Cea mai buna foarfeca de gard viu

Am modificat articolul ultima data pe: 08.11.24

 

Foarfeci de gard viu – Opinii si Recenzii in 2024

 

Ingrijirea unui gard viu necesita atentie, perseverenta si instrumente de calitate, iar noi te putem ajuta sa gasesti foarfeca de gard viu cu ajutorul careia sa duci treaba la capat, rapid si bine. Recomandarea noastra este produsul Bosch AHS 45-16. Consideram ca merita achizitionat pentru ca se foloseste fara efort, intr-un mod confortabil, datorita constructiei ergonomice si a greutatii mici, de 2,6 kg. Se preteaza foarte bine la ingrijirea gardurilor verzi mici, tinere, pentru care lama sa de 45 cm si motorul cu o putere de 420 W constituie o rezolvare rapida si uniforma. Ustensila aceasta Daca ai nevoie de un produs cu specificatii diferite, poti achizitiona modelul Steinhaus PRO-HTR600.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Bosch AHS 45-16
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru ca are un motor puternic si o alimentare care ii permite o functionare in parametri constanti, acest trimmer electric este printre cele mai rapide si performante ustensile pentru utilizatorii amatori care se preocupa de garduri vii de mici dimensiuni.

Nivelul de zgomot pe care il produce aceasta foarfeca in timpul utilizarii nu este tocmai scazut, iar daca se intampla sa ai nevoie de el la o distanta mai mare, va trebui sa investesti intr-un prelungitor.

Este optiunea cea mai comoda, mai ales pentru cei care vor un instrument modern pentru lucrari ocazionale, pentru ca isi face treaba repede si bine, si nu trebuie sa te complici cand vine vorba de alimentare si intretinere.

A 2-A OPTIUNE!

Steinhaus PRO-HTR600
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest aparat se recomanda prin puterea mare a motorului, care se cupleaza pentru o eficienta ridicata cu o lama lunga, de 51 cm si cu dinti de taiere care pot sa sectioneze ramurile tinere cu diametru de 2 cm, iar la acestea se adauga silentiozitatea sa.

Pentru ca este o foarfeca de dimensiuni mari, ergonomia manerului ar putea sa beneficieze de o imbunatatire, astfel incat folosirea ei sa devina mai sigura si mai confortabila in acelasi timp.

Cand ai la dispozitie o sursa de curent si vrei sa ingrijesti parcele de verdeata de dimensiuni medii, poate fi o investitie utila sa achizitionezi acest model, ca sa termini munca rapid si bine.

A 3-a Optiune!

Geko Profi G72012
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Produsul este usor de folosit si rezistent, asigurandu-ti atat autonomia necesara, cat si forta de taiere de care este nevoie pentru garduri verzi sau arbusti cu coroana bine structurata, fiindca poate sa elimine crengi cu diametru de 3,5 cm.

Este posibil ca pentru acest produs sa nu fie disponibil un certificat de garantie, ceea ce nu este de dorit, asa ca va trebui sa te interesezi de acest aspect.

Oricand ai nevoie de o foarfeca de gard viu care nu ramane in pana si nu se blocheaza, poti sa te indrepti catre aceasta, pentru ca are caracteristici robuste, materiale de calitate si un pret decent.

 

 

Pareri despre cele mai bune foarfeci de gard viu

 

In evaluarea diferitelor modele disponibile pe piata este important sa afli mai multe pareri despre cele mai bune foarfeci de gard viu, ca si informatii cuprinzatoare, care sa te ajute in luarea unei decizii bune. Iata care sunt modelele selectate de noi:

 

Bosch AHS 45-16

 

Modelul conceput de catre cei de la Bosch este adaptat pentru utilizatorii cei mai intalniti, care au nevoie de un trimmer puternic si rapid, adaptat pentru garduri vii si arbusti decorativi de dimensiuni medii. Beneficiaz de un motor puternic, de 420 W, ce se alimenteaza la priza, astfel incat are o taiere constanta si sigura, dar trebuie sa te asiguri ca ai acces la reteaua de curent, direct sau cu un prelungitor.

Lama acestuia are 45 de cm si o distanta intre dinti de 16 mm, asa incat poti sa executi lucrari cu precizie mare, pe suprafete destul de intinse si sa lucrezi in mod preponderent cu garduri si arbusti tineri, ale caror mladite nu sunt prea mari in diametru. 

Conceput mai ales pentru garduri de dimensiuni mici, produsul este construit ca o unealta semiprofesionala, iar acest lucru se vadeste din viteza si performanta. Cu o greutate de 2,6 kg si un maner conceput special pentru o prindere ferma, foarfeca de gard viu de la Bosch este bine echilibrata si poate fi manuita cu usurinta, fara un efort deosebit, facilitand si o postura confortabila.  

 

 

GRIZZLY EHS 460 2 T

 

Printre instrumentele pe care ti le recomandam in ingrijirea arbustilor si gardurilor verzi se numara si produsul Grizzly EHS 460 2 T. Acesta se bazeaza pe energie electrica in functionarea sa, avand o putere declarata de 460 W, combinata cu o lama lunga si eficienta. Taisul are 45 cm si a fost gandit pentru a face fata chiar si la crengile mai rezistente, fiind ascutit cu ajutorul unor instrumente diamantate. 

Folosirea lui este recomandata mai ales pentru garduri cu mladite subtiri, dar care au atins o inaltime importanta, aceasta avand in vedere distanta dintre dinti, de 18 mm, care permite taierea unor crengi cu grosime limitata. Un avantaj major il constituie prelungirea telescopica ce iti permite sa efectuezi lucrari chiar si la 2,8 m inaltime, fara sa fii nevoit sa te urci pe scara. 

Printre functiile care scot in evidenta foarfeca Grizzly amintim posibilitatea de a realiza taierea prin rotirea cu 150 de grade a cutitului, precum si la optiunea de a inclina cu 45 sau 90 de grade manerul trimmerului, in stanga sau in dreapta, in asa fel incat pozitionarea sa fie ideala. In plus, postura stabila este incurajata atat de doua manere, cat si de un ham de sustinere. Se manevreaza usor pentru ca are o greutate scazuta, de 5,6 kg, utilizand tija de aluminiu. 

 

 

 

Trimmer de gard viu

 

Steinhaus PRO-HTR600

 

Printre uneltele de care ai putea avea nevoie, daca ai in sarcina toaletarea unui gard viu, se afla un trimmer de gard viu cu o lama mare si putere de taiere. Asa este trimmerul Steinhaus PRO-HTR600600W, care se bizuie pe o lama de 51 de cm si o putere a motorului electric de 600W si ai carei dinti sunt la o distanta de 20 mm. Un astfel de instrument este necesar, de obicei, pentru a putea tunde corect si rapid gardurile vii mai mari, cu crengi si vlastari de circa 2cm in diametru. 

Chiar daca modelarea cu ajutorul acestui trimmer nu poate atinge un nivel artistic, eficienta sa impresionanta ar trebui sa pastreze formele geometrice destul de precis. Pentru a utiliza trimmerul vei avea nevoie de acces la o retea de curent, asa incat trebuie sa ai in vedere si achizitionarea unui prelungitor. 

In gradini si pe loturi mici, aparatul Steinhaus este preferabil nu doar datorita eficacitatii, ci si pentru ca actioneaza silentios si se manevreaza cu efort minim. Eficienta mecanismului este data de lama dubla, care taie mai rapid frunze si crengi, astfel ca cele 1700 de rotatii pe minut sunt puse la treaba cu folos.

 

 

Makita UH4861

 

Daca ai nevoie de o masina de tuns gardurile vii si vrei sa optezi pentru calitatea garantata, cei de la celebrul brand Makita vin cu o oferta interesanta, modelul UH4861. Ea se potriveste foarte bine atat cu ingrijirea gardurilor vii, cat si cu alte tipuri de lucrari in spatiile verzi, atata timp cata te poti folosi de un diametru de taiere de 12 mm si un front de lucru de 48 cm. 

Motorul aceste foarfeci electrice are o putere de 400 W si se alimenteaza cu curent electric de la retea. Viteza de taiere atinge pana la 1600 rpm, astfel incat eficienta sa va fi destul de mare. Nu este greu sa iti desfasori munca cu acest dispozitiv, pentru ca nu cantareste decat 2,9 kg. 

Elementele de siguranta si usurinta in utilizare joaca un rol important, iar in acest sens a fost dotata cu un sistem eficient de franare si functia de oprire rapida. Pentru ca exista posibilitatea intreruperii curentului electric, un sistem de protectie o pune la adapost de aparitia problemelor tehnice. 

 

 

 

Foarfeca de gard viu manuala

 

Geko Profi G72012

 

De multe ori ingrijirea unei parcel verzi cu o foarfeca de gard viu, manuala, este mai atenta si da rezultate foarte bune. O foarfeca Geko Profi iti poate fi de mare folos in acest caz. Este dotata cu o lama lunga, de 21 cm, iar lungimea totala a foarfecii este de 64 cm. 

Lama a fost fabricata din otel HCS, intalnit deseori in cazul produselor pregatite pentru taiere. Producatorul s-a ingrijit de protectia acestei sectiuni prin acoperirea ei cu un strat de teflon, asa ca aceasta se poate curata usor si rezista atacului ruginei si altor agenti corozivi. 

In componenta sa se mai afla materiale usoare, potrivite pentru o buna aderenta. Este vorba despre manerul din polipropilena si cu mansoane de prindere din cauciuc termoplastic. Foarfeca se poate folosi cu succes in spatiile cu arbusti si garduri verzi in care ai nevoie de un diametru maxim de taiere de 3,5 cm. Pentru a putea sa faca fata materialului lemnos, se foloseste de o lama ondulata, care nu permite atat de usor alunecarea vlastarilor.

 

 

Venus DSH 254321

 

Fiindca nevoile de ingrijire ale gardurilor sau arbustilor sunt diferite, iar bugetele dedicate acestui hobby sunt si ele variabile, iti propunem si o foarfeca de gard viu, manuala, ce vine in intampinarea gradinarilor cu cerinte mai modeste. 

Astfel, foarfeca Venus DSH 254321 are dimensiuni mai mici. Cu o lama de 20 cm, aceasta nu trebuie sa fie exclusiv dedicata spatiilor decorative, ci se poate folosi si in alte actiuni de gradinarit.Unealta este puternica prin utilizarea unei lame din otel special, de tip 65Mn, tratat termic. 

Pentru a o feri de coroziune si alte degradari, este recomandat sa ungi cu ulei inainte de a o depozita pentru o perioada mai lunga, pentru ca nu are un strat protector, iar corpul foarfecii este constituit din tevi de otel. Aplicarea stratului de ulei o va mentine in stare buna pentru o durata mai lunga de timp. Ca sa poti manui foarfeca fara vreun disconfort, vei observa ca manerele acesteia au fost inzestrate cu un invelis rezistent din polipropilena si cauciuc termoplastic. 

 

 

Countryside PP-017

 

Inscrisa pe lista de foarfeci telescopice care pot avea mai multe utilitati odata ce iti intra pe mana, modelul Countryside PP-017 este pregatit sa actioneze atat pentru a ingriji garduri vii, cat si pentru a toaleta arbusti diversi sau pomi fructiferi. Acest lucru se datoreaza lamei sale puternice, capabile sa sectioneze crengi cu un diametru de pana la 6 mm. 

Lama este conceputa sa faca fata materialului lemnos mai abundent, pentru ca este confectionata din otel carbon intarit, anti-aderent. Lungimea telescopica a foarfecei atinge intre 62 si 77 cm, ca sa poti sa ajungi la ramurile din zonele inalte fara sa folosesti scara. Desigur, in cazul in care alegi sa o folosesti, munca ta va deveni si mai usoara. 

Este important de precizat ca manerele telescopice pot fi extinse utilizand 4 nivele diferite de reglare, pentru care exista blocaj de siguranta. Pe deasupra, achizitionand aceasta foarfeca poti sa te bucuri de o manuire confortabila, pentru ca este dotata cu manere aderente, cu design ergonomic. 

 

 

Makita HTR5600

 

Cei care se afla de mult timp in cautarea unei piese care sa poata fi desemnata cea mai buna foarfeca de tuns gard viu profesionala ar trebui sa se familiarizeze cu notiunile principale ce reflecta capabilitatile acestui model. In prima faza, il recomandam pentru profesionisti si pentru cei care au in plan sa il utilizeze frecvent si la sarcini de dificultate medie si extinsa.

Spunem asta pentru ca aparatul este realizat cu motor in 2 timpi si se alimenteaza cu benzina, pentru a dezvolta o valoare de 1.2CP, echivalentul a aproximativ 850W in sistem metric. Doar din aceste indicatii poti intui cat de rapid si de usor va taia gard viu, arbusti si chiar crengutele mai subtiri ale pomilor. Lungimea pentru taiere se extinde la 56cm, valoare a lamei formate din doua cutite ascutite pe ambele parti. Otelul lamei este rezistent, garantat pentru durabilitate optima.

Capacitatea rezervorului pentru combustibil este de 600ml, iar greutatea totala a aparatului atinge 5.10Kg, valoare care ar putea fi obositoare pentru un utilizator ocazional. Totusi, ce se pierde la acest capitol se castiga prin ergonomia manerelor captusite tip soft grip si pozitionate pentru a determina posibilitati avansate de control, atat pe orizontala, cat si pe verticala. Sistemul EasyStart permite pornirea facila a motorului, iar cel anti-vibratii atenueaza din socurile transmise manerelor in timpul functionarii.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Ca sa gasesti cea mai buna foarfeca de gard viu, ai nevoie atat de datele tehnice ale produselor, cat si de un ghid care sa te ajute sa le descalcesti, asa ca noi iti sarim in ajutor si iti propunem, in randurile de mai jos, cateva criterii de selectie usor de aplicat.

Tipul de foarfeca: Pentru ca tehnologia devine tot mai prezenta in vietile tuturor, nici ingrijirea spatiilor verzi nu se lasa mai prejos. Asa ca pe printre cele mai bune foarfeci de gard viu, pe langa foarfecile clasice trebuie sa adaugi in lista ta si posibilii candidati motorizati. 

In felul acesta, tipurile de foarfeci folosite la ingrijirea gardurilor vii se deosebesc mai intai dupa tipul de actiune cu ajutorul careia sunt puse in functiune: poti sa alegi o foarfeca manuala, electrica sau cu motor termic. 

O foarfeca cu carburant, un trimmer, poate sa functioneze pe baza unui motor in doi sau 4 timpi. Alegerea motorului termic o poti face in functie de putere, consum si greutate.

Dintre cele cu motor electric ai putea sa alegi fie una care se alimenteaza la reteaua de curent, fie una cu acumulator. Un trimmer electric cu acumulator are avantajul ca poate fi transportat oriunde, chiar daca accesul la retea e dificil, pe cand cu energie 220V vei fi dependent de un prelungitor. 

 

Putere: Cand iei in considerare achizitionarea unei foarfeci de gard viu, la un pret bun, trebuie sa arunci o privire asupra puterii de care dispune, bineinteles in cazul in care ai de-a face cu un motor. Astfel, cele mai frecvent intalnite motoare termice sunt in doi sau 4 timpi. 

Cele in doi timpi functioneaza cu un amestec de ulei si carburant si dispun de o capacitate cilindrica de 22 pana la 31 cm cubi, sau chiar 52 pentru cele telescopice, ceea ce inseamna de la 0,4 la 3 cai putere. Motorul in patru timpi este mai puternic, dar mai greu, limitandu-ti mobilitatea.

Un motor alimentat la curent electric poate ajunge la o putere de 400 pana la 700 W, ce se distribuie proportional cu lungimea lamei, in vreme ce pentru o foarfeca cu acumulator este interesant de aflat voltajul, pentru a sti ce autonomie iti poate oferi: intre 30 si 50 de minute (18 V) sau pana la 90 de minute (36 V). 

 

Lungimea lamei: Lungimea lamei trebuie stabilita atat in raport cu modul in care lucrezi (daca lucrezi de aproape, pentru ingrijirea unor detalii, sau ai de facut taieri intensive), cat si in functie de marimea gardului viu. De obicei, te poti descurca destul de bine cu o lama de 15 cm pentru lucrarile marunte, dar ar fi bine sa alegi lame mai lungi, de 20-30 de cm, cand stii ca volumul de munca este mare. Cele mai eficiente sunt, cele care au lungimi cuprinse intre 40 si 70 de cm. In acest din urma caz, vei observa ca lungimea manerelor va creste si ea, proportional.

Intrucat lungimea lamei determina in mod direct taietura pe care o efectuezi, lamele mai lungi iti permit sa faci o munca mai rapida, prin scurtarea timpului necesar pentru parcurgerea unei suprafete. In plus,daca gasesti o foarfeca de gard viu care sa fie dotata cu o lama mai lunga, ai sanse sa ajungi la un rezultat uniform, fara denivelari. Nu trebuie sa uiti ca lamele lungi echivaleaza cu o greutate mai mare, un alt criteriu ce merita discutat.

 

Tipul de lama: Lama de foarfeca poate avea o tipologie diferita, iar asta se reflecta in felul in care lucrezi sau in costuri si productivitate. Vei intalni lame drepte, care sunt varianta clasica de lama de foarfece. Ele sunt potrivite atat pentru iarba, cat si pentru arbustii cu lemn moale si lastari tineri. 

Alte lame sunt prevazute cu zimti, asa incat sa prinda cu putere crengile mai groase si sa le sectioneze fara ca acestea sa alunece din prinsoarea foarfecii. Spre deosebire de lamele drepte, acestea au, insa, nevoie de o ascutire facuta de catre un specialist. Intre altele, modul in care este prinsa lama ar putea sa te ajute. Un ax de prindere descentrat iti permite, de regula, sa tai corect portiuni aflate langa un gard sau zid. 

Un trimmer de gard viu motorizat va avea de obicei doua lame care actioneaza concomitent, de forma zimtata, cu dinti taietori.

Materialul din care sunt confectionate lamele este de asemenea important. Cele care au in compozitie mai mult carbon, mangan, vanadiu sau alte tipuri de aliaj sunt create pentru a rezista mai bine la uzura si au o durata de viata mai mare. O foarfeca de gardiu, la pret bun, ar trebui sa incorporeze o astfel de lama. 

 

Greutate: In functie de model, greutatea unei astfel de foarfeci difera, iar ca sa faci o alegere potrivita, trebuie sa tii cont de propria ta forta in membre, ca si de posibilitatea de a lucra corect, in linie dreapta, cu o foarfeca grea. 

Cele mai grele modele sunt, probabil, cele cu motor termic. Acestea cantaresc intre 4 si 7 kg si sunt urmate de trimmer-ele electrice, de 2 pana la 6 kg. De obicei, niste foarfeci de gard viu, ieftine si bune, ajung sa totalizeze o greutate mai mica atunci cand nu suporta si motor.

 

Distanta dintre dinti: In cazul instrumentelor cu motor, distanta la care sunt plasati dintii este importanta, pentru ca in functie de ea poti sa determini dimensiunile crengilor pe care le poate sectiona aparatul tau. 

Cu cat distanta este mai mica, cu atat elementele prinse in lant vor fi mai mici in dimensiuni. In cazul unui gard viu care a atins maturitatea se recomanda distante de 30 mm sau mai mult, pe cand gardurile vii mai tinere, cu lastari mai mici, pot fi ingrijite cu foarfeci ce ating distante de 15 la 20 mm intre dinti.

Alte criterii: Exista si alte lucruri despre care e bine sa te interesezi, precum usurinta cu care se manuieste un produs, tipul de maner cu care este prevazut, materialele care au fost folosite pentru constructia sa si multe altele. Ai ocazia sa le folosesti in selectia ta, atat timp cat a la indemana

 

Odata ce ai parcurs ghidul nostru, poti incerca sa alegi unul dintre produsele de pe lista, dar inainte de asta, poti sa arunci o privire asupra instructiunilor de taiere de mai jos, utile oricand vrei sa efectuezi o toaletare corecta.

 

 

 

Cum se toaleteaza gardul viu

 

Daca ai un gard verde in ingrijire, toaletarea sa poate deveni o corvoada cu rezultate dubioase daca nu o efectuezi corect si cu instrumente potrivite. Cateva informatii esentiale despre cum sa toaletezi un gard viu iti furnizam chiar noi, in randurile urmatoare. 

Ce pregatiri sa faci

Ca sa te apuci de toaletarea gardului viu, este bine sa-ti alegi un moment prielnic. Astfel, cel mai bun moment in care poti sa incepi toaletarea este primavara, odata ce perioada de vegetatie a debutat. Pe de alta parte, taierile trebuie sa continue pe parcursul anului, cand cresterea este excesiv, preferabil in momentele din zi cand soarele nu este foarte puternic. 

Evalueaza necesarul de instrumente de care ai nevoie, ca sa nu fii nevoit sa apelezi la improvizatii sau sa faci mai multe drumuri. O foarfeca de gard viu, ieftina si buna, o scara, daca este nevoie, un prelungitor in cazul in care foloseste foarfeca electrica, manusi, grebla. 

Ia in calcul soiul plantei, pentru ca nu toate gardurile vii sunt la fel. Daca acestea au o structura mai rara, cu crengi putine si groase, nu vei putea sa creezi modele prea sofisticate si nu e indicat sa le subtiezi prea mult, pentru ca isi vor pierde din vitalitate. 

 

Tunderea corecta

Pentru a putea sa iti atingi scopul, este cel mai bine sa foloseste niste marcaje. Jaloanele care iti semnaleaza grosimea si marcajele de inaltime te vor ajuta sa nu te indepartezi de proiect. Odata ce ai stabilit aceste limite, poti sa incepit tunderea, cu niste foarfeci de gard viu, la preturi bune. Nu uita sa indepartezi si cei 20-25 de centimetri de ramuri din partea inferioara a gardului viu.

Tunderea gardului se efectueaza dinspre capete spre mijlocul acestuia, iar ordinea in care faci lucrarile este si ea importanta. Trebuie sa incepi prin indepartarea partii superioare a plantelor, iar abia dupa aceea se ingrijesc si partile laterale. Daca ai facut bine taierea partii superioare, arbustii vor primii mai multa lumina si vor face un frunzis mai bogat. 

Tine cont si de faptul ca unele garduri vii au scopul de a delimita proprietati sau a asigura o atmosfera intima, ca sa estimezi corect inaltimea pana la care sa ajungi cu taierea.

Ingrijirea ulterioara

Dupa ce ai terminat de facut taierea, este important sa nu abandonezi gardul viu asa cum se afla, ci sa duci curatarea pana la capat. Indeparteaza toate crengile si frunzele cazute la taiere si verifica ramurile ramase pentru a le extrage pe cele deteriorate sau bolnave, capabile sa strice aspectul si sanatatea acestui element peisagistic.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu