Jardiniere – Opinii si Recenzii in 2023
Ca sa te poti bucura de flori, ai nevoie de jardiniere potrivite in care acestea sa se dezvolte corespunzator. Alegerea poate sa fie dificila, deoarece gama de produse este una variata, astfel ca mai bine ar fi ca, inainte sa pleci la cumparaturi, sa lecturezi ghidul nostru. Daca nu ai suficient timp, uite direct care sunt recomandarile: DecorCasa 336 este o jardiniera formata din trei recipiente metalice, prinse pe o placa ce se aseamana cu o fereastra, cu obloane. Poate fi pusa in exteriorul locuintei, iar datorita materialului, apa se mentine in interior, deci este un produs potrivit pentru plantele care au nevoie de umiditate. In cazul in care nu este ceea ce cauti, avem si o a doua varianta: AnticoMestiere Cassetta Festonata.
Tabel comparativ
Aceasta jardiniera are un design unic, deoarece arata ca o fereastra cu obloane, are in partea de sus elemente din lemn, iar in cea de jos, trei recipiente individuale din metal, potrivite pentru plantele mici sau medii. Este facuta din materiale rezistente, de aceea se potriveste pentru exterior si are forma dreptunghiulara, deci vei avea nevoie de spatiu.
Obiectul trebuie prins in perete, pentru a avea stabilitate atunci cand pui florile.
Este o jardiniera cu care poti infrumuseta gradina, fiind formata din trei vase, in care poti realiza chiar si un aranjament floral potrivit cu designul spatiului.
Aceasta jardiniera in forma dreptunghiulara, cu dimensiuni de 50x25x22cm, poate fi pusa pe pervaz sau intr-un suport de balustrada, iar datorita formei, iti ofera suficient loc pentru mai multe tipuri de flori. Este facuta din ceramica, deci poate fi amplasata si in exterior, fiind potrivita pentru plantele care nu necesita multa apa.
Produsul nu are inclus in pachet si farfurie, de aceea va trebui sa iei in calcul costul acesteia.
Este un model potrivit pentru exterior, in care poti pune florile mici sau medii, pentru a realiza un aranjament floral plin de culoare.
Este o jardiniera doar pentru o singura planta, ce are forma unui elefant si masoara 26x15x16cm, iar pentru stabilitate are patru picioare. Produsul are culoarea rosie, in partea laterala sunt desenate diverse flori si este facut din material ceramic, de aceea poate fi pus atat in interior, cat si in exterior.
Are dimensiuni mici, deci nu ofera suficient spatiu pentru florile care au radacinile groase.
Jardiniera este una rezistenta, ce o poti folosi atunci cand vrei sa pui plante mici, iar datorita culorii, se integreaza usor pentru un spatiu plin de optimism si vitalitate.
Pareri despre cele mai bune jardiniere
Daca te intrebi de unde poti cumpara jardiniere la un pret bun, noi ne-am documentat si am selectat cateva modele ce sunt comercializate pe internet, pe care le poti descoperi mai jos:
Jardiniera din lemn
DecorCasa 336
Daca vrei sa iti infrumusetezi gradina, poti achizitiona aceasta jardiniera din lemn, in combinatie cu metal, deoarece ambele materiale sunt rezistente la factorii de mediu si nu se deterioreaza in timp. Produsul are aspectul unei ferestre cu obloane din lemn, iar in partea de jos, vei gasi trei recipiente din metal, in care poti pune plante mici sau medii. Acestea au o forma circulara si se afla unele langa altele.
Jardiniera are o rama din beton, ca sa o poti pozitiona pe un pervaz, dand impresia unei ferestre false. Avand in vedere ca materialul recipientelor nu absoarbe apa, este indicat sa plantezi flori ce au nevoie de mai multa umiditate.
Jardiniera ceramica
AnticoMestiere Cassetta Festonata
Iti propunem aceasta jardiniera ceramica cu o multime de elemente decorative, ce poate fi amplasata atat in interior, cat si in exterior. Are forma dreptunghiulara, masoara 50cm lungime, deci este suficient spatiu sa pui mai multe plante. Totusi, are doar 22cm inaltime, deci nu este indicata pentru plantele care se inalta foarte mult. Vasul trebuie pus pe stativ sau pe sol, deoarece are 13.8kg.
Jardiniera nu mentine umiditate, deoarece materialul se usuca repede, fiind potrivita pentru plantele ce rezista la caldura si nu au nevoie de prea multa apa. Aceasta are culoarea maro, deci se poate integra usor si intr-un spatiu amenajat in stil rustic. Pe partile laterale are elemente decorative, iar marginile sunt rotunjite.
OffLimits Model cu Flori patrat
Ca sa poti forma un spatiu plin de optimism si energie in exteriorul locuintei, poti alege o jardiniera ceramica cat mai colorata, la fel cum este si aceasta. Cu o forma patrata, dimensiuni de 13x13x12cm si o capacitate de 1,5l, poate fi utilizata pentru plantele mici, ce nu se dezvolta foarte mult nici la maturitate.
Avand in vedere ca este un material ce nu mentine umezeala si se usuca rapid, este indicat sa pui plante care nu au nevoie de foarte multa apa sau sa asezi vasul intr-un loc umbrit. Jardiniera nu are incluse accesorii si poate fi pusa direct pe sol sau pe un stativ. De asemenea, este potrivita doar pentru o singura planta, de aceea nu vei putea forma un aranjament, intr-un singur vas.
Jardiniera de balcon
OffLimits 20236
Daca te-ai gandit sa iti amenajezi in balcon un loc de relaxare plin de culoare, dar nu ai suficient spatiu, poti folosi jardiniere de balcon, ce au diverse forme, cum este si aceasta care se asemenea cu un elefant. Vasul este din material ceramic, deci nu se va deteriora din cauza umezelii, insa trebuie bagat in casa, cand temperaturile ajung la limita inghetului.
Are culoarea rosie, deci poate fi o pata de culoare intr-un spatiu amenajat simplu. Jardiniera este rotunda in partea de sus si are dimensiuni de 13x12cm, astfel ca vei putea pune doar o singura planta mica sau medie, care nu are nevoie de mult spatiu.
DecorCasa Ghiveci decorativ in forma de lebada
Modelul prezentat este o varianta optima pentru cei care pun accent pe lucrurile simple, dar frumoase. Este o jardiniera de balcon in forma de lebada, de culoare alba. Ofera spatiu doar pentru o singura floare, intrucat masoara 13x10x13cm si are o forma rotunda in partea de sus.
Fiind din material ceramic, nu retine umiditate, de aceea trebuie sa pui flori ce nu au nevoie de multa apa sau sa uzi planta frecvent. Vasul nu poate fi pus in suport suspendat, insa il poti aseza pe un stativ sau chiar direct pe podea. Fiind de culoare alba, se va intregra usor in designul spatiului si va da acestuia un plus de eleganta.
DecorCasa Jardiniera metalica cu imprimeu
Pentru cei care nu au suficient loc in balcon, insa le plac florile, le propunem aceasta jardiniera pentru balustrada, din metal. Este un model dreptunghiular, de aceea poti pune mai multe flori, si are doua agatatoare, pentru a-l putea fixa pe balustrada. In partea dinspre exterior are desenate flori de lavanda, de aceea va avea un aspect placut spre curte.
Fiind dintr-un material ce nu absoarbe umiditatea, este o varianta optima pentru plantele care au nevoie de mai multa apa. Nu are sistem de autoudare si nici guri pentru drenaj, de aceea va trebui sa pui tu apa si sa fii atenta cata cantitate torni de fiecare data.
Jardiniera din fier forjat
Raki Suport rotund metalic
Cumparatorii care sunt in cautarea unei variante prin care sa poata depozita mai multe flori pot achizitiona acest suport de jardiniera din fier forjat, ce are noua spatii pentru ghivece. Cu o forma circulara si doua picioare in forma de semicerc, pentru a putea fi infipta in pamant, astfel incat sa fie cat mai stabila.
Obiectul sustine o greutate mare si nu se deterioreaza din cauza factorilor de mediu, de aceea poate fi pus si afara. Are culoare maro, deci petele nu se vor vedea. Suportul este conceput astfel incat sa dea un plus de eleganta spatiului in care il amplasezi si se poate curata usor.
Jardiniera din plastic
Santino Lido
Daca esti in cautarea unui vas pentru flori la un pret accesibil, poti alege aceasta jardiniera din plastic. Are culoarea alba, deci se poate integra usor, indiferent de designul spatiului. Forma este una dreptunghiulara, cu dimensiuni de 60×16,5cm si capacitate de 12l, astfel ca poti pune mai multe plante.
De asemenea, are gaura pentru drenaj, de aceea nu trebuie sa iti faci griji in cazul in care pui prea multa apa. Jardiniera poate fi pusa pe sol sau chiar suspendata, daca achizitionezi individual un suport. Nu are inclusa farfurie si poate fi amplasata atat in interior, cat si in exterior.
Jardiniera gard
DecorCasa 311
Vrei un vas in care sa poti pune plante mici? Atunci o varianta ar fi aceasta jardiniera de gard, din lemn. Are o forma patrata si masoara 27x18x9cm, de aceea este potrivita doar pentru o singura planta de marime mica. Nu are gauri pentru drenaj, iar partile laterale au spatii intre scandurile de lemn, deci nu poti pune foarte mult pamant.
Este de culoare rosie, poate fi pusa pe stativ sau direct pe sol, astfel ca trebuie sa ai spatiu. Aceasta jardiniera din lemn poate fi amplasata atat in exterior, cat si in interior, materialul absoarbe apa, deci este o optiune pentru plantele care nu au nevoie de mai multa umiditate.
Jardiniera tip/din ratan
Qdecor 89005
In cazul in care te numeri printre cei care au un buget generos pentru amenajarea gradinii, atunci poti alege aceasta jardiniera din ratan, formata din patru ghivece individuale, puse pe un suport vertical, ce are un pret mai ridicat. Datorita formei, nu ocupa mult spatiu si poti pune flori ce au nevoie de un tip diferit de ingrijire, deoarece recipientele nu sunt legate intre ele.
Jardiniera are culoarea crem, deci se potriveste in spatii amenajate in culori deschise si are o inaltime de 102cm. Este realizata dintr-un material rezistent la umiditate sau temperaturi ridicate, de aceea poate fi pusa si afara. Diametru este de 47cm, deci nu va ocupa mult spatiu, fiind o optiune si pentru gradinile mici.
Suport jardiniera
South Perfect Decor 361
Daca te incanta suporturile pentru flori facute din biciclete, dar nu ai suficienta indemanare ca sa faci unul, poti achizitiona acest suport de jardiniera, ce se aseamana cu un astfel de obiect. Este facut din fier, de aceea il poti pune si afara, are trei roti, pentru a fi cat mai stabil si sa poata sustine greutatea, iar culoarea este negra.
Produsul este conceput astfel incat sa poata sustine doua ghivece mari in forma circulara, unul in fata si altul in spate, dar mai poti pune vase agatatoare pe ghidon, astfel vei avea destul spatiu. Acesta are dimensiuni de 45x18x36cm, deci va ocupa o suprafata mai mare in gradina.
Jardiniera de exterior
OffLimits 20235
Pentru plantele mici sau cele aromatice pe care vrei sa le pui afara, poti folosi aceasta jardiniera de exterior, din material ceramic. Datorita materialului, este potrivita pentru plantele care nu au nevoie de multa apa, cum ar fi rozmarinul, deoarece absoarbe apa si se usuca repede.
Produsul are aspectul unui sertar si o forma dreptunghiulara, cu dimensiuni de 12x11x10.5cm, de aceea nu ocupa mult spatiu, dar nu este potivit pentru plante ce se dezvolta mult. Este de culoare alba si are un design unic, datorita faptului ca una din laturi este pictata cu figuri geometrice, de culoare albastra. Produsul nu are gauri pentru drenaj si nici farfurie si poate fi pus pe un pervaz mai lat sau pe un stativ.
Jardiniera pentru balustrada
DecorCasa 114
Cei care nu au suficient loc pentru a depozita florile, insa vor sa isi amenajeze un astfel de spatiu pot opta pentru o jardiniera ce poate fi fixata pe balustrada, folosind acest suport. Are suficient loc pentru a pune un ghiveci circular, iar partile laterale sunt facute doar din sarma.
Este din metal, pentru a rezista la umezeala si raze solare, iar in partea din fata are o buburuza, pentru a da obiectului o pata de culoare. Suportul nu are inclusa si farfurie sau ghiveci si poate fi fixat pe balustrada cu ajutorul a doua agatatori.
Elho Green Basics Easy Hanger
Cu ajutorul acestei jardinere iti vei putea infrumuseta balconul, deoarece este un model suspendat. Facut din materiale sintetice ce nu retin apa, este o varianta optima pentru a proteja radacinile plantei. De asemenea, are inclusa si o tavita in care se poate scurge surplusul de apa si astfel floarea nu va avea de suferit.
Este o jardiniera simpla si usoara, de culoare neagra, ce are lungimea de 36cm si inaltimea de 27.5cm. Din cauza dimensiunilor atat de mici nu este potrivita pentru plantele care au nevoie de mult spatiu ca sa se dezvolte, insa pe de alta parte nu va ocupa mult loc, fiind o optiune si pentru balcoanele mai mici.
Jardiniera 50 cm
Stefanplast Orfeo
In aceasta jardiniera de 50cm vei avea suficient spatiu pentru mai multe flori, de aceea poti face un aranjament care sa atraga privirile celor din jur. Are o forma dreptunghiulara, latime de 18cm si inaltime de 17cm, deci este potrivita pentru florile mici sau medii. Poate fi pusa pe sol sau pervaz sau, de ce nu, intr-un suport de fier agatat de balustrada.
Este facuta din teracota, iar interiorul este captusit cu plastic, astfel ca umiditatea se va mentine o perioada indelungata. Are gauri pentru drenaj si farfurie in care se poate scurge surplusul de apa, astfel incat planta sa nu aiba de suferit. Este un model ce poate fi amplasat atat afara, cat si in interior, cu un design simplu ce se incadraza in orice spatiu.
Ghid de cumparare
Iubitorii de plante stiu cat de importante sunt jardinierele pentru ca florile sau frunzele sa se dezvolte corespunzator. Producatorii pun la dispozitie o gama variata de recipiente pentru flori, de aceea alegerea poate sa iti dea batai de cap, daca nu esti informat corespunzator. In ghidul de mai jos, iti prezentam cativa parametrii de selectie alesi dupa ce am consultat mai multe pareri despre cele mai bune jardiniere.
Tipul: Jardinierele pot fi de doua feluri: simple sau cele prevazute cu un sistem de autoudare.
Cele din prima categorie sunt cele mai des utilizate, deoarece au un pret mai accesibil. Sunt asemanatoare cu niste recipiente si au gauri la baza, pentru a permite surplusului de apa sa se scurga. Planta din interior trebuie udata manual, ori de cate ori este necesar. Nu sunt o varianta optima pentru cei care pleaca frecvent de acasa, deoarece nu va avea cine sa ude floarea pe durata calatoriei, iar aceasta va avea de suferit.
Produsele ce au sistem de autoudare sunt considerate cele mai bune jardiniere, mai ales de catre cei care uita frecvent sa puna apa la planta sau pun mai mult decat este nevoie. Ele nu permit florii sa se usuce sau sa putrezeasca, deoarece ofera cantitatea optima de apa.
Aceste modele au la baza un mini rezervor prevazut cu fitil, prin care apa urca pana in pamant, astfel incat planta nu va avea niciodata mai mult lichid decat are nevoie. Acestea pot avea si un indicator ce ofera informatii cu privire la starea rezervorului, pentru a sti cand este necesar să-l umpli din nou.
Amplasare: In functie de spatiul care il ai la dispozitie si de plantele pe care vrei sa le asezi, gasesti mai multe jardiniere la preturi bune, ce pot fi amplasate in diferite moduri.
Cele de perete sunt prinse de un suport asemanator cu un placaj, ce ulterior este fixat in zid. Acestea sunt puse in pozitie vericala, unele sub altele, si sunt o varianta optima pentru plante mici sau medii, ce nu se dezvolta foarte mult, sau pentru verdeturi.
Jardinierele suspendate pot fi puse pe pervaz si au un suport ce se fixeaza de glaful ferestrei din interior sau din exterior, in functie de cum ai spatiu. Tot in aceasta categorie intra si cele pentru balcon. Acestea au niste sisteme de prindere, asemanatoare cu carligele, sau au un spatiu la baza care se fixeaza direct pe balustrada. Cand alegi un astfel de model, analizeaza greutatea totala (cu tot cu floare, pamant si apa), dar si inaltimea plantei, astfel incat sa poti inchide geamul sau sa il pui usor la adapost, cand afara este frig.
Cea mai buna jardiniera pentru cei care vor sa mute planta dintr-un loc in altul este cea cu stativ. Aceasta are un suport din metal sau lemn ce nu trebuie montat nicaieri, ci doar se asaza pe sol. Este o varianta optima pentru plantele care in anotimpul rece trebuie puse la adapost, iar cand este cald trebuie scoase in exterior. Pot avea diferite forme sau dimensiuni, pentru a se adapta usor spatiului. Tot in aceasta categorie se poate incadra si jardiniera cu spalier, ce are o cutie in partea de jos si o placa cu gauri pe care se pot inalta florile agatatoare.
Jardiniera din beton este un model fix, ce se amplaseaza in gradina sau in curtea casei. Este mare, de aceea iti ofera un spatiu generos. Poate fi folosita pentru a pune flori cu radacini mari sau cele care sunt grele si au nevoie de sustinere si loc ca sa se dezvolte. Totusi, trebuie sa alegi plante rezistente la frig si variatii de temperatura, deoarece nu le vei putea baga in casa.
Material: Jardinierele pot fi facute dintr-o multitudine de materiale, printre care se numara si ceramica, plasticul, ratanul, betonul, lemnul sau metalul. Alegerea se face tinand cont de locul in care vei amplasa vasul. Unele materiale nu se deterioreaza din cauza razelor solare sau a temperaturiior scazute, iar altele, da.
Jardinierele din ceramica sunt stabile si au o baza solida, de aceea poti pune in ele plante inalte sau voluminoase. Acestea trebuie amplasate in interior, deoarece la temperaturi foarte scazute se pot sparge. De asemenea, suprafata se usuca repede, astfel ca sunt potrivite pentru plantele care nu au nevoie de multa apa, ca de exemplu cactusul.
Plasticul sau ratanul sunt printre cele mai accesibile si usoare materiale. Nu vor crapa din cauza frigului, insa recipientele din aceste materiale nu sunt atat de stabile, de aceea nu pot fi o optiune pentru plantele mari. Peretii nu absorb apa, deci este indicat sa pui flori care au nevoie de mai multa umezeala, insa ai grija sa nu torni prea mult lichid, deoarece radacinile pot putrezi.
Betonul este un material durabil ce poate fi amplasat in exteriorul locuintei si nu se deterioreaza din cauza factorilor de mediu. Materialul este un bun izolator, asa ca protejeaza radacinile plantei in timpul gerului.
Lemnul este un material folosit in amenajarile rustice, ce ofera o buna izolare termica, deci va proteja radacinile in lunile calduroase. Chiar daca arata bine din punct de vedere estetic, in timp va putrezi, de aceea nu este o optiune durabila.
Metalul este o alegere pentru cei care vor o amenajare in stil modern, nu absoarbe apa, insa se incalzeste destul de rapid, de aceea solul va fi mai mereu uscat, iar radacinile pot fi afectate. Ca sa eviti acest lucru, poti pune la baza un recipient de plastic sau lut, pentru a mentine umezeala.
Alte aspecte: Degeaba gasesti o jardiniera, la pret bun, daca aceasta nu are dimensiunea potrivita. Pentru ca planta sa se poata dezvolta corespunzator, asigura-te ca are suficient spatiu de crestere. De asemenea, daca planta este prea mare si prea grea, exista riscul ca jardiniera sa cada. Ca sa iti fie mai simplu sa alegi, orienteaza-te vizual. Recipientul trebuie sa aiba o inaltime de cel putin jumatate din cea a plantei si latimea mai mare de 1.5 ori decat radacina.
Pentru ca planta sa se dezvolte cum trebuie, jardiniera aleasa trebuie sa aiba un sistem de drenaj format din gauri pozitionate la baza vasului. Unele recipiente, chiar daca nu au orificiile facute, iti indica locul unde le poti face tu. Daca jardiniera nu are drenaj, este indicat sa pui planta intr-un recipient mai mic care se pozitioneaza deasupra apei si astfel radacina nu va putrezi.
In cazul in care vrei sa achizitionezi o jardiniera ieftina si buna, pe care sa o pui in casa pe podea, alege una care are inclusa in pachet o tava pe care sa o pui dedesubt. Aceasta impiedica scurgerea apei direct pe parchet.
Intrebari frecvente
Care sunt cele mai populare flori de jardiniera?
In general, pentru a pune in valoare o jardiniera de exterior suspendata, este indicat sa alegi plante curgatoare, cum ar fi: muscata, petunia, fuchsia sau oenothera. In cazul in care vrei ca rezultatul sa fie unul plin de culoare, nemesia este cea mai buna varianta, deoarece infloreste la inceputul verii si tine pana in toamna, daca o ingrijesti corespunzator.
Ce flori de jardiniera sunt rezistente la soare?
Cea mai cunoscuta planta ce rezista la soare este cactusul. Ca acesta sa se poata dezvolta, are nevoie de multa lumina, mai ales in perioada de crestere. Pe langa aceasta planta mai poti pune in jardiniera si amsonia, tagetes sau chiar rozmarin, in cazul in care vrei sa cultivi diverse plante aromatice.
Cum decorez inedit jardinierele?
Daca ai o jardinera mare din beton sau lemn, o poti colora cu vopsele speciale in functie de suprafata. Ca sa dai cat mai multa culoare spatiului exterior, este indicat sa alegi nuante deschise. De asemenea, poti pune in margini, in interior, becuri de gradina ce se incarca cu energie solara si astfel vei avea si lumina cand iesi afara si este intuneric.
Se poate face jardiniera din beton?
Da, poti face singur o jardiniera din beton pe care sa o amplasezi in exterior. Iti trebuie doar putina indemanare si o matrita, pentru a-i putea da o forma. Ca sa intelegi mai bine care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi, cauta pe internet un video detaliat.
Cum sa faci o jardiniera DIY
Daca jardinierele ieftine si bune pe care le-ai gasit pe piata nu sunt pe gustul tau si vrei sa iti amenajezi gradina intr-un mod unic, incearca sa le faci tu. Cu putina indemanare si uneltele potrivite, poti ajunge la un rezutat care te va incanta. In cazul in care nu ai idei, iata cateva modele handmade:
Jardiniere suspendate din cauciucuri
Cauciucurile vechi sunt prea tocite ca sa mai poata fi folosite, de aceea, de cele mai multe ori, ajung la gunoi. Ai putea sa le refolosesti, facand jardiniere. Prima data, spala-le cu furtunul, astfel incat sa inlaturi toata mizeria. Pentru a curata si striatiile, poti folosi o perie de sarma. Dupa aceea, da cu bormasina cateva gauri pentru drenaj, in una din partile laterale, care ulterior va fi baza.
Apoi, vopseste suprafata cauciucului cu nuante cat mai deschise, care sa adauge un plus de optimism intregului spatiu. Daca vrei ca jardiniera sa aiba un aspect invechit, poti da un singur strat de vopsea. Dupa ce culoarea s-a uscat, prinde un lant sau o funie in partea opusa a gaurilor de drenaj. Ulterior, folosindu-te de acesta, agata jardinierele in copac, insa asigura-te ca alegi o creanga care va putea sustine intreaga greutate.
Jardiniere din jgheaburi
Intai de toate pregateste placa care va sustine jardinierele. Poti folosi una din MDF, gips carton sau chiar lemn. Aplica vopseaua pe intreaga suprafata, in doua straturi, folosind pensula sau un trafalete mic. Apoi masoara distanta pe care o vei lasa in margine, astfel incat jardinierele sa se vada frumos.
Curata jgheaburile, taie-le la dimensiunea dorita, in functie de latimea panoului si pune capace in partile laterale. Dupa aceea, vopseste suportii de prindere, in aceeasi nuanta cu cea a panoului si prinde-i cu holsuruburi. Aplica vopsea si pe jgheaburi, de preferat o nuanta contrastanta cu cea a panoului, ca sa iasa in evidenta. Dupa uscare, poti sa le pui in suporti si sa plantezi florile dorite.
Lasa un comentariu
0 Comentariu