Cea mai buna masina de tuns iarba pe benzina

Am modificat articolul ultima data pe: 24.06.24

 

Masini de tuns iarba pe benzina – Opinii si Recenzii in 2024

 

In caz ca stai la casa ai nevoie de o masina de tuns iarba pentru a putea intretine gazonul, iar un model pe benzina are o putere mare si iti ofera mai multa libertate de miscare. Pentru o suprafata medie iti supunem atentiei modelul Husqvarna LC 140S, cu autopropulsie, pentru a fi usor de manevrat chiar si pe teren accidentat, cu sac colector, maner ergonomic ce se poate regla si plia dupa cum ai nevoie, usoara si puternica. Daca ai suprafete mari de acoperit mai comod poate fi un tractoras de tuns iarba si anume: Husqvarna TC 138. 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Husqvarna LC 140S
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

O masina de tuns iarba pe benzina cu autopropulsie, ce va fi usor de manevrat, cu posibilitatea de a regla usor inaltimea de taiere cu ajutorul unei manete pozitionate lateral, cu maner ergonomic ce se poate plia pentru depozitare si transport.

Acest model de masina de tuns iarba pe benzina este dedicat pentru suprafete medii, asa ca daca ai de tuns iarba pe terenuri de peste 1000 mp, alege un alt model.

Pret bun, manevrabilitatea usoara, utila pentru suprafete medii, sunt doar cateva motive pentru care recomandam acest model pentru gazonul din preajma casei tale.

A 2-A OPTIUNE!

Husqvarna TC 138
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Un model de masina de tuns iarba ca un mic tractor, ce iti permite sa tunzi usor suprafete mari (de peste 1000 mp), dotat cu motor puternic (12 cp), cu latimea lamei de taiere de 97 cm, cu comenzile de viteza si directie controlate prin pedala si pornire automata, la cheie.

Fiind un model dedicat pentru suprafete mari, puternic, sub forma de tractoras, are si un pret mai ridicat fata de alte modele prezentate.

Cu acest model de masina de tuns iarba, munca devine o placere, avand si o buna productivitate.

A 3-a Optiune!

MTD Optima 53 SPB HW
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Daca ai suprafete mai mari de tuns te poti baza pe acest model ce se preteaza pentru suprafete de pana in 2000 de mp, cu o capacitate a motorului de 2,9 cp, un rezervor de benzina de 1l, sac colector cu capacitate mare de 70l, cu latimea lamei de taiere de 53 cm si 6 trepte de reglare a inaltimii de taiere.

Este un model destul de greu, cantarind 43 de kg, fiind astfel mai dificil de transportat daca terenul pe care il ai in grija nu este situat in apropierea casei.

Usor de manevrat, utila pentru suprafete mari este o masina de tuns iarba pe benzina puternica si rezistenta.

 

 

Pareri despre cele mai bune masini de tuns iarba pe benzina

Vezi in continuare ce modele de masini de tuns iarba pe benzina sunt cele mai cautate si alege o varianta optima pentru tine. 

 

 

Masina de tuns iarba, pe benzina, cu autopropulsie:

 

Husqvarna LC 140S 

 

In caz ca stai la casa si ai o suprafata medie de gazon pe care vrei sa o intretii sa arate frumos iti recomandam o masina de tuns iarba pe benzina Husqvarna, iar acesta poate fi un model potrivit pentru tine. Se preteaza pentru suprafete medii intre 350 – 1000 mp.

Poti sa alegi usor, cu ajutorul unei manete, inaltimea la care vrei sa tai iarba, avand 10 trepte cu un minim de 25 mm si un maxim de 75 mm. Latimea de taiere este de 40 cm. Atinge o viteza maxima de 4 km pe ora, motorul are o capacitate de 2,4 cp si este usor de manevrat fiind cu autopropulsie. Pornirea este la sfoara.

Are o singura treapta de viteza si capacitatea rezervorului este de 0,8l. Pentru a fi usor de strans iarba este dotat cu cos colector cu o capacitate de 50l. Nivelul de zgomot este de 94 dB. Pentru o mai buna manevrabilitate poti regla manerul, si de asemenea, il poti plia pentru depozitare si transport. Are 4 roti si cantareste 27 kg. 

 

 

Greenfield G-MTG46A1_EUROV

 

Daca vrei o masina de tuns iarba pe benzina la pret bun si puternica te poti indrepta spre acest model. Cu o capacitate a motorului de 3,4 cp, capacitatea rezervorului de 1l, o singura treapta de viteza, cu autopropulsie se preteaza pentru suprafete mari de peste 1000 mp.

In functie de dorinte poti regla inaltimea de taiere in 7 trepte, intre un minim de 25 mm si un maxim de 75 mm. Latimea lamei taietoare este de 457 mm. Pornirea este manuala. Pentru a nu mai fi nevoit sa strangi iarba dupa taiere, masina este dotata cu un sac colector cu capac de plastic cu capacitate de 60l. In plus, are functia de mulching care toaca iarba pentru a o putea folosi ca si ingrasamant natural.

Este dotata cu 4 roti din cauciuc, cu dimensiuni diferite fata – spate pentru a fi usor de manevrat. Manerul este ergonomic si reglabil in functie de inaltimea ta. Cantareste 35 de kg.

 

 

Makita PLM4628N 

 

Daca terenul pe care ai gazon este denivelat atunci o masina de tuns iarba pe benzina cu autopropulsie este ceea ce ai nevoie si iti recomandam acest model. Dotat cu un motor puternic si fiabila, cu o capacitate de 2,7 cp se preteaza pentru suprafete medii si mari de pana in 1400 mp.

Pentru a avea o pozitie cat mai confortabila in timpul lucrului, manerul este ergonomic, in forma literei D, ce permite ajustarea usoara a inaltimii in 3 trepte. De asemenea, este integrat in carcasa pentru a putea fi transportat usor. 

Este un model dotat cu 4 roti, din plastic, lama taietoare fiind din inox. Are o latime de lucru de 46 cm, iar inaltimea de taiere poate fi reglata in 7 trepte, de la 30 mm la 75 mm. Pornirea este la sfoara. Sacul colector cu care este dotat are o capacitate de 60l, iar masina cantareste 32 kg. 

 

 

Progarden S461 VHY-T

 

Pentru o suprafata mare de gazon de peste 1000 de mp o masina de tuns iarba pe benzina cu autopropulsie este ceea ce ai nevoie, mai ales daca terenul este mai accidentat. Acest model are un motor puternic (cu capacitate de 3,5 cp), robust, in 4 timpi, racit cu aer fiind un bun ajutor pentru tuns iarba.

Poti ajusta usor inaltimea de taiere a ierbii, in 7 trepte, intre 2,5 si 7,5 cm, iar latimea lamei de taiere este de 46 cm. Porneste manual, la sfoara, capacitatea rezervorului de benzina este de 1l si are 2 lame de taiere.

Masina este dotata cu sac colector de 60 de l si are si functia de maruntire a ierbii taiate. De asemenea, este usor de intretinut avand un stut la care se poate monta furtunul de apa, pentru o mai buna curatare dupa fiecare utilizare. Nivelul de zgomot este de 96 dB si cantareste 35 kg.

 

 

Villager VRS 46 Prime 

 

In caz ca ai nevoie de o masina de taiat iarba pe benzina ieftina si buna, pentru suprafete de peste 1000 mp te poti indrepta cu incredere spre acest model. Capacitatea motorului este de 7 cp, fiind puternic si eficient.

Iarba poate fi tunsa intre un minim de 2,5 cm si un maxim de 7,5 cm, iar lama taietoare confectionata din otel, are o latime de 46 cm. Are 4 roti de dimensiuni diferite pentru o putea manevra usor. 

Manerul se poate regla pe inaltime pentru o pozitie cat mai corecta in timpul lucrului. De asemenea, masina de tuns iarba este dotata cu sac colector din material textil si plastic, ce are o capacitate de 50l.

 

 

Masina de tuns iarba, pe benzina, Husqvarna:

 

Husqvarna TC 138 

 

Daca ai suprafete mari pe care vrei sa le intretii (peste 1000 de mp) si sa tunzi gazonul pentru un aspect cat mai placut, atunci acest model de tractoras pentru tuns iarba va fi solutia ideala pentru tine. Pornirea este automata, la cheie si are un motor puternic de 12cp.

Este comod de condus, putand pastra ambele maini pe volan, viteza si directia fiind comandate cu ajutorul pedalelor. Permite o pozitie confortabila, avand posibilitatea de a regla scaunul dupa cum iti este mai confortabil. Capacitatea rezervorului de benzina este de 5l. 

Are doua lame taietoare din otel si roti din cauciuc. Productivitatea este mare avand o latime de taiere de 97 cm. Inaltimea de taiere a ierbii poate fi reglata intre un minim de 3,8 cm si un maxim de 10,2 cm. Are un sac colector din material textil cu plastic, de capacitate mare, 220l.  

 

 

Husqvarna LC 247 

 

Pentru suprafete medii cuprinse intre 350 – 1000 mp, acest model de masina de tuns iarba pe benzina Husqvarna poate fi o achizitie potrivita. Datorita dotarilor este usor de manevrat si eficienta.

Are: capacitatea motorului de 2,4 cp; 4 roti din material plastic cu dimensiuni diferite fata – spate; o lama confectionata din otel cu o latime de taiere de 47 cm; posibilitatea de a regla inaltimea de taiere in 6 trepte de la un minim de 2 cm la un maxim de 7,5 cm; capacitatea rezervorului de benzina de 0,8l; maner reglabil in functie de inaltimea utilizatorului; sac colector cu capacitate de 55l.

Pornirea este manuala, la sfoara. Are un nivel de zgomot mediu de 96 dB, iar masina cantareste 27 kg.

 

 

Masina de tuns iarba, pe benzina, MTD:

 

MTD Optima 53 SPB HW 

 

Acest model de masina de tuns iarba pe benzina MTD este potrivit pentru a tunde gazonul pe suprafete mari de pana in 2000 de mp. Cu un motor puternic de 2,9 cp, roti mari cu rulmenti, carcasa din otel si lama taietoare din metal, este un model rezistent si fiabil.

Manerul ergonomic, se poate regla pe inaltime pentru o pozitie cat mai confortabila pe timpul utilizarii si, de asemenea, se poate plia pentru transport si depozitare. Latimea lamei taietoare este de 53 cm, si poti regla in 6 trepte inaltimea de taiere de la un minim de 28 cm la un maxim de 90 mm.

Capacitatea rezervorului de benzina este de 1l. Pentru a nu mai fi nevoit sa te opresti des are un cos colector de capacitate mare de 70l. Fiind cu autopropulsie este utila si pentru un teren mai accidentat. 

 

 

Masina de tuns iarba, pe benzina, Ruris:

 

Ruris Dac 150XL 

 

Cu acest model de masina de tuns iarba pe benzina Ruris, de putere mare avand un motor cu capacitate de 5 cp, 4 roti cu diametru mare, poti tunde gazonul pe suprafete mari de peste 1000 mp, dar si pe teren inclinat. 

Are un sac colector incapator cu o capacitate de 55l, si poate marunti iarba taiata in caz ca ai nevoie de ingrasamant natural. Pornirea este manuala, la sfoara. Lama de taiere are o latime de 50,2 cm si dispune de 5 trepte de reglare a inaltimii de taiere de la un minim de 2,5 cm la un maxim de 6,5 cm.

Este o masina de tuns iarba pe benzina la un pret bun pe care te poti baza. Fiind dotata cu functie de spalare va fi si usor de intretinut. Cantareste 38 de kg. 

 

 

Makita PLM4120N

 

Makita iti propune cea mai buna masina de tuns iarba pe benzina recomandata pentru aplicatii casnice. Asadar, e bine sa o cumperi cand te pregatesti sa ingrijesti suprafete de cel mult 1000 de metri patrati. Dispozitivul are in componenta sa un motor Briggs & Stratton alimentat cu benzina, care dezvolta nu mai putin de 2.6CP.

Aceste valori, cumulate cu o capacitate cilindrica de 140 de centimetri cubi, demonstreaza ca pentru curte si gradina dispozitivul are putini concurenti in materie de eficienta. Va lucra cu o latime de taiere de 41cm, reusind sa sectioneze o cantitate generoasa de fire la o singura trecere. Si inaltimea de taiere este reglabila, in intervalul de 20mm si 75mm, motiv pentru care poate toaleta deopotriva gazonul si iarba mai inalta crescuta in curte, avand 5 inaltimi de taiere predefinite. Are atasat un sac colector de 50l, care va fi rar golit pentru a o lua de la capat.

Cele 4 roti garanteaza ca aparatul poate fi usor impins pe suprafata, carcasa si sasiul metalic promit fiabilitate, iar manerul se ajusteaza pe inaltime, pentru si mai mult confort la manevrare.

 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Cum tot mai multe persoane aleg sa se mute in zonele limitrofe ale oraselor, la case, o masina de tuns iarba este o investitie bine venita pentru a putea mentine gazonul cu un aspect placut si fara prea mare efort. Daca ai suprafete mai mari de teren poti opta pentru masini de tuns iarba pe benzina ieftine si bune, eficiente si robuste. Pentru a face o buna alegere iti oferim in continuare cateva criterii de departajare:

 

 

Suprafata: Este un prim aspect pentru a putea alege masina de tuns iarba pe benzina si astfel ai:

Suprafete medii: intre 350 – 1000 de mp, pentru care poti alege o masina cu capacitatea motorului intre 2 – 3 cp, cu capacitatea rezervorului de benzina de pana intr-un litru pentru a nu fi nevoit sa te opresti in timpul lucrului pentru alimentare.

Suprafete mari: de peste 1000 de mp, la care ai nevoie de un motor mai puternic, cu capacitate de peste 3 cp, cu rezervor de benzina cu capacitate de peste 1l. Poti alege si modele de tip tractoras care ofera o buna productivitate si sunt foarte eficiente, avand totusi un pret de achizitie mai ridicat.

Pentru terenuri accidentate cu denivelari si damburi, conform mai multor pareri despre cele mai bune masini de tuns iarba pe benzina, este indicat sa mergi pe modele cu autopropulsie pentru a obtine rezultate bune cu un efort minim din partea utilizatorului.

 

Tip de pornire: Cele mai uzuale modele de masini de tuns iarba pe benzina se pornesc manual, la sfoara, dar poti alege si modele cu pornire automata, precum cele de tip tractoras care pornesc la cheie, mai comod de utilizat. La acestea viteza si directia sunt comandate cu ajutorul pedalelor, pentru a putea avea mainile libere pozitionate pe volan. 

 

Parametri de taiere: aici sunt doua aspecte si anume latimea lamei taietoare si inaltimea de taiere a ierbii.

Astfel, cu cat latimea lamei de taiere este mai mare, cu atat suprafata taiata la o singura trecere este mai mare, avand o mai buna productivitate. Pentru terenuri medii este suficienta o latime de 30 – 40 cm, iar pentru terenuri mari alege modele cu latimea lamei taietoare de peste 40 cm. Unele modele au chiar 90 de cm sau mai mult.

Inaltimea de taiere a ierbii poate fi reglata la unele modele, in mai multe trepte (5 – 10 trepte), cu ajutorul unei manete situate lateral. De obicei au un minim situat la 2 – 2,5 cm si un maxim de 7,5 – 10 cm, alegand marimea care iti convine cel mai mult.

 

Manevrabilitate: printre cele mai bune masini de taiat iarba cu benzina se numara cele care iti ofera posibilitatea de a regla manerul pentru a avea o pozitie cat mai buna in timpul utilizarii. Manerul trebuie sa fie cat mai ergonomic pentru o prindere ferma si comoda, cu reglare pe inaltime in cat mai multe trepte pentru a putea fi manevrate de mai multi utilizatori, fara a cauza dureri de spate. Modelele care ofera posibilitatea de pliere a manerului sunt mai usor de transportat si depozitat. 

Cele de tip tractoras trebuie sa iti ofere posibilitatea ajustarii scaunului atat pe inaltime pentru o pozitie comoda a picioarelor, cat si fata – spate pentru a ajunge comod la volan. 

Rotile: masinile de tuns iarba pe benzina au in general 4 roti, cu dimensiuni diferite fata – spate, mai mici pe fata si mai mari pe spate pentru a asigura o cat mai usoara manevrare a acestora. Rotile pot fi confectionate din plastic pentru modelele de capacitate mai mica, sau din cauciuc fiind mult mai rezistente si mai usor de utilizat. 

Astfel, daca masina este usor de manipulat, vei putea termina o suprafata de teren mare intr-un timp scurt, fara prea mult efort.

 

 

Colectarea ierbii taiate: sunt modele de masina de tuns iarba pe benzina cu sac colector sau fara.

Cele fara sac colector arunca iarba taiata inapoi pe teren, avand astfel o operatiune in plus dupa ce termini, si anume strangerea ierbii rezultate din taiere. 

Pentru suprafete medii si mari de teren este practic sa ai o masina cu sac colector, cu capacitate de minim 50 – 60 de l, pentru a nu fi nevoit sa faci mai multe opriri de golire a sacului. Unele modele au saci colectori si de capacitate mare, mai ales cele de tip tractoras de 200 – 250l. O alta functie utila este cea de maruntire a ierbii taiate, putand-o astfel utiliza usor ca si ingrasamant natural. Sacul colector poate fi din material textil, din plastic sau combinat. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Merita investit intr-o masina de tuns iarba, pe benzina, second hand? Cat ar costa?

Pretul unui astfel de dispozitiv este de obicei mai mare de 1000 de lei, fiind o investitie importanta si daca iti doresti masini de tuns iarba pe benzina la preturi bune poti sa cauti si pe site-urile second hand. Gasesti modele cu preturi de la 200 – 300 lei pana la 800 si chiar mai mult pentru masinile profesionale.

 

 

Ce e mai avantajos ca pret: masina de tuns iarba pe benzina sau electrica?

Pretul unei masini de tuns iarba pe benzina incepe de la 800 – 900 lei, un pret pentru o masina buna, de la un brand cunoscut fiind in jur de 1300 – 1400 lei pentru suprafete medii. O masina de tuns iarba electrica are preturi cuprinse intre 300 – 600 in mod uzual, dar desi are un pret mai mic se preteaza pentru suprafete mici spre medii si nu ai libertate de miscare, fiind conditionat de lungimea cablului de alimentare.

 

Ce inseamna masina de tuns iarba, pe benzina, autopropulsata?

Un model motorizat cu autopropulsie se deplaseaza cu ajutorul motorului, grija ta fiind doar de a manevra masina tinand-o pe traseul fixat. Se preteaza pentru suprafete medii sau mari, pentru terenuri care nu sunt drepte, au denivelari si damburi. 

 

 

 

Cum pornesti masina de tuns iarba pe benzina la sfoara

 

Daca iti doresti cea mai buna masina de tuns iarba pe benzina, trebuie sa stii ca cele mai multe modele sunt cu pornire la sfoara si sunt necesari cativa pasi pentru a realiza acest lucru. In continuare iti prezentam etapele pentru a te putea descurca usor inca de la inceput.

Inainte de utilizare verifica nivelul uleiului, daca ai optat pentru un model modern in 4 timpi ce este lubrifiat cu ulei de motor. Se desface capacul care este dotat cu o tija si se verifica nivelul.

 

 

Alimenteaza cu benzina conform specificatiilor din cartea tehnica, in care este trecut tipul de benzina pe care este indicat sa-l utilizezi. Se pune benzina plin, lasand loc doar pentru a insuruba capacul, astfel avand combustibilul necesar pentru o suprafata mai mare de teren. Apasa butonul pompei de pornire. 

Regleaza manerul pentru a avea o pozitie confortabila, drept pentru a putea manevra usor masina si pentru a nu-ti crea dureri de spate.

Dupa ce ai efectuat toate aceste manevre te vei plasa in spatele ghidonului si vei pozitiona maneta de ambreiaj, aflata de obicei in fata manerului, in pozitia de start, stransa langa maner. Dupa ce ajunge in pozitia de start o vei fixa cu ajutorul mainii drepte. Cu mana ramasa libera tragi de cablul de startare, sfoara, care este pozitionat deasupra masinii de tuns. Tragerea trebuie sa fie ferma si pana la capat.

Motorul va incepe sa functioneze regulat si vei ridica maneta de gaz spre ghidon, pastrand ambreiajul fixat de maner. Ai reusit pornirea si te poti apuca de treaba. 

In caz ca in timpul utilizarii iti scapa cadrul care comanda ambreiajul, masina se va opri. Pentru a o reporni nu mai este necesar sa apesi butonul de pornire a pompei de benzina, ci doar sa actionezi din nou sfoara. 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu