Cea mai buna remorca motocultor

Am modificat articolul ultima data pe: 03.12.24

 

Remorci motocultor – Opinii si Recenzii in 2024

 

Multe dintre motocultoare pot fi utilizate cu remorca, motiv pentru care, daca detii un astfel de model, ar fi bine sa achizitionezi un astfel de utilaj, pentru a-l folosi la capacitati maxime. Poti sa cumperi chiar si din magazinele online astfel de produse, iar un articol ce noua ne-a atras mult atentia e Technoworker  RK 700, o remorca cu capacitate de 700 kg, care are dimensiuni de 140 x 90 kg, cantareste 110 kg, e basculabila, are roti pneumatice, frana mecanica si scaun. Un alt model interesant ar mai putea fi si Rotakt REM500, un gen de remorca ce te va transporta si pe tine in timpul lucrarilor agricole. 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Technoworker RK 700
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Remorca aceasta e capabila sa transporte o greutate maxima de 700 kg, are roti pneumatice mari, e basculabila, pentru a o descarca simplu si rapid si are dimensiuni de 140 x 90 cm. Pentru a-ti fi cat mai usor sa o utilizezi si pentru a avea confortul dorit, e dotata cu scaun si suport pentru picioare.

Dat fiind faptul ca e o remorca destul de voluminoasa si grea, costul transportului e mai ridicat fata de cel standard.

E o buna alegere pentru persoanele care cauta o remorca incapatoare si confortabila, avand capacitate de cel mult 700 kg.

A 2-A OPTIUNE!

Rotakt REM500
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Daca ai nevoie de un model de remorca de 500kg, cu optiune de basculare si structura robusta, aceasta versiune se numara printre cele mai bune alegeri. Include roti pneumatice, mari, frana de mana si de picior, sistem de amortizare pe foi de arc si scaun confortabil, cu cutie pentru scule integrata in structura.

Pentru ca ofera cateva caracteristici tehnice in plus fata de alte variante de aceeasi capacitate, este si putin mai scumpa.

Este un model potrivit pentru folosire in combinatie cu motocultoare puternice, in activitati de intretinere, insamantare si recoltare a terenurilor cultivate din gospodaria proprie.

A 3-a Optiune!

BSR B03030012
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Construit pe un cadru metalic solid, acest utilaj va permite atasarea motocultorului, dar si a diverselor accesorii, pentru a lucra pamantul cu usurinta. E sub forma de carucior, avand un scaun care te ajuta sa nu obosesti, are frana manuala, plasata astfel incat sa fie accesata usor si suport pentru picioare.

Nu e o remorca ce permite incarcarea diverselor recolte pentru a fi transportate, ci e un model cu scaun, de tip carucior.

Daca vrei sa-ti fie cat mai confortabil sa executi lucrari agricole cu ajutorul unui motocultor, ia in calcul achizitionarea acestui utilaj.

 

 

Pareri despre cele mai bune remorci motocultor

Cauti modele de remorci motocultor, ieftine si bune? Evalueaza cu increderea exemplele de mai jos, selectate din categorii diverse de pret, pe baza aprecierilor primite de la persoanele care lucreaza deja cu ele.

 

 

Remorca Technoworker:

 

Technoworker  RK 700

 

Din moment ce detii un motocultor, pentru a-l folosi la capacitati maxime o buna idee ar fi sa ii cumperi ca si accesoriu si o remorca. Cu ajutorul ei vei putea sa iti aduci cu usurinta din camp recolta. Greutatea maxima pe care o poti transporta cu acest utilaj nu trebuie sa depaseasca 700 kg, deci, e destul de incapatoare. Rotile sunt pneumatice, 5.00 – 12.

In ceea ce priveste materialele din care e realizata, s-a folosit un metal tratat in asa fel incat sa nu se deterioreze cu usurinta in timp si sa fie rezistent la rugina. Sistemul de franare e unul mecanic, pe tambur. Pentru a fi cat mai simplu sa descarci ceea ce ai transportat, remorca aceasta detine sistem de basculare. 

Greutatea totala a utilajului e de 110 kg. Lungimea e de 140 cm, iar latimea de 90 cm. Pentru a-ti fi cat mai confortabil de folosit, remorca vine cu un scaun confortabil si suport pentru picioare. In dotarile ei intra si o cutie de depozitare. Lateralele au margini late, pentru a permite o buna fixare a lucrurilor transportate.

 

Ruris UN2084 

 

Daca consideri ca o capacitate de transport de 450kg este suficienta pentru necesarul gospodariei tale, iti recomandam sa iei in considerare acest model de remorca motocultor Ruris. Are dimensiunile de 75 x 100 x 35cm, fiind usor de manevrat si depozitat, si poate fi utilizata pentru a transporta atat recolta de cereale, legume, fructe sau verdeturi, cat si material saditor potrivit anotimpului.

Este prevazuta cu scaun din plastic rezistent, cu spatar pe care iti poti sprijini spatele cand obosesti, plus suport profilat, pentru picioare, pentru a evita alunecarea la urcare si la coborare. Sistemul de franare este de tip saboti cu ferodou si se actioneaza mecanic, cu pedala, iar rotile sunt categoria 4.00 x 12 cu presiune de 1.5 – 2bar.

In ceea ce priveste descarcarea, iti putem spune ca permite detasarea obloanelor pentru transferul manual al incarcaturii din cuva in spatiul de depozitare, si bascularea catre spate. Este recomandata pentru motocultor si motosape semi-profesionale si profesionale.

 

 

Remorca motocultor Rotakt:

 

Rotakt REM500 

 

Pentru cei care prefera cateva elemente functionale in plus, precum frana de mana sau cutie pentru scule creata in structura scaunului, am inclus in lista de optiuni varianta de remorca motocultor Rotakt REM500.

Duce in cele mai bune conditii pana la 500kg, intr-o cuva cu dimensiunile de 92 x 137 x 31cm, deci un format standard, usor de depozitat intr-un spatiu potrivit (garaj, hangar etc.). Se pliaza foarte bine cu modele de motocultoare puternice, de peste 7CP si include suspensie pe foi de arc, care iti protejeaza corpul de socurile mecanice produse in timpul deplasarii, pe teren denivelat.

Este o varianta monoax, cu doua roti pneumatice de 5.00 – 12, pentru transport facil pe suprafete accidentate si rezistenta buna la uzura, si include sistem de franare mecanic, pe tambur, cu acces clasic la pedala, plus frana de mana. Pentru descarcare, iti asigura optiunea de basculare manuala catre spate, care te ajuta sa rezolvi aceasta etapa in doar cateva minute.

 

Rotakt REM450 PRO 

 

Cu dimensiuni de 128 x 87cm si o inaltime a benei de 37cm, aceasta versiune de remorca se potriveste usor cu majoritatea modelelor de motocultor, cu conditia de a putea dezvolta o putere de peste 5.5CP, pentru a permite folosirea eficienta.

Capacitatea de incarcare este de 450kg, optima pentru cele mai multe gospodarii de dimensiuni medii, iar descarcarea se realizeaza prin bascularea cuvei, cu coborarea oblonului din partea din spate a remorcii.

Aceasta versiune poate fi considerata printre cele mai bune remorci pentru motocultor, fiind prevazuta cu doua roti pneumatice de 4.00 – 12, sistem de franare mecanic cu actionare de mana si de picior, pentru utilizare sigura si posibilitatea de opri in siguranta, indiferent de greutatea incarcaturii. Pentru confort optim in timpul folosirii, designul include scaun cu spatar si sistem de amortizare pe foi de arc. Spatiul de sub scaun este alocat pentru cutia de unelte, in care poti depozita cele mai utile scule, necesare pentru reparatii sau sarcinile de peste zi.

 

 

Remorca motocultor cu tractiune:

 

BSR B03030012

 

Uneori, poate fi destul de obositor sa folosesti un motocultor in modul clasic, in care mergi in urma lui si il tii de cadru, motiv pentru care, de mare ajutor ti-ar putea fi un utilaj ca acesta despre care vorbim acum. El va fi potrivit pentru tine daca ai o greutate de pana in 100 de kg. 

Acest produs este deosebit prin faptul ca e sub forma unui cadru pe care este montat un scaun la care poti atasa, in partea din fata, motocultorul cu anumite accesorii, iar in partea din spate poti de asemenea sa instalezi diverse alte utilaje. 

Sistemul de franare la acest model este unul mecanic, plasat la indemana, iar capacitatea de incarcare este de 75 litri. In spate ai prezente roti care vor contribui la transport, iar in partea din fata un suport pentru sustinere atunci cand utilajul nu este folosit. Suportul pentru picioare nu este foarte confortabil, el fiind sub forma de bara metalica.

 

 

Remorca basculabila:

 

O-Mac 5580-00268 

 

Din categoria versiunilor cu capacitate de 500kg iti recomandam ca solutie de transport materialelor si deseurilor din gospodarie, aceasta remorca de motocultor cu cardan din gama O-Mac. Vei aprecia cu siguranta scaunul confortabil, cu spatar, prevazut in acest caz cu sistem care permite reglarea pe inaltime, precum si prezenta ambelor frane, de picior si de mana, pentru control mai bun.

Este un model cu cuva de dimensiuni medii (127 x 87 x 30cm), usor de manevrat pe teren si de depozitat dupa terminarea lucrului. Include optiune de basculare, cu activare manuala, care te ajuta sa descarci mai facil incarcatura, economisind timp. Bascularea se realizeaza catre partea din spate a cuvei.

Produsul in sine are o greutate de 97kg, medie pentru capacitatea de incarcare oferita, si structura metalica, rezistenta, de tip mono-ax, cu doua roti robuste, de 4.00 – 12, iar sistemul de franare este de tip mecanic, pe tambur.

 

Dakard DKD LY500 

 

Desi se incadreaza in intervalul standard ca dimensiuni, remorca motocultor DKD LY500 se numara printre versiunile care pot tine pana la 600kg, fiind recomandata pentru gospodariile cultivate intensiv, care au nevoie de eficienta ridicata in transportul materialului saditor, recoltei sau deseurilor.

Cuva are 120 x 80 x 30mm si este insotita de sistem mecanic de basculare, care permite ridicarea benei si aplecarea care spate, pentru evacuarea rapida a incarcaturii in aria de depozitare. Designul este unul robust, solid, din metal rezistent, si include scaun cu spatar si cutie pentru depozitarea uneltelor de mici dimensiuni, pe care este bine sa le ai mereu la indemana.

Rotile sunt din categoria optiunile standard pentru acest nivel de capacitate de incarcare, de 4.00 x 10, iar oprirea sigura a remorcii, este asigurata prin intermediul franei mecanice, pe tambur, activata de data aceasta doar de la pedala, la nivelul piciorului.

 

 

Motocultor cu remorca:

 

AgroPro Progarden Pachet motocultor HS 1100D si remorca 

 

Daca nu ai cumparat inca un motocultor si ai vrea sa il achizitionezi impreuna cu remorca si restul accesoriilor de baza, de care ai nevoie pentru folosire, iti recomandam acest pachet de la AgroPro. Include motocultor puternic, de 16CP, cu 32 de lame si motor in patru timpi alimentat pe benzina, din categoria optiunilor semi-profesionale.

Acesta permite atasarea unei varietati de accesorii de lucru, prin sistem cu bolt, simplu de folosit si fara a implica unelte suplimentare. Este livrat impreuna cu remorca standard, tip mono-ax, cu doua roti si cuva incapatoare, designul incluzand scaun cu spatar, pentru utilizare confortabila.

Pe langa cele doua produse, primesti in plus freze si 2 litri de ulei pentru motor, plus inca 3 litri de ulei pentru transmisie, din gama producatorului, menite sa iti asigure exploatarea facila si in cele mai bune conditii, pe teren. Specialistii recomanda acest set pentru gospodariile medii si mari, de peste 10.000mp, care au nevoie de o productivitate ridicata.

 

BSR WM 1100C 

 

Pentru cei care au ajuns la concluzia ca este mai avantajos sa opteze direct pentru un model de motocultor profesional, livrat impreuna cu remorca potrivita si freze, am inclus in lista de produse recomandate modelul BSR WM 1100C. Este o versiune cu putere de 6.5CP, cu 3600rpm si o latime de lucru de 800 – 1000mm, care te ajuta sa lucrezi intr-un timp scurt, suprafetele cultivate. Functioneaza cu benzina, fiind prevazut cu rezervor de 6litri pentru combustibil si demaror manual. 

Remorca este inclusa pe lista accesoriilor utile, livrate impreuna cu motocultorul si este o versiune mono-ax, cu doua roti robuste, din cauciuc. Include scaun cu spatar si lada pentru unelte si iti ofera spatiul necesar pentru transportul buruienilor si radacinilor extrase, materialului pentru sadit, ingrasamintelor sau legumelor si fructelor culese. 

Utilajul este insotit si de freze cu latimea de 1000 – 1400cm, care pot strabate solul pana la adancimea de 300mm, oferind eficienta foarte buna chiar si pe terenuri dificile. Este, per total, un set pe care merita sa il detii in gospodarie si care te poate scoate din incurcatura, chiar si in anii secetosi, cand pamantul opune rezistenta. 

 

 

Roti remorca motocultor:

 

Set roti remorca motocultor BSR600 

 

Versiunea de remorca BSR600 face parte din gama modelelor cu capacitate medie, care pot transporta in conditii optime, pana la 600kg de incarcatura, dotate cu sistem de franare mecanic, pe tambur. 

Daca detii un astfel de utilaj agricol, ai fost pus cu siguranta in situatia de a cauta roti de rezerva dupa cateva sezoane de utilizare intensiva. Pentru ca cea mai buna varianta este intotdeauna sa cumperi astfel de accesorii direct de la firma care a produs remorca, iti recomandam acest set de doua roti pentru remorca de motocultor, conceput special pentru modelul BSR600.

Sunt usor de schimbat, confectionate din cauciuc, pentru aderenta buna pe toate tipurile de suprafete, elasticitatea specifica acestui material contribuind in plus la amortizarea miscarilor pe terenuri denivelate. Asigura in acelasi timp stabilitatea necesara unei versiuni de remorca cu basculare pe spate si rezistenta potrivita pentru a duce in mod repetat peste jumatate de tona de incarcatura. 

 

 

Rotakt REM400

 

Daca ai nevoie de o remorca pe care sa o poti utiliza fara probleme si pe teren denivelat, iti propunem ca varianta model REM400 de la Rotackt, dotata cu roti pneumatice 400 x 12mm, de dimensiuni medii si suspensie pe foi de arc, care asigura echilibrarea pe diferentele de nivel si reduce impactul cu solul.

Este o versiune prevazuta cu sistem de basculare care te ajuta sa descarci usor orice incarcatura si, pentru ca este conceputa pentru a lucra eficient, are o capacitate medie, de 400kg, suficienta pentru micile gospodarii si ferme. Este insa un model cu un singur ax, pentru utilizare cu frecventa medie.

Remorca de motocultor include sistem de franare mecanic, pe tambur, cu actionare la mana si la picior, astfel incat sa poti opri rapid si fara efort ori de cate ori ai ajuns la destinatie. Pentru a nu simti prea repede oboseala unei zile de lucru, acest model este prevazut cu scaun confortabil si mai include in plus, cutie integrata pentru scule, unde poti depozita toate uneltele de care crezi ca ai nevoie.

 

 

DKD BG500

 

Daca ai nevoie de o remorca ceva mai incapatoare, poti opta pentru aceasta versiune tehnica ce poate duce pana la 500kg. Aceasta are o lungime totala de 250cm, incluzand remorca plus osia, pe care este bine sa o ai in vedere atunci cand stabilesti locul in care o vei depozita, mai ales daca se vorba de un spatiu interior.

Este un model incapator, potrivit pentru transportul furajelor destinate animalelor, a deseurilor vegetale de pe camp, precum si a pamantului, ingrasamintelor si altor tipuri de incarcatura. Pentru a fi usor de descarcat, include sistem de basculare pe spate, deci din acest punct de vedere efortul tau se reduce considerabil.

Include suport pentru sezut, fara spatiu de depozitare, si frana pe tambur cu actionare la picior, pentru gestionare rapida si sigura a opririlor. Bascula are dimensiunile de 90 x 130 x 50cm, oferind suficient spatiu si pentru introducerea si transportarea de elemente mai lungi.

 

 

Energo Motosape & Motocultoare

 

Destinata uzului casnic, pentru transportul materiilor prime, deseurilor si recoltei in gospodarie, aceasta versiune de remorca este un model de capacitate medie, permitand incarcarea in conditii de eficienta optima si rezistenta asigurata in timpul deplasarii, a pana la 400kg.

Include cuva cu dimensiunile de 118 x 72 x 28cm, ideala pentru incarcaturi compacte, dar cu o lungime relativ redusa daca ai de gand sa o folosesti pentru carat crengi taiate din copaci maturi, pe care va trebui sa le segmentezi suplimentar pentru a asigura o buna stabilitate.

Modelul pentru motocultor cu remorca are roti din cauciuc, de 400 x 12mm, sistem de suspensie pe foi de arc care te ajuta sa te deplasezi si pe teren accidentat si este dotata cu scaun operator cu spatiu pentru depozitarea sculelor de care ai nevoie in teren. Franarea este de tip mecanic, pe tambur, cu actionare la nivelul piciorului, iar pentru descarcare ai la indemana sistem de basculare manual care scade semnificativ timpul alocat operatiunii.

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Remorca pentru motocultor face parte din categoria accesoriilor care completeaza sistemele agricole mecanice concepute pentru gospodarie sau uz comercial. Se poate folosi si cu motocoasa si este compusa dintr-o cuva, numita si bena, cu sau fara margini, doi, trei sau patru roti si un sistem de prindere.

Parcurgand acest ghid, vei afla cum poti alege cea mai buna remorca motocultor pentru necesitatile tale de lucru, tinand cont de capacitatea de incarcare, dimensiuni, confort si usurinta in manevrare.

 

 

Capacitate de incarcare: Este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont cand cauti un astfel de produs si variaza in general, in categoria versiunilor pentru gospodarii, intre 300 si 1000 kg. Capacitatea de incarcare se alege atat in functie de volumul de legume, fructe, ingrasaminte, deseuri etc. pe care le ai de transportat, cat si tinand cont de puterea motocultorului sau vehiculului care asigura tractiunea.

Astfel, daca vizezi un model de remorca motocultor, la un pret bun, de 400 – 500kg, este bine sa ai la dispozitie un dispozitiv de minim 5CP, iar pentru o versiune de 600 – 800kg, un motor de minim 7CP. Daca suprasoliciti motocultorul, vei uza motorul si, in plus vei consum mai mult combustibil decat este necesar.

 

Dimensiuni: Pe langa capacitatea de incarcare, dimensiunea cuvei este cel de-al doilea aspect care iti spune daca o anumita versiune de remorca se potriveste sau nu activitatilor tale. Atunci cand evaluezi acest criteriu ia in considerare tipul de incarcatura cu care ai de-a face. 

Cele mai multe modele iti ofera o lungime a cuvei de 1 – 1.5m, insa daca stii ca trebuie sa transporti crengi, stufaris, arbusti si alte deseuri voluminoase, iti recomanda sa cauti o remorca motocultor, ieftina si buna, cu lungimea de 2.5 – 3m.

In ceea ce priveste latimea, regula de baza spune ca nu trebuie sa o depaseasca pe cea a motocultorului, pentru a-ti oferi stabilitate si a fi usor de condus. Nu uita sa evaluezi cu atentie si spatiul disponibil pentru depozitarea remorcii in garaj, hangar, sopron etc., sa te asiguri ca poti circula cu ea prin toate zonele terenului si poti trece si prin cele mai inguste.

 

Compatibilitate: Cele mai multe modele pot fi atasate la orice varianta de motocultor, indiferent de producator, avand asadar compatibilitate universala. Exista insa branduri care fabrica remorci adaptate la propriile variante de motocultoare, motiv pentru care numeroase pareri despre cele mai bune remorci de motocultor recomanda sa verifici cu atentie in care dintre cele doua categorii se incadreza versiunea care te intereseaza.

 

 

Tip de remorca: Daca vrei sa cumperi o remorca de motocultor, este bine sa stii ca poti alege in principal intre trei versiuni: utilitara, cu basculare si cu format de platforma. Ca si cele auto, modelele utilitare au cuva cu margini inalte, sunt de regula prevazute cu doua roti si permit desfacerea lateralelor pentru a facilita incarcarea si descarcarea. Sunt utile pentru gospodariile in care se lucreaza cu transporturi ocazionale si de volum redus sau mediu.

Variantele cu basculare includ bena cu marginea posterioara rabatabila si sistem de ridicare a cuvei care face ca incarcatura sa curga singura catre sol. Pot avea doua sau trei roti, iar bascularea este fie manuala, realizata prin invartirea unei manetei, fie automata (la optiunile de mare capacitate).

Platformele nu au margini laterale si sunt recomandate pentru cei care transporta incarcaturi voluminoase care ar putea sa nu incapa in spatiul delimitat al benei.

 

Mono sau dublu-ax: Acest criteriu se refera la numarul de roti incluse in design. Daca ai ales sa cumperi o remorca motocultor la pret bun, cu capacitate de pana la 1000 – 1500kg, te poti descurca destul de bine cu un ax. Modelele dublu-ax devin insa o necesitate cand se trece peste acest nivel pentru ca ofera atat o rezistenta mai buna a structurii metalice, cat si o stabilitate superioara.

Este bine insa sa stii, ca desi la variantele mici si medii structura dublu-ax nu este esentiala, ofera avantajul mentinerii cuvei in pozitie orizontala si atunci cand nu este fixa de motocultor. De asemenea, un motocultor cu remorca 4×4 care inseamna forta mai mare de tractiune si deplasare pe teren dificil, implica de obicei optarea pentru modelele dublu-ax.

 

Material: Toate remorcile includ cadru metalic, rezistent. Cuva poate fi insa confectionata din plastic – modele mai ieftine si cu capacitate mai mica, sau metal – in general otel, mai durabile, dar si ceva mai scumpe.

Rotile pot fi la randul lor din plastic, indicate doar pentru versiunile de remorci usoare si folosite pe terenuri mai putin denivelate, sau cauciuc, elastic si durabil. Pentru suprafete dificile, cu diferente de nivel si incarcaturi cu greutate mare este bine sa iei in considerar rotile pneumatice.

 

 

Confort si siguranta: Cauta o versiune prevazuta cu scaun cu inaltime reglabila, de preferat cu spatar, suprafata capitonata si sistem de amortizare a vibratiilor. Cele din lemn sau plastic simplu pot fi destul de neprietenoase pe teren accidentat si dupa ore lungi de munca. 

Desi te poti descurca bine si cu remorci de motocultor, la preturi bune, care au doar frana de picior, este mai bine sa ai la indemana si frana de mana, daca acest element nu ridica pretul prea mult.

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Cat costa o remorca de motocultor second hand?

In magazinele online care comercializeaza remorci de motocultor second hand vei gasi optiuni care incep de la 500ron si ajung pana la 1700lei, cele mai multe incadrandu-se in intervalul 800 – 1100lei. Tinand cont ca o versiune noua, de calitate, cost de obicei peste 1200 – 1400lei, daca ai la dispozitie un buget limitat, poti gasi destul de usor o optiune SH bine intretinuta. 

 

 

E mai rentabil un motocultor second hand cu remorca?

Rentabilitatea unei astfel de achizitii depinde de cat de atent cauti printre ofertele existente. Multe dintre modelele disponibile in magazinele second hand la vanzare au durata mica de folosire, motiv pentru care reducerea este de pana la 500 – 600lei fata de pretul din magazin. 

Gasesti insa si versiuni cu pret mai mic de 2000lei daca treci cu atentie printre oferte. Pentru ca este un produs de dimensiuni mari, este bine sa iei in considerare si transportul, ale carui costuri le vei acoperi in acest caz, spre deosebire de achizitia din magazin, care include de regula livrarea in costul de achizitie. 

Daca vrei sa cumperi un motocultor diesel cu remorca, iti putem spune ca si in magazinele second hand preturile sunt destul de mari, deci va trebui sa cauti cu atentie o versiune acceptabila.

 

Ce e cupla de remorca la motocultor?

Cupla este un mecanism sudat sau prins cu suruburi de capatul osiei remorcii si permite cuplarea la motocultor. Se numara printre elementele care conditioneaza compatibilitatea unei remorci cu un anumit model de motocultor.

 

 

 

Scurte instructiuni de montaj pentru remorca la motocultor

 

Desi pare o sarcina foarte simpla, montarea remorcii la motocultor poate deveni adesea dificila, daca nu stii exact care sunt pasii ce trebuie sa fie urmati si ordinea lor. Iata de ce iti prezentam, in cele ce urmeaza, pe scurt, ce ai de facut pentru ca motocultorul tau sa fie dotat cu remorca si gata de lucru in cateva minute.

 

 

Pozitia de lucru

De cele mai multe ori remorca iti va fi livrata dezasamblata, pentru ca ocupa mai putin spatiu, ceea ce inseamna ca trebuie sa o montezi chiar tu. Nu trebuie sa iti faci insa griji, pentru ca vei primi remorca de motocultor cu schita care iti indica clar unde trebuie asezata fiecare componenta si toate accesoriile necesare. 

Pentru a lucra cat mai confortabil este recomandat sa asezi, pentru inceput, bena cu fata in jos si sa iti pregatesti uneltele la indemana

 

Trenul de rulare, protapul si franele

Incepe prin montarea trenului de rulare, pe care il vei fixa de bena prin intermediul arcului lamelar, cu ajutorul suruburilor si piulitelor, puse la dispozitie in pachetul de livrare. Monteaza apoi rotile. 

Asaza protapul in pozitia corecta si foloseste suruburi si piulite pentru a-l atasa corect de bena. Urmeaza sistemul de parghii, pe care trebuie sa il conectezi, reglandu-l astfel incat rotile sa nu fie stanjenite in miscarea de rotatie, atunci cand frana nu este activata. Este important sa te asigur ca rotile se blocheaza atunci cand actionezi pedala de frana sau frana de mana, dupa caz. 

Monteaza apoi cupla, la extremitatea protapului, pentru ca remorca sa poata fi atasata usor la motocultor.

 

Obloanele, scaunul si suportul de picioare

Fixeaza pe rand obloanele, respectand ordinea din manualul tehnic al produsului, astfel incat cele detasabile sa se poata deschide corect. Monteaza apoi suportul pentru picioare si scaunul si conecteaza remorca la motocultor.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu