Cea mai buna drujba Micul Padurar

Am modificat articolul ultima data pe: 24.06.24

 

Drujbe Micul Padurar – Opinii si Recenzii in 2024

 

Multi barbati prefera sa isi taie chiar ei lemnele pentru foc, iar pentru asta e nevoie de o drujba. Produse de acest fel pot fi achizitionate si din magazinele online, iar in acest sens o lista ca cea de mai jos ti-ar putea veni in ajutor. Ea cuprinde articole de top din mediul online si se deschide cu Micul Padurar MF6800 MPP. Aceasta drujba are un motor pe benzina, de 3 CP si viteza de 8500 rpm. Porneste la sfoara, are o lama lunga de 40 cm si vine cu accesorii utile, alaturi de ulei si benzina. O alta varianta care ni s-a parut a fi interesanta e Micul Padurar 5900 mp5900+lant si lama rezerva.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Micul Padurar MF6800 MPP
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Drujba aceasta are un motor puternic, de 3 CP, care lucreaza cu viteza de 8500 rpm si e capabil sa te ajute sa tai chiar si busteni mai grosi, avand o lama lunga de 40 cm. Se livreaza impreuna cu o multime de accesorii ce iti vor oferi o experienta mai placuta si sigura, dar si benzina si ulei.

Pornirea se face la sfoara, ceea ce pentru cei care nu au mai folosit astfel de unelte poate fi ceva mai complicat la primele utilizari.

E o drujba cu motor de 3 CP, pe benzina, cu pornire la sfoara, ce poate fi de folos in orice gospodarie pentru tot felul de activitati.

A 2-A OPTIUNE!

Micul Padurar 5900 mp5900+lant si lama rezerva
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este buna pentru utilizarea in gospodarie si, fiind dotata cu motor de mare putere, 3,1 cp si 52 de cm3, este utila pentru taierea lemnelor pentru iarna si debitare. Are sistem anti-vibratie care iti permite sa iti pastrezi postura si un sistem usor de reglare, iar pachetul de achizitie este consistent. 

Are un cosnum mai mare decat al altor drujbe si este destul de zgomotoasa datorita capacitatii cilindrice mai mari, dar este in acelasi timp si eficienta. 

Fiabila si puternica, o poti lua in considerare ca o alternativa mai putin intensiva la drujbele profesionale.

A 3-a Optiune!

Micul Padurar GF-0849||GF-0851
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un motoferastrau cu motor puternic si fiabil, de 3 cp, ale carui performante sunt recomandate pentru gospodariile mici si mari. Poate fi manevrat cu usurinta, este stabil si pe deasupra il gasesti la un pret avantajos.

Unii utilizatori spun ca are un nivel mare de zgomot. De asemenea, nu o poti lua la padure, caci nu va face fata la un regim intens de utilizare.

Este o optiune potrivita pentru orice gospodarie, dar nu ar trebui sa mizezi pe un astfel de motoferastrau daca vrei sa efectuezi munca la padure.

 

 

Pareri despre cele mai bune drujbe Micul Padurar

Iti oferim o selectie documentata de noi de pareri despe cele mai bune drujbe Micul Padurar, care sa te ajute sa identifici printre produsele descrise si recomandate in continuarea acestui articol o optiune viabila pentru nevoile tale.

 

 

Micul Padurar MF6800 MPP

 

Daca vrei o drujba ce sa te ajute sa tai cu succes bustenii de lemn pentru iarna sau sa toaletezi cu usurinta copacii atunci cand e necesar, modelul acesta ar putea fi o buna achizitie. El detine un motor de 3 CP, cu capacitate cilindrica de 53 cm3 si o viteza de 8500 rpm.

Motofierastraul acesta are o lama lunga, de 40 cm si un lant cu 32 de dinti si pas de 0.325. Pentru a fi alimentata, ai nevoie de benzina, rezervorul avand o capacitate de 600 ml. Pentru bunul mers al motorului trebuie sa folosesti si ulei, recipientul pentru acesta avand un volum de 300 ml. 

Drujba aceasta are pornire manuala, la sfoara. Totul va fi foarte simplu in acest sens, deoarece nivelul vibratiilor va fi unul redus si va incepe sa functioneze rapid, insa pentru cei care nu sunt invatati cu un astfel de sistem poate fi mai dificil intr-o prima faza. In colet vei primi suplimentar inca o lama si un lant, gheara, trusa de cheie, un recipient cu benzina si unul cu ulei, si bujie.

 

 

Micul Padurar Profesional 6800 GF-0908||GF-0851 

 

Si aceasta este un instrument de care te poti folosi cu incredere in lucrarile de mica amploare, ca si in cele care necesita un plus de putere. Producatorul recomanda folosirea sa inclusiv in lucrari forestiere, datorita faptului ca are suficienta putere, iar lama si lantul sunt de buna calitate. Totusi nu e indicata in lucrari de mare anvergura.

Raportul bun calitate pret este completat de utilizarea usoara si puterea mare. Din specificatiile tehnice putem afla ca motorul are o putere nominala de 2,7 cp, si foloseste un demaror din magneziu pentru pornirea manuala. Lama de 40 de cm este inzestrata cu un lant de 32 de dinti (pas lant 0.325). Atat rezervorul de 0,5 l pentru benzina, cat si cel de ulei de 0,26 l sunt suficiente pentru a-i garanta autonomia, avand in vedere consumul mic. Raportul amestecului de ulei si benzina este de 25 ml de ulei la 1 litru de benzina.

Are pompita de amorsare si capac pentru frana de magneziu, iar la achizitie primesti inclusiv protectie pentru lama, surubelnita si imbusuri, alaturi de cheia speciala pentru strangerea lamei si un bidon de benzina. Cantareste cu putin mai mult decat Micul Padurar 6800 GF-0908, adica 6,4 kg, dar se poate manui fara probleme. 

 

 

Micul Padurar 6900 GF-1417

 

Fiind dintr-o serie mai noua, acest motoferastrau se bucura de o proiectare diferita, realizata dupa tehnologie canadiana. A fost conceput in special pentru cei care au nevoie de un instrument mai apropiat de standardele exploatarilor mari, mai potrivit pentru profesionisti.

Pachetul mai include lama si lantul, precum si instrumentele necesare pentru instalare si reglaj (cheie, imbusuri, surubelnita). In plus, din partea producatorului primesti gratis o lama si un lant.

Noua proiectare a inlaturat o parte din dezavantajele seriilor precedente. Astfel ca a inglobat o tehnologie de reducere a emisiilor, care sunt acum reduse cu 50%. Iar pentru autonomia si eficienta economica reproiectarea a contribuit, spune producatorul, cu o scadere a consumului de combustil de pana la 30%. Pentru o manevrare usoara, a fost dotata cu amortizoare anti-vibratii care iti fac munca mai simpla si protejeaza drujba. 

Nu este construita pentru utilizare intensiva, dar face fata foarte bine daca o folosesti pentru ingrijirea livezilor sau a unor terenuri impadurite. Cu pornire electrica si motor pe benzina ce produce o forta de 2,7 cp, echipamentul are caracteristici care il fac usor de utilizat. Are aprindere electronica si ungere automata, iar pornirea se face cu ajutorul unui demaror Easy Start. Beneficiaza de o pompita de amorsare ce alimenteaza direct carburatorul. 

 

 

Micul Padurar 2500 GF-0018

 

Este o drujba proiectata special pentru lucrarile mari din constructii si lucrari de mica amploare, cum ar fi curatarea livezilor, debitarea lemnului. In aceste operatiuni se cere mai putina putere decat la lucrarile forestiere. Pentru ca a fost construita cu ajutorul tehnologiilor canadiene, este mai economica si produce mai putine emisii. 

Unitatea este construita in jurul unui motor in 2 timpi pe benzina, cu o capacitate cilindrica de 25 cm3, capabil sa furnizeze 1,3 cp. Capacitatea rezervorului este de 230 ml, iar baia de ulei are 160 ml. Specificatiile producatorului cer utilizarea uleiului SAE 10W-30. Puterea produsa de acest motor este potrivita pentru lucrarile in care se cere mai des utilizarea acestei drujbe. 

Ca si alte drujbe Micul Padurar si aceasta are sistem de amortizare a vibratiilor. Pentru cei care au nevoie de o unealta stabila in executarea unei lucrari, asta constituie un avantaj. Alte caracteristici sunt carburatorul de tip diafragma si un sistem de ungere pe baza unei pompe automate ajustabile. Pasul lantului este de 3/8” si lungimea sinei de 12”. Are un nivel ridicat de zgomot, de 110 decibeli. Lama mai mica nu face fata daca ai nevoie sa dobori arbori, dar este ideala pentru a taia crengi cand cureti pomii din livada. De altfel, este foarte durabila si te poate insoti ani de zile la astfel de munci.

 

 

Drujba Micul Padurar 5900

 

Dujba Micul Padurar 5900 mp5900+lant si lama rezerva

 

Daca vrei sa ai mereu la indemana o drujba pentrul utilizarea in jurul casei, atunci cei de la Micul Padurar iti propun achizitionarea pachetului Drujba Micul Padurar 5900 mp5900+lant si lama rezerva, pe care ei il vad ca fiind raspunsul potrivit la cerintele gospodariei.  

Pentru taierea lemnelor necesare incalzirii, ca si pentru doborarea unor arbori mici sau pentru toaletarea acestora, aceast model este nimerit pentru ca prezinta caracteristicile tehnice necesare. Drujba Micul Padurar 5900 mp5900 are un motor in 2 timpi, pe benzina, cu o capacitate cilindrica de 52 cm3. Dezvolta pana la 3,1 cp si 2800 de rotatii pe minut si este inzestrata cu o lama cu o lungime de 40 cm si un lant cu 32 de dinti. Pornirea se face cu demaror, iar aprinderea, electronic. 

Capacitatea rezervorului de combustibil este de 0,5 litri, respectiv 0, 26 litri pentru ulei. Puterea mare pe care o poti utiliza printr-o investitie mica este o idee cu care poti economisi bani. Pe langa capacitatea motorului, drujba mai are ca avantaje un sistem anti-vibratie care stabilizeaza motoferastraul pentru operarea lui eficienta. Are comanda monobloc, iar lantul se poate stabiliza cu usurinta prin strangere laterala. Producatorul ofera in pachet lama si teaca, precum si bidon pentru amestec. Primesti un set de chei ce contine instrumentele de reglaj si pila, iar pe deasupra ai o lama si lant de rezerva.

 

 

Drujba Micul Padurar 5600

 

Micul Padurar 5800 GF-0849||GF-0851

 

Aceast motoferastrau se preteaza la o varietate de munci in gospodarie, de la taierea crengilor si ingrijirea arborilor cu dimensiuni mici si medii si pana la ingrijirea livezilor mari ce necesita o intretinere migaloasa. Te poti baza pe el si pentru taierea scandurilor de diverse grosimi sau a capriorilor. 

Este dotata cu motor pe benzina in doi timpi, cu o capacitate cilindrica de 52 cmc si o putere de 3,1 CP. Atinge 8000 rotatii pe minut, iar lama are lungimea de 40 cm. Lantul tipic de 32 de dinti are pasul de 0,325. Capacitatea rezervorului de combustibil este de 0,5 litri, iar cel de ulei e de 0,26 litri. In cazul acestui motor amestecul recomandat este de 30 ml ulei la 1 litru de benzina. Drujba poate fi folosita cu succes pentru taierea lemnului de esenta tare, ca si pentru sarcini usoare.

Pentru a usura munca lucratorului, aceasta drujba Micul Padurar 5600 are capace care se deschid cu destula usurinta si este dotata cu sitemul anti-vibratie care iti permite sa pozitionezi si sa mentii drujba intr-o pozitie buna de lucru, fara eforturi suplimentare. Comanda monobloc faciliteaza si ea utilizarea rapida si eficienta acestei drujbe. In pachet sunt incluse atat lama si lantul, cat si trusa de montaj si reglaj corespunzatoare (pila, cheie de bujie, piulite si imbusuri). Primesti in plus si un bidon de amestec cu ulei. 

 

 

Drujba Micul Padurar 5200

 

Micul Padurar 5200 GF-0847||GF-0270

 

Drujba Micul Padurar 5200 functioneaza pe benzina fara plumb, cu un motor in 2 timpi, de capacitate cilindrica 52 cm3 si cu o putere de 3,1 cp. Beneficiaza de aprindere electronica si pornire manuala cu demarator. Rezervorul are dimensiuni standard de 0,5 l, respectiv 0,26 pentru ulei. Raportul recomandat de benzina si ulei este de 30 ml/l.

Cu ajutorul lamei de 40 cm si a lantului cu 32 de dinti, drujba Micul Padurar 5200 poate sa atinga o lungime de taiere suficient de mare pentru a dobori arbori. Motorul puternic si lungimea lamei asaza acest echipament in seria instrumentelor semiprofesionale, pregatite sa faca fata la cerintele obisnuite ale unei gospodarii, ca si la exploatarea silvica ocazionala. 

Greutatea drujbei (6,1 kg) iti garanteaza posibilitatea de a lucra cu lemn de esenta tare cu diametru apreciabil, dar este in acelasi timp suficient de usoara pentru a o putea manevra fara probleme si fara oboseala excesiva a bratelor. Continutul pachetului, la achizitie, consta intr-o trusa de chei si un bidon cu amestec de combustibil. Producatorul asigura doua lanturi celor care vor sa investeasca in acest produs. 

 

 

Ghid de cumparare

 

Printre cei interesati sa achizitioneze un motoferastrau si care vor sa afle pareri despre cele mai bune drujbe Micul Padurar se numara atat pomicultorii care au de ingrijit o livada, cat si cei care doresc sa-si taie singuri lemnele pentru iarna.

Daca te socotesti printre cei care au nevoie o drujba, iti prezentam un ghid cu care sa-ti alegi instrumentul potrivit cu care sa iti faci treaba. Ghidul este facut pentru drujbele Micul Padurar, ca sa gasesti ceva pe masura ta. Cu siguranta ai in gand o drujba Micul Padurar, ieftina si buna, pe care credem ca o vei gasi.

Alimentarea: Pe piata veti gasi drujbe cu mai multe tipuri de alimentare. Unele cu motor in doi timpi si alimentare pe benzina, altele alimentate de la reteaua de curent sau cu acumulator. 

Drujbele care functionează cu benzina sunt inzestrate cu un motor in doi timpi si sunt foarte fiabile. Dezavantajele pe care le aduc cu ele sunt consumul mare si faptul ca nu sunt prietenoase cu mediul. Pe de alta parte sunt foarte puternice si trainice datorita constructiei simple. Drujbele electrice sunt prietenoase cu mediul si foarte potrivite pentru folosirea lor in gospodarie. 

Pentru ca piata romaneasca este adaptata la motoferastraie alimentate pe benzina, brandul Micul Padurar a conceput seriile  de drujbe Micul Padurar, la preturi bune, exclusiv pentru acest tip de alimentare. Daca esti hotarat pentru aceasta optiune, atunci ai ales marca potrivita. 

 

Puterea: Poti sa consideri ca ai de-a face cu o drujba puternica nu numai daca are nominal mai multi cai putere, ci si daca acestia sunt bine utilizati prin proportionarea lor corespunzatoare la dimensiunile lamei. 

In principiu, este ideal sa verifici cati kW, respectiv cai putere, are un motor. Cele mai multe drujbe de la Micul Padurar au intre 1, 5 si 3 cai putere. De obicei, o asemenea putere este suficienta pentru a face fata intr-o gospodarie individuala si chiar in lucrari ce depasesc aceste cerinte. 

Urmareste, la fiecare produs in parte, capacitatea cilindrica si caii putere. In felul acesta vei putea sa intelegi mai bine care dintre modele se potriveste cu scopul achizitiei tale. 

 

Rezistenta: Probabil consideri ca, achizitionand o drujba Micul Padurar, la un pret bun, faci o investitie pe termen lung. In acest caz ar fi bine sa te asiguri ca drujba pe care o cumperi va fi suficient de rezistenta incat sa poti spune ca ti-ai recuperat investitia facuta. 

Drujbele sunt supuse la un stres destul de mare in timpul functionarii, chiar si atunci cand respecti intocmai cerintele care se regasesc in instructiuni. 

Ca sa te asiguri ca ai o drujba pe care ai ales-o va face fata pe termen indelungat, incearca sa alegi una care are sitem anti-vibratie. Acesta o va face sa suporte mai putine socuri si ii va prelungi durata de viata. 

De asemenea, dotarile ce tin de pompa de ulei sunt importante, avand in vedere ca folosirea corespunzatoare a ungerii prelungeste viata motoarelor si a instrumentelor de taiere. 

 

Greutate: Cea mai buna drujba Micul Padurar cantareste destul de putin pentru a fi manevrata usor. Drujbele de tip hobby, ce pot fi utilizate in gospodarie, ca si cele semiprofesionale care se supun unor cerinte de lucru mai dificile nu ar trebui sa fie greu de manevrat. Ele sunt instrumente facute sa iti usureze munca. Ia in calcul atat greutatea unitatii, cat si cea a combustibilului si uleiului atunci cand ii socotesti greutatea totala. 

Pentru curatarea livezilor sau debitarea lemnului in cantitati mici vei avea nevoie de drujbe usoare. Modelele de pe piata cantaresc intre 3,7 (mp2600, 1.3cp) si 6,2 kg (mp5900), dar exista si modele de drujbe Micul Padurar, ieftine si bune, ce cantaresc 3 kg si pot fi utilizate cu o singura mana (MFE-0018); e posibil sa ai nevoie si de un astfel de motoferastrau.

 

Consum/Autonomie: Aceasta trasatura este data atat de proprietatile tehnice ale motoferastraului, cat si de modul in care acesta este utilizat. Daca drujba este folosita mai intens si are de facut fata unei sarcini mai grele, cu atat va fi mai dificil sa mentii consumul mic. Taierea lemnului de esenta tare presupune un consum mai mare decat daca urmeaza sa toaletezi un arbore mic. 

Volumul rezervorului de combustibil si al celui de ulei sunt importante ca sa detemini autonomia unei drujbe, dar modul in care o utilizezi poate face consumul sa varieze simtitor. 

 

Design: Alege modelele care au pozitiile de strangere, busoanele si manerele pozitionate pentru un confort cat mai mare. Atunci cand trebuie sa efectuezi reglaje, cele mai bune drujbe Micul Padurar iti permit sa o faci repede si eficient. 

Reglarea ungerii, curatarea filtrului sau asezarea lantului ar trebui sa se poata face cat mai usor si mai repede. Alt factor pe care sa nu-l neglijezi cand dai de o drujba Micul Padurar la pret bun este nivelul de zgomot. Vei gasi drujbe Micul Padurar care produc intre 92 si 111 decibeli. Daca este posibil, verifica si numarul de decibeli, pentru ca ar putea fi un dezavantaj important, mai ales in cazul lucrarilor din gospodarie.

Iti oferim, in continuare, raspunsuri la o serie de intrebari frecvente si cateva indicatii din manualul de utilizare al drujbelor Micul Padurar, informatii care iti vor fi de folos pentru utilizare si intretinere, mai ales daca ai nevoie imediat de putin ajutor. 

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cat ulei se pune in benzina la drujba Micul Padurar?

Cel mai indicat ar fi sa verifici cartea tehnica, pentru ca respectand indicatiile ei vei putea sa ingrijesti cel mai bine motorul unei drujbe. In general, proportia recomandata este de 25 ml de ulei la un litru de benzina fara plumb, dar ea poate varia de la un model la altul.

E necesar vreun reglaj la drujba Micul Padurar?

Imediat dupa instalare mai sunt cativa pasi ce trebuie urmati. Trebuie sa verifici daca frana de lant si aparatoarea frontala sunt functionale, sa te asiguri ca sina de ghidare a fost corect asamblata si lantul bine tensionat. Pe masura ce utilizezi drujba, reglajul lantului va trebui verificat periodic.

 

Gasesc si online vreun manual de utilizare la drujba Micul Padurar?

Cei care achizitioneaza druibe Micul Padurar primesc inclus in pret si un manual de instructiuni in limba romana. Dar daca nu ai primit-o sau ai pierdut-o, poti sa gasesti online cel putin un manual.

 

Cine fabrica drujba Micul Padurar?

Drujbele Micul Padurar sunt asamblate de catre firma romaneasca cu acelasi nume, cu sediul in Suceava. Este un brand romanesc care a proiectat seria de echipamente compatibile cu cerintele pe piata ale romanilor.

Gasesc sa inlocuiesc un carburator la drujba Micul Padurar?

Inlocuirea unor piese drujba Micul Padurar se poate face usor, fiindca ele se gasesc in magazinele de piese, iar daca drujba este in garantie puteti sa-i cereti producatorului sa il inlocuiasca. 

 

 

 

Drujba Micul Padurar – indicatii din manualul de utilizare

 

Credem ca este important sa te asiguri ca folosesti corespunzator drujba si in felul acesta protejezi produsul de eventuale probleme ce pot interveni din neglijenta sau nestiinta. De asemenea, respectarea regulilor pe care le impune producatorul acestui tip de echipamente este fundamentala pentru a-ti pastra integritatea fizica. 

 

Primele verificari

Odata ce ai montat drujba trebuie sa verifici frana de lant, aparatoarea frontala si sina de ghidare, precum si lantul de pe lama. Urmatorul pas este verificarea capacului la rezervorul de combustibil si a busonului de la baia de ulei. 

Lubrifierea lantului

Pentru a verifica daca lantul se lubrifiaza suficient si corect, porneste drujba si las-o sa ruleze la viteza medie. Vei observa daca uleiul curge de-a lungul sinei. Pentru a efectua reglarea foloseste surubul pompei de ulei cu indicatiile de plus si minus. 

Daca ai respectat cantitatile indicate si reglajul este bine facut ambele rezervoare se vor goli in acelasi timp.

  

Franarea automata

Se verifica franarea automata prin mentinerea drujbei in pozitie orizontala si atingerea ei de un bustean sau trunchi prin eliberarea manerului frontal. Daca frana automata nu functioneaza trebuie sa duci drujba la un service autorizat.

Rodajul

Prima utilizare nu va fi productiva, ci este importanta pentru efectuarea rodajului. Pentru a face aceasta trebuie sa lasi motorul sa mearga la relanti pana cand consuma 3 rezervoare de carburant, folosind uneori acceleratia pentru evacuarea uleiului nears.

 

Lasa un comentariu

4 Comentarii

Borza Cristi

April 8, 2021 at 8:00 pm

Vreau sa cumpar o drujba Micul Padurar romăneasca asamblată in Romănia. De unde o pot lua?

Respuesta
Gradinaru

April 12, 2021 at 9:32 am

Salutare, Cristi,

Poti comanda de pe micul-meserias ro sau emag.

Spor!

Respuesta
Codrea ioan

December 16, 2020 at 6:17 pm

Am cumpărat drujba micul pădurar 5200 sunt foarte mulțumitde ia ,am puso cu sthil să văd care este mai rapidă, dacă ai lanț sthil la micul pădurar nu șio reglezi bine și îi pui ulei de amestec de la sthil ,pot să spun că nu este mai bună cu mult drujba sthil decât micul pădurar 5200,este superbă acesta drujbă, am tăiat lemne mai groase decât are lungimea lama de la micul pădurar și a mers super fără nici o problemă, poate să cumpere oricine dorește micul pădurar 5200 și va fi foarte mulțumit de ia.

Respuesta
Gradinaru

December 18, 2020 at 7:23 am

Buna, Ioan,

Multumesc mult pentru sfat! – Va fi util si pentru alti cititori care poate se gandesc sa isi cumpere acest model de drujba.

Toate cele bune!

Respuesta