7 branduri de motocultoare cumparate in Romania

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Daca te-ai hotarat sa cumperi un motocultor care sa te ajute sa intretii in mod eficient culturile agricole, este bine sa fii familiarizat cu brandurile pe care le vei gasi in magazinele online si traditionale de profil. Iti prezentam pe scurt, in acest articol, cateva dintre numele care apar frecvent in ofertele distribuitorilor.

 

Achizitia unui motocultor pentru gospodarie inseamna in acelasi timp o investitie financiara substantiala si trecerea la un mod mai eficient si mai simplu de rezolvare a lucrarilor agricole sezoniere. Versiunile disponibile pe piata romaneasca sunt numeroase, variate si puse la dispozitie de o lista intreaga de producatori, locali sau straini, dintre care ti-i prezentam pe scurt pe cativa cei mai populari, in oferta carora poti gasi cu siguranta un produs potrivit pentru tine.

 

O-Mac

Printre produsele agricole de tipul motocultoarelor comercializate pe piata din Romania vei intalni si brandul O-Mac. Este vorba in acest caz despre o companie cu vechime de aproximativ 15ani care importa si comercializeaza produse ale unor branduri de renume precum Loncin, Kasei, Alpina, Stiga, SEP, Castor, Castelgarden etc., sub marca originala sau direct sub denumirea O-Mac.

Firma foloseste o retea de peste 180 de distribuitori pentru a face disponibila pe piata o oferta complexa ce include motocultoare, motocoase, drujbe, pompe de stropit, atomizoare, trimmere, freze de zapada, motopompe, tractoare, mulgatoare pentru vaci, mori pentru cereale.

 

 

Lista de motocultoare pe care O-Mac le distribuie include modele cu motoare termice, de putere medie si mare, de la 6.5 la 13CP, pentru suprafate de pana la 10.000mp si peste, precum si motosape cu acumulator, pentru cei care doresc o alternativa usoara, pentru lucrari ocazionale si de amploare redusa.

 

AgroPro

Similar brandului O-Mac si AgroPro este un nume care inseamna import, distributie, service, reparatii si intretinere de utilaje agricole. Printre brandurile aduse pe piata Romaniei de aceasta firma se numara BCS, Bertolini, Grillo, Pasquali, Viking, Rotakt, Prograrden, Hecht.

Sub marca AgroPro compania comercializeaza motocultoare, aparate de sudura si generatoare. Motocultoarele AgroPro includ modele cu motoare de la 7 pana la 18CP, cu latime de lucru de pana la 120cm si preturi cuprinse intre 1400 si 4500lei.

 

Loncin

Companie cu sediul in China, Loncin Motor Co Ltd. activeaza in domeniul dezvoltarii de echipamente si masini pentru agricultura, unitati de putere si motociclete. Este specializata in dezvoltarea de motoare, motiv pentru care vei regasi adesea acest nume in descrierile tehnice ale unor motocultoare produse de alte branduri. Firma a fost infiintata in anul 1993, iar zece ani mai tarziu inregistra una dintre cele mai mari cifre de afaceri provenite din export din randurile firmelor chineze.

Pe piata romaneasca de profil vei gasi sub acest brand modele cu motor termic, cu putere de la 4 pana la 13CP si freze care ating latimea de pana la 144cm, concepute pentru lucrul pe suprafete mari de teren.

 

Ruris

Ruris este cea mai cunoscuta marca romaneasca de utilaje agricole. Oferta sa include peste 150 de produse, cu o experienta de 25 de ani si o retea de distributie foarte bine pusa la punct, care depaseste 300 de reprezentate ce acopera intreg teritoriul tarii. Cu alte cuvinte, gasesti destul de usor atat uneltele mecanizate fabricate sub acest nume, cat si piese de schimb si optiuni de service.

 

Gama de produse Ruris include echipamente pentru intretinerea gazonului, motocoase de umar si de masa, modele de motocultor Ruris de nivel hobby, semi-profesional si profesional, motoburghie, moto- si electrofierastraie, suflante, pompe de apa pentru irigatii, atomizoare, aparate de stropit si o varietate de alte unelte utile in gospodarie. Motocultoarele sunt disponibile in variante cu motoare in 2 sau 4 timpi, putere de 4 pana la 13CP si freze cu latimea de 36 pana la 125cm.

 

Rotakt

Infiintata in anul 1994 in judetul Valcea, firma Rotakt este importator de echipamente pentru agricultura, comercializand pe piata romaneasca branduri precum Stihl, Makita, Bosch, dar si o varietate de produse sub nume propriu. Printre utilajele pe care le vei gasi in magazinul propriu sau la distribuitorii autorizati, sub marca Rotakt, se numara pompe si hidrofoare, pompe pentru stropit, atomizoare, motopompe, motocoase, motocultoare, motofierastraie, mori cu ciocanele si batoze pentru porumb.

Motocultoarele Rotakt sunt prevazute cu motoare de la 7 pana la 13CP, freze cu latime de lucru de la 56 pana la 135cm si pot fi achizitionate la preturi accesibile, incepand de la 1800lei si pana la 3500lei. Firma pune de asemenea la dispozitie si o gama variata de accesorii pentru motocultoare, care permit dotarea completa a utilajului, pentru a putea acoperi cat mai bine necesarul de operatiuni dintr-o gospodarie.

 

Progarden

Progarden este marca sub care sunt comercializate produsele companiei ProEnerg S.A., importator si distribuitor de echipamente agricole, a carei activitate a inceput pe piata din Romania in anul 1997. Oferta de produse include linii complete pentru ateliere, constructii, apa si aer, parcuri si gradini, precum si accesorii si consumabile compatibile modelelor comercializate.

Portofoliul de utilaje agricole contine motosape, motocultoare si motocositoare, linia de motocultoare punand la dispozitie modele cu putere de la 7 pana la 18CP, pentru suprafete de teren medii si mari, cu freze care lucreaza pe o latime cuprinsa intre 90 si 135cm. Preturile la care gasesti produsele acestui brand variaza intre 1500 si 7000lei, in functie de nivelul de performanta de care ai nevoie.

 

 

Dakard AGRO

Dakard AGRO este o companie din Republica Moldova al carui brand il vei regasi destul de frecvent in magazinele online, daca esti in cautarea oricarui tip de echipament pentru agricultura.

Portofoliul firmei include atomizoare, freze de zapada, despicatoare de lemne, masini de tuns iarba, motopompe, motocultoare si motosape, remorci, semanatoare, generatoare, motoare, piese de schimb si accesorii.

Gama de motocultoare este formata din modele cu alimentare pe benzina si motorina, cu pornire manuala si la cheie, cu motoare de pana la 16CP si cutii de viteza cu pana la 6 trepte. Utilajele sunt disponibile pe piata romaneasca la preturi cuprinse intre 1500 si 4500lei, in optiuni individuale sau in pachete cu accesorii compatibile.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu