Gradina Vesela
  • Motocultor Diesel
  • Motocultor Honda
  • Motocultor Ruris
    • 8 instructiuni de utilizare pentru motocultoarele Ruris
    • 9 pasi ca sa pornesti un motocultor Ruris
  • 8 aspecte importante despre motocultoare
  • Branduri de motocultoare
  • Motosape
  • Motocultoare

Gradina Vesela

  • Motocultor Diesel
  • Motocultor Honda
  • Motocultor Ruris
    • 8 instructiuni de utilizare pentru motocultoarele Ruris
    • 9 pasi ca sa pornesti un motocultor Ruris
  • 8 aspecte importante despre motocultoare
  • Branduri de motocultoare
  • Motosape
  • Motocultoare

Gradina Vesela

Cel mai bun motocultor diesel

by Echipa GradinaVesela Am modificat articolul ultima data pe: 08.03.21
Am modificat articolul ultima data pe: 08.03.21

 

Motocultoare diesel – Opinii si Recenzii in 2021

 

Fie ca executi lucrari agricole pe langa casa, ca si hobby, fie ca ai o ferma si te ocupi cu agricultura, un motocultor diesel este o achizitie de baza care te ajuta in munca. Bertolini 413S, chiar daca are un pret mai ridicat, acesta se reflecta in calitatea si performantele produsului, avand si multiple functii ce te ajuta sa gestionezi mai usor munca si sa fii in siguranta. Motorul dezvolta o putere de 11 cp, are o latime de lucru de maxim 70 cm, o adancime de pana la 25 cm si 6 trepte de viteza. Un produs ieftin si bun, dedicat pentru lucrari profesionale este si Ruris 650KSD. 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Bertolini 413S
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Poti sa optezi pentru acest tip de motocultor pe diesel daca ai nevoie de un echipament performant, dedicat pentru lucrari agricole de mare anvergura, fiind dotat cu un motor de 11cp, cu multiple sisteme de siguranta si posibilitati de reglaje pentru a fi cat mai confortabil, la care pot fi cuplate si diverse accesorii in functie de necesitati.

Fiind un model profesional, dotat cu numeroase functii are si un pret mai ridicat decat alte modele prezentate.

Este un model de motocultor diesel performant, dedicat pentru lucrari agricole profesionale.

Afla detalii
Cel mai bun pret

A 2-A OPTIUNE!

Ruris 650KSD
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest model de motocultor pe motorina se adreseaza micilor intreprinzatori, avand un randament bun, dotat cu motor in 4 timpi, de 6 cp, cutie de viteze in 3 timpi (2 pentru inainte, 1 marsarier), ce vine echipat cu rarita, 2 roti din cauciuc si 2 roti metalice, ce poate fi usor dotat cu alte accesorii in functie de tipul de lucrare.

Adancimea de lucru este pana la 20 de cm, asa ca daca ai nevoie de motocultoare ce pot executa lucrari la o adancime mai mare orienteaza-te spre un alt model.

Pret bun, eficient si cu consum redus fata de modelele traditionale, sunt doar cateva motive pentru care recomandam acest produs.

Afla detalii
Cel mai bun pret

A 3-a Optiune!

DKD Wm 1100BE
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E o alegere potrivita pentru tine daca ai nevoie de un model de motocultor pe motorina, cu motor puternic de 12 cp, dotat cu ghidon ce se poate regla pentru a fi comod de manipulat, echipat cu rarita, semanatoare si roti de cauciuc cu diametru mare (500 mm), cu latime de lucru reglabila (90 - 140 cm) si adancime variabila (15 - 30 cm).

Fiind un model puternic, are si un nivel de zgomot destul de ridicat de 98 dB, si este indicat sa porti casti de protectie.

Un model de motocultor diesel destinat pentru lucrari profesionale, cu motor puternic si posibilitati de reglare a dimensiunilor de lucru.

Afla detalii
Cel mai bun pret

 

 

Pareri despre cele mai bune motocultoare diesel

Pentru a te putea orienta mai usor in varietatea de modele existente pe piata, iti oferim in continuare o lista cu cele mai populare modele dispuse pe diverse categorii. 

 

 

Motocultor Lombardini diesel 11 CP:

 

Bertolini 413S 

 

In caz ca iti doresti unul dintre cele mai bune motocultoare diesel poti sa optezi pentru acest model si nu vei fi dezamagit. 

Dispune de mai multe functii care ii cresc performantele, sunt pentru siguranta utilizatorului si pentru usurinta in manuire cum ar fi: ghidon prevazut cu sistem antivibratii ce poate fi regla pe inaltime si pe lateral, se roteste cu 180 de grade; dispozitiv de blocare pentru stationare si maneta de control; sistem de blocare pe fiecare roata in parte; sistem de pornire cu demaror mecanic etc.

Acest tip de motocultor lombardini diesel 11 cp, are un motor in 4 timpi cu racire cu aer. Capacitatea rezervorului de motorina este de 5l, si, avand un consum mediu de 2,2 l pe ora, ai o autonomie de cel putin 2 ore de lucru. Dispune de 6 trepte de viteza (3 pentru inainte si 3 pentru marsarier).

Rotile sunt din cauciuc si au ecartamentul reglabil. Poate ajunge la o adancime de pana la 25 cm, avand sistem de control al adancii. Latimea maxima a brazdei intr-o singura trecere este de 70 cm. Este un motocultor dedicat pentru lucrari profesionale si permite atasarea diverselor accesorii potrivite pe tipul de operatiune executat. 

 

 

Motocultor Ruris diesel:

 

Ruris 650KSD 

 

Daca vrei un motocultor diesel ieftin si bun cu care sa iti poti efectua simplu si eficient lucrarile agricole pe terenul pe care il detii, te poti indrepta cu incredere spre acest model. Este o varianta imbunatatita a modelelor anterioare, venind astfel in intampinarea micilor fermieri. 

Acest motocultor Ruris diesel dispune de un motor cu vibratii reduse, ce dezvolta o putere de 6 cp. Cutia de viteze imbunatatita are 3 trepte, 2 fiind pentru inainte si una pentru marsarier. In comparatie cu un model traditional, acest dispozitiv asigura o reducere de pana in 20% la consumul de combustibil. 

Ca si parametri de lucru mentionam o latime reglabila intre un minim de 80 cm si un maxim de 100 cm, o adancime de 20 cm, si are o productivitate de 1000 mp pe ora. Avand o greutate de 87 kg poate fi usor de transportat. Capacitatea rezervorului de motorina este de 2,5 l. 

La achizitie primesti dispozitivul propriu-zis, o rarita si doua seturi de roti: unul din cauciuc pentru transport si unul metalic, fara manicot, pentru diferite lucrari. La motocultor se mai pot pune ulterior si alte accesorii in functie de lucrarile pe care le executi, si anume: plug, remorca, dispozitiv pentru plantat cartofi etc. 

 

 

Motocultor diesel 12 CP:

 

DKD Wm 1100BE 

 

In caz ca vrei sa optezi pentru un motocultor diesel 12 cp pentru a efectua lucrari agricole profesionale, poti sa achizitionezi acest model. Este dotat cu 2 freze si 40 de lame, avand o productivitate de 1100 mp pe ora. Ai posibilitatea sa reglezi latimea de lucru intre 90 cm minim si 140 cm maxim, precum si adancimea de la 15 cm la 30 cm.

Motorul este in 4 timpi cu racire pe aer, si are 3 trepte de viteza, 2 pentru mersul inainte si una pentru marsarier. Capacitatea rezervorului de carburant este generoasa de 4,6l, iar rezervorul de ulei are  capacitate de 2l. Pentru o manipulare cat mai facila ghidonul poate fi reglat atat pe inaltime cat si pe orizontala. 

Vine cu accesorii incluse putand fi folosita ca rarita ce poate fi reglata si ca semanatoare manuala. In pachet mai ai rotile din cauciuc cu diametru de 500 mm, precum si freze ajustabile. 

Are un nivel de zgomot mai ridicat de 98 dB. Ca si dimensiuni este medie avand o lungime de 120 cm, o latime de 55,5 cm si o inaltime de 85 cm. Cantareste 178 kg. Are un design placut, fiind de culoare rosie. 

 

 

Motocultor Rotakt diesel:

 

Rotakt ROG135E   

 

Acest model de motocultor Rotakt diesel poate fi utilizat pentru diferite lucrari, de la intretinerea unei mici gradini, la vie sau la munca campului, avand posibilitatea de a cupla usor diferite accesorii precum plug, remorca, dispozitiv de cosire, semanatoare etc. 

Poate fi utilizat si pe suprafete mari de teren de pana in 10000 mp, fiind dotat cu un motor ce dezvolta o putere de 9 cp, in 4 timpi. Il poti folosi chiar daca nu ai experienta avand pornire automata care nu iti va crea batai de cap. De asemenea, poate fi folosit pe diverse tipuri de teren, inclusiv suprafete dure, si pe orice vreme (chiar ploioasa). Are 3 viteze (2 inainte si marsarier).

Fiind dotat cu freze detasabile si segmentabile poti regla usor latimea de lucru intre 56 cm si 135 cm, precum si adancimea intre 15 – 30 cm. Rezervoarele sunt generoase, cel pentru combustibil avand o capacitate de 5l, cel pentru ulei de 1,65l. 

Este un motocultor diesel la pret bun, cu roti mari din cauciuc (diametrul de 500 mm), cu suport pentru freze, carcasa din fonta si far ce te ajuta sa lucrezi si pe inserat cand lumina este scazuta (bateria este inclusa in pret). 

 

 

Alte modele diesel:

 

Progarden HS 1100A  

 

Cei care isi doresc un motocultor diesel la un pret bun se pot baza pe acest model, dedicat pentru lucrari profesionale, dotat cu motor in 4 timpi ce dezvolta o putere de 7 cp. 

Cu o constructie simpla si solida (cantareste 115 kg) poate fi folosit chiar si pe un teren mai dur, fiind potrivit pentru suprafete de pana in 10.000 mp. 

Are performante bune, avand ca si parametri de lucru o latime cuprinsa intre un minim de 50 cm si un maxim de 120 cm, freza putand fi segmentata in doua parti, poate ajunge la o adancime de pana in 35 cm cu un minim de 10 cm, fiind unul dintre cele mai performante modele la acest aspect, si are 3 viteze de lucru (2 pentru inainte – viteza 1 pentru teren dur, viteza 2 pentru teren afanat si marsarier). Pe marginile frezei este dotat cu discuri de protectie a plantelor.

Se pot conecta usor diferite dispozitive (ce se achizitioneaza separat in functie de necesitati) ce tin de anumite operatiuni, cum ar fi: plug simplu pentru arat, plug pentru cartofi, roti mari metalice, diferite extensii etc. Motocultorul vine dotat cu roti mari din cauciuc, necesare pentru manipulare si transport.  

 

 

Media Line WM1100BE-6  

 

Acest tip de motocultor diesel are o constructie simpla si solida pentru a face fata executarii de lucrari agricole pe orice fel de teren, inclusiv pe cele dure. Poti sa il echipezi usor cu tot felul de accesorii, pe care le achizitionezi separat in functie de necesitati precum: plug, rarita, cultivator, sistem de cosire, plug pentru cartofi, remorca etc.

Din punct de vedere tehnic este bine echipat, avand un motor in patru timpi, cu injectie directa, racirea se face fortat cu aer si este un motocultor diesel 10 cp. Se porneste in mod clasic, avand demaror cu sfoara, manual, sistem de decompresie de tip supapa si pornire la cheie cu sistem electric. Are cutie de viteze cu 6 pozitii, 4 pentru mersul inainte si 2 pentru marsarier. 

Capacitatea rezervorului de motorina este marita, fiind de 3,5 l, iar capacitatea rezervorului de ulei este de 0,8l. Fiind dotat si cu toba de esapament supradimensionata, permite lucrul in regim continuu de pana la 5 ore.

Profilul frezei este hexagonal si permite reglarea latimii de lucru de pana la 135 cm. Adancimea de lucru se poate si ea regla intre 15 si 30 cm. Cutitele au o forma elicoidala si sistem de autoascutire. Pentru a putea lucra in bune conditii, ghidonul se poate regla atat sus- jos, cat si stanga – dreapta. Coarnele sunt lungi, ceea ce ofera un bun control asupra motocultorului, iar comenzile sunt pozitionate optim pentru confort maxim in timpul utilizarii. 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Motocultorul este un dispozitiv de maruntire a solului, ce functioneaza cu ajutorul unei freze, fiind un dispozitiv de baza pentru mai toate lucrarile agricole. Multe modele permit atasarea diverselor accesorii necesare pentru diferite operatiuni care sa te ajute sa ai productivitate mare si randament bun. Modelele existente pe piata sunt foarte diverse si pentru a alege cel mai bun motocultor diesel trebuie sa te informezi in prealabil si sa iti fixezi cateva criterii, iar noi iti venim in ajutor cu cateva informatii relevante.

 

 

Puterea motorului: un prim aspect important pentru alegerea motocultorului diesel este puterea motorului ce este exprimata in cai putere, precurtat cp. Se alege in functie de suprafata de lucru astfel: pentru lucrari de tip hobby, in caz ca ai o gradina mica pe langa casa este suficient si un motocultor cu o putere a motorului de 4cp; pentru uz semiprofesional, la o ferma mica poti alege modelele de 4 – 6 cp, fiind un dispozitiv potrivit pentru terenuri de pana in 7000 mp; daca executi lucrari profesionale pe terenuri mari de peste 7000 mp atunci ai nevoie de un motor puternic de peste 6 cp, putand ajunge la modele performante cu peste 15 cp. 

 

Parametri de lucru: daca e sa tinem seama de mai multe pareri despre cele mai bune motocultoare diesel potrivite pentru diverse lucrari atunci parametri de lucru trebuie sa fie reglabili cu marje cat mai mari pentru a te putea adapta usor la cerinte. Sunt mai multe aspecte legate de acest criteriu si anume:

Latimea de lucru: tine de latimea frezelor si iti arata portiunea lucrata la o singura trecere. Posibilitatea de reglare a latimii este un aspect foarte important daca ai mai multe tipuri de culturi, la fiecare fiind necesara o anumita distanta intre rasaduri ( spre exemplu la cartofi ai nevoie de o distanta cuprinsa intre 70 – 90 cm).

Adancimea de lucru: reprezinta adancimea pana la care patrund frezele pentru a marunti terenul si, de asemenea, este diferita pentru fiecare tip de cultura in parte. Cu cat dispozitivul cantareste mai mult, cu atat adancimea la care patrund frezele este mai mare. Astfel, motocultoarele cele mai slabe au o adancime de lucru de pana la 15 cm, modelele performante ajungand si pana la 30 cm, cu posibilitatea de reglare.

Treptele de viteza: in mod uzual, motocultoarele diesel la preturi bune au trei viteze: 2 pentru mersul inainte (viteza 1 fiind potrivita pentru terenuri mai dure, viteza 2 pentru cele mai moi, mai afanate) si o viteza pentru marsarier. Modelele performante au mai multe trepte de viteza, atat pentru inainte (3 – 4), cat si pentru inapoi (2 – 3).

 

Dotari si functii: pentru a lucra cat mai usor si mai confortabil trebuie sa fii atent si la dotarile pe care le are motocultorul, fiind mai multe aspecte, printre care amintim: 

Sistemul de pornire: care poate fi manual – automat, la care ai nevoie de experinta pentru a nu ineca motorul, sau automat, potrivit si pentru incepatori, comod si usor de folosit.

Ghidonul: cu cat coarnele sunt mai lungi cu atat va fi mai usor de manevrat. De asemenea, poti opta pentru modele care sa iti permita reglarea acestuia atat pe inaltime, cat si in laterala, pentru a gasi pozitia optima pentru tine.

Panoul de comanda: cu cat este mai la indemana cu atat iti va fi mai usor sa-l accesezi si astfel vei controla facil utilajul. 

Oprire automata: este o functie foarte utila deoarece in caz de probleme motocultorul de opreste automat si nu vei fi supus riscului de accidentare. 

 

Nivel de zgomot: este un aspect de care trebuie sa tii seama, mai ales daca lucrezi in gradina si exista riscul de a deranja vecinii. Astfel poti sa mergi pe modele cu un nivel de zgomot mai scazut, precum cele destinate pentru hobby, sau lucrari semi-profesionale (50 – 60 dB), cele din gama profesionala fiind la un nivel de zgomot destul de ridicat de pana la 100 dB sau mai mult. 

 

 

Accesorii: Unele modele de motocultoare diesel vin la pachet cu o serie de accesorii potrivite pentru diferite tipuri de lucrari, iar altele se preteaza la montarea de accesorii achizitionate separat in functie de tipul de munca pe care vrei sa-l prestezi. 

Printre cele mai uzuale accesorii mentionam: roti de cauciuc pentru transport; remorca pentru a putea transporta diverse (fan, animale mici, produsele recoltate etc.) ce se pot atasa la modele de cel putin 6 – 7 cp; rarita, semanatoare, sistem de cosire, plug, dispozitiv pentru cartofi, prasitoare etc. – pe care le vei alege in functie de tipul de lucrare agricola pe care vrei sa-l executi. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Cat m-ar costa un motocultor diesel second hand?

Deoarece investitia initiala nu este mica, poti sa cauti oferte si in mediul online, second hand, pentru a te putea orienta spre modele de motocultoare diesel ieftine si bune. Poti gasi variante puternice, peste 13 – 14 cp, la preturi de 3.000 – 5.000 lei. Un motocultor diesel cu remorca il poti achizitiona si la 9.000 – 10.000 lei. Modelele din gama hobby au preturi sub 3.000 lei. 

 

 

Ce aleg pentru suprafete mari, motocultor diesel sau pe benzina?

Pentru suprafete mari ai nevoie de putere si de rezistenta in timp, cu consum mic, iar un motocultor pe motorina, la aceleasi specificatii tehnice este foarte eficient si conduce la costuri de productie mai mici. Poti sa mergi spre exemplu, pe un motocultor 13 cp diesel, din gama profesionala care te va ajuta sa executi cu succes lucrarile agricole de pe terenul tau. 

 

 

 

Pornirea motorului la un motocultor diesel

Acum ca ai achizitionat deja cel mai bun motocultor diesel, pliat perfect pe necesitatile tale citeste cu atentie manualul de utilizare pentru a sti cum functioneaza si cum il intretii pentru o viata cat mai lunga. 

 

 

Pornirea motorului se face in cativa pasi si iti voi prezenta acest lucru prin exemplificare la motocultor Ruris 1001 ksd 10 cp diesel. Este un model recomandat pentru suprafete mai mari de teren, cu un motor puternic. 

Un prim pas este asezarea dispozitivului in pozitie orizontala, urmand apoi sa alimentezi cu ulei si motorina (vezi in cartea tehnica ce este recomandat sa folosesti). Dupa ce ai completat cu carburantul necesar, vei deschide pana in pozitia maxima robinetul de motorina, care se afla pozitionat sub rezervor.

Maneta de acceleratie se pozitioneaza la maxim si se actioneaza decompresorul prin apasare, pentru a ajunge in pozitie orizontala. In caz ca acesta revine actioneaza manual asupra demarorului pana acesta iti opune rezistenta, dupa care apesi din nou decompresorul.

Se introduce cheia in contact si se pozitioneaza pe Start. Daca nu porneste in 10 secunde verificati din nou ca ati trecut prin toti pasii anteriori si reluati pornirea la cheie. 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CUPRINS

  • Tabel comparativ
  • Pareri despre cele mai bune motocultoare diesel
  • Motocultor Lombardini diesel 11 CP:
  • Motocultor Ruris diesel:
  • Motocultor diesel 12 CP:
  • Alte modele diesel:
  • Ghid de cumparare 
  • Intrebari frecvente 
  • Pornirea motorului la un motocultor diesel


Sitemap
Termeni si Conditii

Proiectele Noastre

Gradinavesela.ro foloseste cookies pentru a va putea oferi o experienta optima atunci cand navigati pe site-ul nostru. Continuarea navigarii constituie acceptul d-voastra .Accept Reject Mai mult detalii
Politica de Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

SAVE & ACCEPT
wpDiscuz