizat indiferent de inaltimea celui care il manevreaza.

Motorul este unul in 4 timpi, cu transmisia pe baza de curea intre motor si reductor, respectiv lant intre reductor si freze. Este doat cu 3 viteze, doua inainte si una inapoi, deci ciltiva in mod versatil, si este alimentat cu benzina, avand un rezervor cu un volum de 5 litri.

 

 

 

 

 

Rotakt RO10

 

3.Rotakt RO10Rotakt RO10 este o motosapa recomandata celor care detin in ingrijire o suprafata mica de teren, pe care vor insa sa o lucreze eficient, fara efortul pe care il implica sapa traditionala. El este echipat cu un motor de 1.7 CP alimentat cu benzina cu un cilindru si racire cu aer in 2 timpi. Pornirea se face cu ajutorul unui demaror cu sfoara, rapid si eficient.

Dispozitivul este echipat cu doua tronsoane cu 4 cutite si asigura o latime de cultivare de 250 mm si o adancime de cultivare de 200 mm. Avand o greutate de doar 10 kg, este usor de manevrat, fiind oricum mai putin obositor decat perspectiva de a sapa gradina manual.

Dispozitivul este recomandat pentru suprafete de teren reduse, mai mici de 5000 mp, performantele cele mai spectaculoase fiind inregistrate pe suprafete in jur de 2000-3000 metri patrati. Manerul ergonomic si reglabil pe inaltime contribuie de asemenea la manevrarea usoara a aparatului, indiferent de tipul de sol care va fi lucrat.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune motocultoare de la Rotakt

 

Ghidul cumparatorului

Utilizarea unui motocultor pentru actiunile agricole specifice efectuate pe o suprafata de teren de dimensiuni medii sau medii-mari reprezinta modalitatea ideala de a scuti efort si timp si de a obtine un rezultat cel putin satisfacator al muncii tale. Asadar, decizia de a achizitiona unul nu ar trebui sa fie prea dificila. Cu ajutorul lui vei putea efectua cateva dintre cele mai importante si mai solicitante actiuni agricole, cum sunt sapatul si prasitul, intr-un timp mult mai scurt, cu mult mai putina munca si cu rezultate mult mai bune. Alegerea unui motocultor marca Rotakt este recunoscuta de numerosi cultivatori din Romania drept una deosebit de inspirata, aprecierile exprimate de acestia cand li s-au solicitat pareri despre motocultoarele Rotakt fiind in perfecta concordanta cu cifrele de vanzari ale companiei, care cresc de la an la an. Iata asadar la ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi un motocultor.

Brandul: Rotakt este o firma pur romaneasca infiintata in 1994 in Ramnicu Valcea, care intial isi propusese sa aiba activitate de import, insa in scurt timp a inceput sa comercializeze propria gama de produse, constand in motocultoare, motocoase, masini de tuns iarba si accesorii pentru aceste utilaje cat si consumabile pentru motopompe si generatoare de curent. Aprecierea de care se bucura pe piata romaneasca i-a incurajat pe producatori sa isi continue si sa isi diversifice activitatea, firma fiind in continuare in crestere.

 

Puterea motorului: Rotakt produce motocultoare alimentate fie cu benzina, fie cu motorina, puterea nominala a acestora variind intre 6 si 9 CP. Daca luam in calcul faptul ca 1 CP este echivalentul a aproximativ 735W, devine usor de observat ca exista o diferenta substantiala intre cele doua extreme de putere oferite de acest brand. O putere superioara este evident sinonima cu o eficienta sporita, dar si cu un consum mai mare ce conduce la o autonomie mai redusa. Suprafata lucrata in acelasi interval de timp se poate insa dubla sau tripla, asadar investitia intr-un dispozitiv puternic este perfect justificata daca detii o suprafata mare de teren.

 

Latimea si eficienta frezelor: la o trecere, motocultorul va acoperi o suprafata de teren egala cu lungimea axului cu freze. Asadar, cu cat acesta este mai mare, cu atat va fi necesara efectuarea a mai putine curse pe terenul pe care il ai in lucru. Latimea frezelor variaza intre 80 si 140 cm; ea poate fi fixa sau reglabila. Eficienta frezelor este demonstrata de adancimea pana la care ajung acestea in pamant: un model hobby sapa pana la o adancime de 20 cm, in timp ce modelele profesionale pot ajunge pana la adancimea de 25 cm.

 

Functiile suplimentare: definesc eficienta si manevrabilitatea produsului. Un motocultor cu remorca, sau unul caruia i se poate atasa o remorca, va oferi mai mult spatiu de depozitare pentru accesoriile proprii si pentru alte unelte necesare in timpul lucrului; un panou de control usor de utilizat te va scuti de multa bataie de cap; optiunea de marsarier te va ajuta sa cureti frezele daca pamantul este lipicios; pornirea si oprirea usoare si rapide sunt un plus pe lista de avantaje.

Suntem siguri ca te-am convins si ca acum stii ce parametrii sa cauti cand pornesti la cumparaturi. Nu ramane decat sa identifici unde gasesc motocultor Rotakt la un pret bun alti cumparatori, iar noi te ghidam catre studierea ofertei magazinelor online. In continuare poti studia o lista de trei asemenea produse, disponibile in conditii foarte avantajoase.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu