Cel mai bun atomizor

Am modificat articolul ultima data pe: 19.03.24

 

Atomizoare – Opinii si Recenzii in 2024

 

Gradini cu flori, livezi cu pomi fructiferi, straturi de verdeata sau legume – indiferent de tipul de vegetatie de pe terenul tau agricol, ai cu siguranta nevoie de un atomizor care sa te ajute sa le protejezi de daunatori. Cifarelli M1200 este un model pe care il vei aprecia cu siguranta, daca cauti o versiune profesionala care sa iti permita sa acoperi usor zone de dimensiuni medii. Are un motor puternic, rezervor generos si permite adaptarea la diferite unghiuri de dispersie. Pentru cei care cauta o versiune potrivita pentru suprafete mai mici de teren, recomandam ca alternativa modelul SoloPort 423.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Cifarelli M1200
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o versiune profesionala de tip rucsac, cu rezervor incapator, de 17litri, si motor puternic, care asigura o distanta buna de dispersie, atat pe orizontala, cat si pentru verticala. Include ham captusit, care protejeaza spatele si umerii, iar tubul de pulverizare poate fi folosit in orice unghi, chiar si pe verticala.

Ofera doar varianta de pulverizare sub forma de ceata, mai putin potrivita pentru situatiile in care este nevoie de aplicarea unei cantitati mai mari de solutie in ritm rapid.

Atomizor performant si usor de folosit, recomandat pentru suprafete medii cu culturi de cereale, legume, verdeturi si livezi.

A 2-A OPTIUNE!

SoloPort 423
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Model eficient si robust, potrivit pentru suprafete mici si medii, acest produs include  rezervor de 10 litri, transparent si tratat UV, pentru rezistenta mai buna in timp, si motor de 3.5CP. Face parte din categoria variantelor cu greutate medie si ofera o raza de actiune potrivita pentru gradini, livezi si vii.

Capacitatea redusa de stocare oferita de bazin si motorul cu putere de nivel mediu nu il recomanda pentru suprafete intinse de teren agricol.

Varianta de atomizor pe benzina, usor de manevrat, ideal pentru uzul in propria gospodarie, pe suprafete cultivate, de dimensiuni mici si medii.

A 3-a Optiune!

Stihl SR430
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Produs cu design ergonomic, care include optiuni de control a debitului de lichid, pozitionate pe maner si ofera distanta buna de pulverizare, atat pe orizontala, cat si pe verticala. Este alimentat cu benzina si prevazut cu rezervor suficient de mare pentru a asigura cantitatea de lichid necesara tratarii zonelor cultivate din gospodarie.

Din cauza caracteristicilor tehnice premium si a performantelor atent echilibrate, acest produs este disponibil la un pret mai mare decat alte variante similare.

Versiune gandita pentru terenuri de dimensiuni medii si uz ocazional, cu greutate medie si forta buna de pulverizare.

 

 

Pareri despre cele mai bune atomizoare

Cauti un atomizor ieftin si bun, care sa te ajute sa pulverizezi rapid si uniform, diverse solutii medicinale peste culturile tale? Arunca o privire modelelor de mai jos. Sunt suficient de variate pentru a gasi o versiune potrivita cerintelor tale si, in plus, sunt selectate dintre produsele cele mai populare din aceasta categorie.

 

 

Atomizor Cifarelli:

 

Cifarelli M1200

 

Folosit atat in agricultura si gradinarit, cat si in tratamentele urbane de igienizare, modelul de atomizor Cifarelli M1200 se numara printre versiunile profesionale puse la dispozitie de aceasta marca. Include rezervor de 17l si motor cu putere de 5CP (sau 3.6kW) care asigura un flux de lichid de pana la 3.6 litri pe minut.

Cantareste doar 12.2kg, cu tot cu tija de pulverizare, si distribuie solutia pana la 18m pe orizontala si 16m pe verticala. Functioneaza cu benzina, fiind dotat cu rezervor de combustibil de 2.3litri, care iti ofera autonomie foarte buna de lucru.

Designul include centru de greutate pozitionat pentru imbunatatirea confortului si ham cu bretele late si spate captusit, pentru mentinerea usoara a greutatii de umeri. Structura permite ridicarea tijei de pulverizare chiar si pe verticala, facilitand stropirea pomilor inalti, iar conceptul modular ofera posibilitatea combinarii aparatului cu o varietate de accesorii disponibile in oferta producatorului si a distribuitorilor. Capul de difuzie disperseaza picaturi cu diametrul de 90 micrometri.

       

 

Atomizor Solo:

 

SoloPort 423

 

Dotat cu motor de putere medie, de 3.5CP (2.6kW), acest model de atomizor Solo este potrivit pentru diseminarea de substante nutritive sau solutii impotriva daunatorilor, in gradini de dimensiuni mici si medii. Functioneaza cu benzina si are forta de a transmite lichidul pulverizat pana la distanta de 12m pe orizontala.

Capacitatea de stocare a solutiei este de 10litri, rezervorul fiind transparent, pentru a putea observa usor gradul de umplere. Este in plus, confectionat din plastic rezistent la razele UV, ceea ce inseamna ca se va deteriora mai greu sub actiunea luminii solare.

Tubul de pulverizare este rotativ si poate fi rabatat, oferindu-ti libertate buna de miscare si posibilitatea de a stropi usor in toate directiile, inclusiv pe verticala. Il poti utiliza optim atat in gradina de zarzavaturi, cat si in livada sau vie. Pentru eficienta sporita, produsul este livrat impreuna cu patru duze interschimbabile (dezaburire, cu unghi larg, deflector si cu doua fete).

 

 

Atomizor Stihl:

 

Stihl SR430 

 

Daca esti in cautarea unui dispozitiv de calitate, care sa te ajute sa iti ingrjiesti gospodaria, iti recomandam sa incerci acest model de atomizor Stihl, cu motor de 3.9CP si alimentare pe benzina. Iti putem spune, din review-urile clientilor care l-au testat, ca consuma putin si zgomotul generat la functionare este mai redus decat te-ai astepta.

Stihl SR 430 face parte din categoria optiunilor semi-profesionale, cu rezervor de 14litri si pornire cu sfoara, si include buton de reglare a debitului de solutie emisa, direct pe manerul amplasat pe tubul de pulverizare. Acesta iti permite, in plus, sa gestionezi usor directia de imprastiere a substantei. Producatorul indica o distanta de pulverizare de pana la 14.5m pe orizontala si pana la 13m pe verticala.

Pentru combustibil ai la dispozitie rezervor de 1.7litri, care te va ajuta sa lucrezi lejer o suprafata suficient de mare, iar greutatea pe care va trebui sa o duci in spate fara lichidele adaugate ulterior, este de 12.2kg.

 

 

Atomizor electric:

 

Villager VBS16LI-ION

 

Cu o greutate de numari 5.9kg si rezervor cu capacitate de 16 litri, acest model de atomizor electric te va impresiona cu siguranta, dupa ce ti-ai obisnuit ochii cu variantele ceva mai masive, din categoria optiunilor cu motor pe benzina.

Din punct de vedere tehnic, iti pune la dispozitie o presiune de 2.7 pana la 4 bari, care iti ofera o raza de imprastiere a solutiei de 7m, cu inaltimea maxima de 3.5m si un debit de 800litri pe minut. Daca iti faci griji in privinta mobilitatii si libertatii de miscare, iti putem spune ca bateria tine pana la 5h, timp mai mult decat suficient sa acoperi suprafete de teren de pana la 1000 – 2000mp. Pentru incarcare ai nevoie de un timp de asteptare similar, de pana la 5 – 6ore.

Solutia este pulverizata cu o lance telescopica de 120cm, usor de manevrat si depozitat. Pe langa produsul in sine, pachetele de comercializare contine, in acest caz, si suportul pentru fixare confortabila in spate.

 

 

Atomizor pe roti:

 

Gardelina DVS100 

 

Pentru situatiile in care vorbim deja despre hectare intregi de teren, am inclus in lista noastra de propuneri Gardelina DVS100, atomizor pe roti, cu rezervor de 100 de litri. Capacitatea bazinului vine la pachet cu un motor puternic, in patru timp, pe benzina, de 6.5CP, care poate imprima lichidului o presiune de pana la 40bari, pe care o poti regla pe patru trepte de lucru.

Include pompa cu trei membrane, iar bazinul este confectionat din fibra de sticla de 8mm si este dotat cu capac, sita, filtru cu supapa si robinet de golire. Cele 16kg pe care le are dispozitivul sunt sustinute de un cadru metalic, vopsit in camp electrostatic si prevazut cu roti gonflabile fata-spate.

Poate pulveriza solutia sub forma de ceata, picaturi sau jet, pe o distanta de pana la 16m pe orizontala si 13m pe verticala. Diseminarea substantei se face cu ajutorul unui furtun de 25m cu nipluri, asezat pe tambur, si o lance cu palarie, care permite ajustarea debitului.

 

 

Atomizor Ruris:

 

Ruris A102 

 

Modelul de atomizor Ruris A102 se numara printre optiunile tehnice pe care le poti achizitiona pentru gospodarie, impreuna cu majoritatea accesoriilor de care ai nevoie pentru o folosire sigura: masca, ochelari de protectie, salopeta. Este o versiune tehnica de tip hobby, cu motor in doi timpi, de 2.9CP, cu rezervor pentru benzina, de 1.4litri, care iti ajunge pentru pana la 1 ora jumatate de lucru.

Pulverizeaza solutia de stropire sub forma de ceata, picaturi sau jet, in functie de cerintele culturii si tratamentului, oferind o distanta de diseminare de pana la 12m pe orizontala si 7m pe verticala.

Genereaza o presiune de pana la 2.5bari si include sistem de formare a solutiei in jet elicoidal, care imbunatateste gradul de acoperire  plantelor. Este recomandat pentru uz personal, atat in legumicultura, pomicultura, horticultura, cat si in actiuni de deratizare, oferind un raport bun calitate-pret si eficienta ridicata in privinta consumului de combustibil.

 

 

Atomizor Hercules:

 

Hercules 100 

 

Cu un motor in doi timp care genereaza 2.9CP, aceasta versiune tehnica de atomizor iti ofera suficienta forta pentru a te ocupa usor de stropirea viei, pomilor, legumelor si verdeturilor din gradina. Include rezervor de 14litri, capabil sa depoziteze suficienta solutie pentru terenuri de dimensiuni medii si degaja lichid cu un debit de pana la 4litri/minut.

Iti recomandam asadar sa iei in considerare un atomizor Hercules 100, daca esti in cautarea unei solutii de stropire automata pentru propria gospodarie, fiind de altfel un model hobby. Permite degajarea substantei chimice sub forma de ceata, jet si picatura si este prevazut cu sistem de pornire tip demaror cu recul.

Cantareste 11kg, greutate medie pentru optiunile pe benzina cu aceasta capacitate de lucru, si poate trimite jetul de lichid pana la o distanta de 12m, oferind acoperire rapida si facila a suprafetei cultivate atat pentru adaugarea de ingrasaminte, cat si pentru dispersia de solutii pesticide.

 

Rotakt 3WF-600

 

Pomicultura si legumicultura au nevoie de tratament si de eliminarea daunatorilor? Atunci, nu lasa sa-ti scape acest produs! Inzestrat cu un motor in 2 timpi, capabil sa livreze o putere de 3.4CP, si cu un rezervor pentru solutie de 14l, utilajul permite imprastirea substantelor solide si a pulberilor de praf pe o raza de minim 15m (orizontala), asigurand dezinsectii si deratizari eficiente in viticultura, pomicultura, sere si solarii.

Este capabil sa ofere un bun tratament si copacilor inalti, avand in vedere ca se bucura de un debit de aer mare si de un motor puternic. Atomizorul pluseaza inclusiv la capitolul confort la exploatare, caci este simplu si rapid de pornit, pompa de presiune fiind si ea de tip BOOSTER.

Pentru a functiona in mod optim, utilajul trebuie alimentat cu ulei si benzina deopotriva, capacitatea recipientului care adaposteste carburantul fiind de 1.8l. Greutatea produsului este de 12kg, deci nu ridica probleme la transport.

 

 

Makita PM7651H 

 

Daca te-ai saturat de daunatorii de pe pomii fructiferi, visul tau fiind intotdeauna acela de a avea o livada frumoasa si plina de rod, poate ar trebui sa dai o sansa acestui atomizor. Este un produs puternic, motorul fiind de 3.8 CP, si are o raza mare de actiune (16m pe orizontala, respectiv 13m pe verticala), oferindu-ti certitudinea ca pana si cea mai mica planta va fi perfect intretinuta.

Rezervorul pentru solutia chimica este de 15l, iar impreuna cu viteza de 3.360km/h si debitul de 846m/h, garanteaza ca pulverizarea solutiei va fi eficienta, ca sa poti ingriji via sau pomii din livada asa cum se cuvine.

Acest atomizor Makita permite reglarea acestor valori, asa ca riscul de a leza plantele fragile este redus. Autonomia maxima de functionare a utilajului este de 80min., acesta remarcandu-se inclusiv prin confortul sporit la utilizare (prindere tip rucsac si maner ergonomic cu functie Cruise Control).

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Atomizorul este, in esenta, un pulverizator care degaja solutii lichide sau substante solide sub forma de praf, jet, picaturi sau ceata, pe distante medii si mari. Include motor, rezervor de combustibil, rezervor pentru substanta folosita, teava prin care se realizeaza pulverizarea si o duza.

Pentru ca este disponibil in mai multe variante constructive, rolul acestui articol este acela de a te ajuta sa alegi cel mai bun atomizor, tinand cont de suprafata ce necesita tratare, confortul in utilizare, mobilitate si alte caracteristici similare.

 

 

Electric sau pe benzina: Oferta de atomizoare la preturi bune, disponibila online si in magazinele traditionale, acopera doua categorii de produse: electrice si cu functionare pe benzina.

Primele sunt semnificativ mai silentioase, nu polueaza si nu necesita achizitia periodica de combustibil. In aceasta gama vei gasi insa doar versiuni clasificate hobby sau semi-profesionale, care inseamna limitarea capacitatii rezervorului pana la 18 – 20 de litri si distanta de pulverizare de pana la 10m. 

Cea mai importanta caracteristica, pe care trebuie sa o evaluezi in acest caz, este timpul de incarcare al acumulatorului si autonomia oferita de acesta. Majoritatea versiunilor iti ofera in medie 4 – 5ore de independenta energetica pentru tot atatea de incarcare, ceea ce este suficient pentru o gradina de marime medie.

Versiunile pe benzina sunt mai puternice, acoperind integral gama produselor profesionale. Sunt prevazute cu rezervoare mult mai mari, degajeaza solutia mai departe, insa sunt si semnificativ mai zgomotoase. In aceasta categorie vei avea de ales intre motoare in 2 sau 4 timpi, cele din urma fiind mai puternice si mai silentioase.

 

Rezervorul: Desi formulele difera in functie de tratamentul aplicat, poti lua ca valoare orientativa o cantitate de 150 – 200litri/ha (1.5 – 2litri pe 100mp) pentru a estima ce capacitate a rezervorului ti-ar trebui. 

Cei mai multi opteaza pentru un atomizor, la un pret bun, cu rezervor de pana la 20l, ce poate fi purtat in spate. In aceasta categorie intra optiunile hobby, pentru uz ocazional si pe suprafete mici, de pana la 8 – 10l, cele semi-profesionale, de 10 pana la 16litri si optiunile profesionale, de pana la 20litri, cu care poti acoperi confortabil suprafete de 1000 – 2000mp.

Variantele cu bazin de 25 pana la 150litri sunt insotite de un cadru confectionat din metal si roti care permit deplasarea facila. Includ in plus pompa de pulverizare si un furtun care ofera mai multa mobilitate.

Numeroase pareri despre cele mai bune atomizoare recomanda, pentru culturile care acopera suprafete de ordinul hectarelor, modelele prevazute cu bazin de 160 pana la 1000litri, care permit fixarea de tractor sau ATV, pentru mobilizare, si asigura o acoperire facila pe distante mari.

 

 

Putere si distanta de pulverizare: Motorul unui astfel de dispozitiv poate avea o putere de 2 pana la 6.5CP, asigurand distante de pulverizare cuprinse intre 5-6m si pana la 15m pe orizontala si verticala.

Daca achizitionezi o varianta de atomizor, la pret bun, pentru a dispersa ingrasaminte sau pesticide peste propria gradina si este vorba despre suprafete de pana la 2000mp, te vei descurca foarte bine cu o varianta de 3CP si o distanta de acoperire de pana la 8m.

Pentru livezi, te va interesa mai mult forta cu care disperseaza solutia pe verticala, in timp ce pentru verdeturi, va conta in principal distanta pe orizontala. Pentru cei care lucreaza cu terenuri intinse, recomandam orientarea catre modele de 4 – 6 CP, care fac fata mai bine la utilizari intensive si asigura in acelasi timp si o distanta mai mare de acoperire, ceea ce inseamna ca tu trebuie sa te misti mai putin.

 

Confort si functii: Modelele cu rezervor de pana la 20litri se poarta in spate, stil rucsac, motiv pentru care este esential ca harnasamentul sa fie de calitate. In special daca lucrezi cu un bazin mai mare de 5 – 6litri, cauta o versiune care include curele late, moi, dublate sau captusite cu buretei, pentru a nu-ti crea iritatii in zona claviculei.

La modelele hobby, butonul de activare este amplasat pe corpul rezervorului, ceea ce il face mai greu accesibil. Cele mai bune atomizoare sunt prevazute cu buton pe tija de pulverizare, la indemana si usor de folosit. 

Tot acolo vei gasi, la variantele profesionale, si butonul de acceleratie, care permite modificarea intensitatii de pulverizare. Cauta un model cu sistem de amortizare a vibratiilor si care genereaza un nivel de zgomot sub 110dB.

 

Tip de solutie si pulverizare: Modelele hobby functioneaza doar cu solutie lichida, caracteristica suficienta de obicei pentru necesitatile de ingrijire a culturilor casnice. Cele semi-profesionale si profesionale iti ofera in plus posibilitatea de a lucra cu pulberi.

In ceea ce priveste modul de pulverizare, este bine ca atomizorul ca iti ofere posibilitatea de a alege intre mai multe variante (praf, ceata, jet, picaturi). Tot asupra modului de dispersie a solutiei poti avea control prin intermediul duzelor aplicate la capatul tijei. 

Duza cu jet plat este recomandata pentru aplicatiile in care ai nevoie de control asupra suprafetei acoperite, emitand solutia sub forma unui segment ingust si lung. Pe de alta parte, versiunea in con plin este utila pentru acoperirea rapida a unor suprafete mari.

 

 

Accesorii: Pe lista accesoriilor pe care trebuie sa le ai la dispozitie, impreuna cu dispozitivul de pulverizare, se numara centura sau hamul, duzele si elemente de protectie, precum: manusi de unica folosinta sau gradinarit, salopeta impermeabila si ochelari, care sa te protejeze de contactul cu solutia chimica. Iti recomandam, in plus, sa iei in considerare si o pereche de casti antifonice care sa iti protejeze auzul.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

E rentabil sa cumpar un atomizor second hand? Riscul de defectiune este mai mare?

Daca esti in cautarea unor modele de atomizoare ieftine si bune, cu siguranta iei in considerare si versiunea second hand. In ceea ce priveste rentabilitatea financiara a unei astfel de alegeri, iti putem spune ca pretul poate fi si la jumatate din cel de pe piata, oferindu-ti din acest punct de vedere posibilitatea de a face economie. Exista insa riscul unor defectiuni ascunse, pe fondul uzurii si posibilitatea de a fi nevoit sa cheltui diferenta pe piese de schimb.

 

 

Pentru a evita aceste probleme iti recomandam sa afli ce vechime are produsul si cat de frecvent a fost folosit. Alege pe cat posibil un vanzator din apropiere, pentru a putea testa dispozitivul. Astfel elimini aspecte precum rezervor de solutie sau de combustibil spart si iti poti da seama daca motorul functioneaza cum trebuie.

 

Ce este pompa booster la atomizor?

Pentru cei care lucreaza cu suprafete mari de teren sau au nevoie sa poata stropi la o inaltime peste medie, se recomanda atomizoarele cu pompa booster. Acest adaos tehnic reprezinta o pompa suplimentara inclusa in sistemul de pulverizare, care ajuta la cresterea presiunii lichidului si are ca efect dispersia pe o distanta mai mare. Poate fi integrata in produs sau achizitionata ca upgrade daca ai de exemplu un atomizor Ruris, Solo, Stihl etc. in functie de compatibilitate.

 

Cat costa un atomizor Kasei si de unde il cumpar?

Majoritatea modelelor din gama Kasei, cu motor pe benzina, pot fi achizitionate la preturi cuprinse intre 400 si 900lei. Daca vrei sa cumperi un atomizor electric produs sub acest brand, vei avea insa nevoie de o suma ceva mai mare. Le gasesti cel mai usor in magazinele online, fiind disponibile in cele mai multe dintre shop-urile care comercializeaza dispozitive pentru gradina si agricultura.

 

 

Un model de la brandul Cifarelli s-ar califica drept atomizor Husqvarna?

La fel cum un atomizor Ruris este produs de firma cu acelasi nume si pulverizatoarele Cifarelli sunt realizate de compania italiana Cifarelli Spa. Le gasesti adesea in asociere cu marca Husqvarna, pentru ca sunt comercializate frecvent prin distribuitorii acestei retele in unele tari, fara a face insa parte din gama de produse fabricate de Husqvarna.

 

 

 

Scurt manual de utilizare pentru atomizor

 

Daca ai cumparat un atomizor pentru stropit pomi fructiferi, legume, verdeturi sau vie, este important sa stii ca exista cateva reguli de baza pe care trebuie sa le respecti, pentru a evita accidentele, uzura prematura si erorile de dispersie.

 

 

Verifica echipamentul inainte de fiecare folosire

Pentru a functiona corespunzator, motorul trebuie sa beneficieze de o racire corecta in mod permanent, ceea ce inseamna ca orificiul de circulare a aerului trebuie sa fie mereu curat. Nu uita ca presiunea de pe tubul de degajare se obtine tot cu ajutorul aerului si asigura-te ca filtrul este impecabil, pentru ca altfel nu vei obtine forta optima de lucru si vei consuma benzina inutil.

 

Alimentarea cu combustibil

In cazul in care lucrezi cu un atomizor cu acumulator, aceasta etapa implica conectarea la o sursa de curent si o perioada de asteptare pentru incarcare. La o versiune cu benzina, cum este modelul de atomizor Stihl SR450, primul pas este sa realizezi amestecul optim de benzina si ulei pentru varianta pe care o folosesti (vezi indicatiile in ghidul de utilizare). Atentie! Daca utiliezi in mod repetat o combinatie gresita, motorul se va deteriora.

Alimentarea trebuie sa aiba loc intotdeauna cand dispozitivul este oprit, dupa ce a fost lasat sa se raceasca si cu folosirea filtrului inclus in design.

 

Umplerea rezervorului cu solutie chimica

Pregateste solutia conform indicatiilor de pe eticheta, deschide capacul rezervorului si introdu substanta. Daca este sub forma de praf, este recomandat sa nu o lasi sa stea prea mult in bazin, pentru ca se poate intari. 

Tot in acest caz este bine sa ai grija sa indepartezi pulberea ramasa in jurul orificiului de introducere in rezervor, pentru ca altfel capacul nu se va inchide corect. Daca dupa pulverizare iti mai ramane praf in dispozitiv, curata si clateste pe interior.

Nu folosi niciodata rezervorul pentru depozitarea de solutii chimice si ai grija sa inchizi bine capacul pentru a nu permite scurgerea solutiei lichide. Poarta intotdeauna manusi, masca si ochelari, mai ales cand lucrezi cu substanta sub forma de praf.

 

Ponirea motorului

Pentru a nu brusca motorul, mai ales daca folosesti varianta de marca pe care ai platit destul de mult, cum ar fi un atomizor Stihl sau Cefarelli, specialistii recomanda ca, dupa ce tragi de sfoara demarorului, sa ii dai drumul inapoi incet. Dupa pornire, lasa pentru cateva minute motorul la turatie mica, pentru a se incalzi, si abia apoi seteaza nivelul dorit de functionare.

 

 

Protectie

Poarta intotdeauna in timpul pulverizarii: palarie de protectie, ochelari, masca pentru nas si gura, manusi, salopeta si cizme. Cele mai multe solutii pe care le imprastii afecteaza in mod negativ tegumentele si mucoasele si iti pot irita ochii, pielea si aparatul respirator.

Chiar daca este vorba despre o zi lunga de munca, evita sa aprinzi tigara in apropierea echipamentului si nu il aseza niciodata intr-o zona cu foc deschis. De asemenea, daca vezi ca s-a varsat combustibil pe suprafata lui, curata-l cu atentie si abia apoi incepe sa il folosesti.

 

Modul de pulverizare

Desi vei gasi aceste detalii si in instructiunile de folosire ale fiecarui model in parte, este bine sa stii ca pulverizarea se face mereu pe directia vantului, pentru a evita ca substanta sa se intoarca catre tine si a putea controla directia de dispersie.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu