Cel mai bun hidrofor cu ejector

Am modificat articolul ultima data pe: 24.04.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Evotools JET MQ 370D

 

1.Evotools JET MQ 370DCa sa poti cumpara cel mai bun hidrofor cu ejector de adancime si sa il gasesti la un cost relativ scazut, e bine sa te orientezi sa afli mai multe despre aceasta oferta Evotools. Este vorba despre un grup hidrofor cu autoamorsare, propulsat de un motor asincron de 750W, cu carcasa rezistenta si usoara, din aluminiu.

Incorporeaza un rezervor cu capacitate de 24l, ceea ce il incadreaza in tiparele aparatelor conventional utilizate in gospodarii. Pompa e facuta din fonta, foarte rezistenta. Este un model proiectat pentru a lucra in principal cu apa curata, in instalatii casnice, pentru irigatii pe suprafete limitate sau in transferul lichidelor alimentare. Se conecteaza la retea si preia lichidul de la adancimi maxime de 20m, ducandu-l pentru livrare pana la inaltimi de 48m.

Dispozitivul este echipat cu manometru, deci iti arata constant presiunea interna corect. Este inclus si un presostat, care regleaza valorile de functionare. Pentru racord, include un filet de 25 – 32mm, dar nu se livreaza cu tot cu furtunul de aductiune. Se monteaza facil, deoarece gol cantareste circa 17Kg, iar garantia pentru 2 ani contribuie la reliefarea listei de avantaje.

 

 

 

 

 

Wasserkonig HW25 25H N

 

2.Wasserkonig HW25 25H N -Acest hidrofor cu ejector ieftin si bun Wasserkonig este apreciat pentru pompa autoamorsabila din dotare si pentru faptul ca se livreaza insotit de ejector. Ca vas de acumulare, include un rezervor de 24l volum de stocare, potrivit pentru us casnic si adecvat si pentru pomparea lichidelor alimentare, avand, totodata, garnitura din cauciuc alimentar.

Include motor monofazat cu doi poli ce asigura o putere nominala de 750W. Coordonatele de lucru sunt imbucuratoare, aparatul aspirand pana la maxim 25m adancime si furnizand apa pana la circa 30m inaltime. Este echipat deopotriva cu manometru si presostat, avand si o functie de protectie termica ce se auto-reseteaza. De aici rezulta posibilitati optime de control pentru presiunea interna si siguranta in exploatare.

Ca materiale, remarcam turbina din noryl(un amestec de polimeri foarte rezistent) si pompa confectionata cu un corp din fonta, ambele aspecte care garanteaza o durabilitate optima. Cu un debit nominal de 20l/min, acest dispozitiv poate realiza irigatii limitate sau alimentare cu apa menajera pentru doua robinete deschise simultan.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune hidrofoare cu ejector

 

Ghidul cumparatorului

Cand ai o gospodarie pentru care vrei sa furnizezi apa menajera sau sa realizezi irigatii, o buna solutie de optimizare a procesului este achizitionarea unui hidrofor. Acest dispozitiv este echipat cu un rezervor sub presiune si cu o pompa de apa, reusind sa preia lichidul din puturi sau ape statatoare, trimitandu-l acolo unde trebuie folosit.

Daca sursa din care alimentezi locuinta sau gradina este situata la adancimi mai mari de 8m, atunci e nevoie sa optezi pentru modelul cu ejector sau, cum se mai numeste aceasta componenta din perspectiva tehnica, tub Venturi.

Pentru cei care n-au mai cumparat asa ceva pana in prezent si pentru persoanele care vor sa afle mai multe detalii si unde gasesc hidrofor cu ejector la un pret bun, iata ce pot recomanda specialistii nostri:

 

 

Vasul incorporat: este un recipient etans, sub presiune, in care se acumuleaza mai intai apa preluata de pompa. Daca vrei ca pompa sa lucreze cu pauze mai lungi, avand astfel si sanse mai mari la o durabilitate extinsa in timp, vei cumpara un model cu rezervor cat mai incapator.

Pentru ca aceste modele au preturi ce cresc direct proportional si cu dimensiunile recipinetului, costuri accesibile pot fi observate la produsele cu 24 – 50l volum de acumulare. Aceste alternative pot fi alese deopotriva pentru irigatii pe suprafete limitate sau pentru furnizarea apei menajere in locuinte.

 

Indicii de functionare: Se vor considera puterea si tipul de alimentare, debitul maxim de apa furnizat, presiunile minime si maxime de lucru, adancimea de preluare si inaltimea de defulare. Cele mai economice dispozitve consuma in jur de 600 – 700W si sunt conectate la reteaua electrica, putand aspira apa de la cel mult 20m adancime.

Numeroase dintre acestea se comercializeaza cu preturi in limita a 150 de euro, ceea ce le face foarte cautate. Modelele de 800 – 1000W consuma mai mult, dar ofera vase de expansiune mari si pot prelua apa de la adancimi de 25m sau chiar 30m, ceea ce inseamna performante net superioare.

Pentru acestea costurile pot fi duble sau triple. Multe pareri despre cele mai bune hidrofoare cu ejector sustin ca un asemenea dispozitiv ar trebui sa furnizeze apa la circa 20-30m inaltime, ceea ce inseamna ca pe orizontala o poate trimite la peste 200m.

Calculul este simplu, intrucat pentru fiecare bar de presiune, distanta de furnizare a lichidului va fi de 10m pe verticala si de 100m pe orizontala.

 

Alte aspecte esentiale: sunt manometrul si presostatul, materialele integrate si dimensiunile maxime ale impuritatilor cu care poate lucra dispozitivul. Pentru a regla si citi corect presiunea de lucru, orice sistem trebuie echipat cu manometru.

Presostatul permite pornirea si oprirea automata a pompei, in functie de valorile minime si maxime de presiune inregistrate, permitand si economia de energie. Te intereseaza sa stii daca filtrul admite particule de diverse dimensiuni, pentru ca apa preluata poate fi curata, murdara sau foarte murdara.

Pentru menaj, vei prefera sa preiei apa din surse curate, fara impuritati, in timp ce pentru irigatii, se admit impuritati de dimensiuni mici, cu diametrul particulelor pana la 2.8 – 3mm. Cele mai apreciate materiale sunt fonta(pentru pompa), inoxul, ceramica(garnituri), fibra de sticla(tubul Venturi).

Analizeaza suplimentar lungimea cablului de alimentare si diametrele racordurilor, pentru ca trebuie sa folosesti furtun de transport al apei cu masuri perfect compatibile.

Din moment ce online sunt disponibile mult mai multe oferte convenabile ca pret, si specialistii nostri recomanda sa iti cumperi hidroforul cu ejector de pe Internet. Iata cele mai populare oferte din aceasta categorie:

 

 

 

Lasa un comentariu

1 Comentariu

Marian

February 28, 2022 at 6:14 am

de ce la unele pompe cu ejector se poate monta ejectorul pe capul pompei? Este bine asa? sau devine pompa normala care absoarbe de la max 8m pe o singura teava?

Respuesta