Cea mai buna pompa submersibila, cu tocator

Am modificat articolul ultima data pe: 02.12.23

 

Modele recomandate in 2023

 

 

IBO Kraken 1800DF

 

E destul de posibil ca dupa ce analizezi caracteristicile acestei piese, sa ajungi si tu la concluzia ca ar putea fi desemnata drept cea mai buna pompa submersibila cu tocator pentru haznale, canalizare, fose septice si, in general, pentru apa murdara. Este un produs echipat cu tocator din inox, proiectat anti-colmatare, impiedicandu-se astfel eventuale blocaje.

Se va putea instala permanent in cadrul statiilor de pompare din fabrici sau pentru irigatii, chiar si intr-o gospodarie. Pe langa apa, mai poate distribui ingrasaminte naturale, dar cu conditia ca densitatea acestora sa nu depaseasca 10%. Din punct de vedere tehnic, include un motor monofazat asincron(cu 2 poli), cu 2850rpm, care se alimenteaza in retea si genereaza 1800W. Pe baza acestuia, reuseste sa obtina un debit de 21000l/h pompati si sa aduca apa de la o adancime de maxim 8m.

In plus, se specifica faptul ca lucreaza la presiune maxima de 2.5bar, asigurand defularea lichidului pana la 25m inaltime maxima de livrare, ceea ce face aparatul perfect pentru uz casnic. Un intrerupator cu flotor impiedica defectiunile survenite cand nivelul apei scade drastic. Mai mult, fiabilitatea ii este demonstrata de corpul rotor din otel inoxidabil si de talpa din fonta, constructia demonstrand ca este un dispozitiv robust si durabil.

 

 

 

 

 

Strend Pro SWP-110K

 

StrendPro iti propune sa alegi acest aparat atunci cand ai nevoie de o modalitate fiabila si performanta de a lucra cu apa din fosele septice. Din perspectiva modului in care e construita, pompa include piese durabile, din inox si fonta, promitand o functionare impecabila. La nevoie, va putea fi utilizata si pentru mici irigatii, asigurand o presiune de lucru de 1.1bar si o inaltime maxima de distribuire a apei murdare de 9m.

Va prelua lichidul de la adancimi de aspirare de 6-8m, ceea ce inseamna ca se preteaza pentru utilizare in regim casnic. Daca luam in calcul puterea motorului, de 1100W, aceasta se incadreaza in limitele unui dispozitiv util in regim conventional de lucru, adica fara solicitari mari si fara uzura intensa. Acelasi fapt este confirmat si de debitul maxim procesat, estimat la 22000l/h.

Ca sa fii sigur ca nu apar defectiuni , poti lua in calcul intrerupatorul cu flotor, care dezactiveaza pompa cand nivelul apei din put scade. In plus, mentionam ca diametrul maxim al impuritatilor ce pot fi procesate va fi de 30mm, ceea ce indica lucrul cu o apa destul de murdara.

 

 

 

 

 

EuroAqua

 

Suntem de parere ca aceasta este o pompa submersibila cu tocator, ieftina si buna, drept pentru care speram ca o sa fii de acord cu noi in aceasta privinta, mai ales ca este prevazuta cu un corp masiv, din fonta anticoroziva, si cu un totcator din metal, eficient si durabil. Incorporeaza un motor electric cu un consum de 2600W, ceea ce inseamna ca nu e tocmai economica, dar ca reuseste sa proceseze ape destul de murdare si sa le aduca de la adancimi considerabile.

Ofera 20000l/h debit de apa defulat, livrand lichidul pana la o inaltime maxima de 11m. In plus, se cuvine sa amitim ca lucreaza de la o adancime de 20m, ceea ce indica posibilitati de intrebuintare in puturi adanci si chiar utilitate in irigatii.

Nu lipseste flotorul cu intrerupator, deconectand automat dispozitivul, daca apa din put scade sub nivelul minim necesar. Producatorul recomanda aceasta piesa deopotriva in regim casnic si profesional de exploatare, oferind o garantie 2 ani.

 

 

Cum aleg cele mai bune pompe submersibile, cu tocator

 

Ghidul cumparatorului

Inainte de a incepe sa enumarema cele mai importante criterii de selectie, iti vom explica rapid ce este si ce utilitate are o pompa submersibila cu tocator. In primul rand, e esential sa stii ca pentru apa curata nu ai nevoie de un astfel de dispozitiv, dar acesta va fi obligatoriu pentru apa murdara, noroioasa, cu impuritati si chiar pentru cea menajera reziduala(fose septice).

Principalele merite sunt rezistenta avansata la rugina si un motor ermetic(acesta fiind cuplat foarte aproape de corpul aparatului). De aici deriva un avantaj major: fiind scufundata, piesa asigura o forta de impingere semnificativa, iar aplicatiile in care poate fi utila sunt mult mai bine diversificate(dreneaza, lucreaza in canalizare, pompeaza cantitati industriale de apa si chiar noroi).

 

 

Tuturor celor care inca nu au descoperit unde gasesc pompa submersibila cu tocator, la un pret bun, le recomandam urmatoarele coordonate de selectie:

Prima data vei decide pentru ce cumperi dispozitvul. Daca ai de gand sa pompezi apa din puturi, te intereseaza o adancime de pompare cat mai mare. Daca preferi sa o folosesti pentru apa cu namol, atunci vei prioritiza puterea motorului, mai presus de adancimea de preluare a fluidului.

In indicatiile despre fiecare produs din comert vei putea analiza lista aplicatiilor pentru care se recomanda: instalare in fabrici, in statii de pompare, aplicatii agricole si irigatii, distribuire de ingrasamant natural, canalizare, fose septice sau haznale.

Considera adancimea de imersiune si adancimea maxima de preluare. Prima iti indica la cati centimetri sub nivelul apei trebuie sa lucreze pompa, a doua iti arata de la ce nivel maxim poate fi luat lichidul. Pentru aplicatii casnice si agricole prin gospodarie, se poate spune ca o adancime de pana la 8m este suficienta. Dispozitivele vor necesita circa 25-35cm de masa de apa deasupra pentru a pompa nestingherite.

Analizeaza puterea motorului, caci asta variaza de la un model la altul. In utilizare conventionala, recomandam puteri de 1000 – 1500W. Pentru apa noroioasa, adusa de la peste 5m adancime, puteri de 1600 – 1800W par sa fie mai bine alese. Vei intalni modele cu motoare electrice sau termice, asa ca fii atent si la modul de alimentare care iti convine mai mult( cu electricitate sau cu carburant).

Debitul de lichid defulat se refera la cantitatea de apa ce va fi procesata de pompa intr-o ora. De pilda, pentru o fosa septica n-o sa ai nevoie de debit foarte mare, in timp ce pentru irigatii pe diferite suprafete, e util sa beneficiezi de cat mai multi litri pompati in scurt timp. Unele pareri despre cele mai bune pompe submersibile cu tocator arata ca pentru irigatii, un debit de 20000l/h este suficient.

Asigura-te ca tocatorul e fabricat din inox si ca toate partile ce vin in contact direct cu apa sunt imune la rugina. E util sa beneficiezi si de o garantie cat mai mare(minim 2 ani). Cauta sa afli cu ce densitate maxima de fluid poate lucra aparatul si pana la ce inaltime va furniza apa(10-20m pe verticala sunt valori acceptate de utilizatorii casnici). Alege modele cu intrerupator cu flotor, pentru ca acestea se opresc automat cand nivelul apei scade foarte tare, ceea ce inseamna ca evita aparitia unor defectiuni.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu